Matrecept och kökstips

Torsk i dillfröbuljong

Av
den
3 januari 2012

Nä hör ni gott folk, nu har jag snurrat runt på era bloggar och sett den ena smarriga nyårsmenyn efter den andra, ingen hejd på era kulinariska äventyr!
Men, nu är både jul och nyår avklarade och nu ska vi återgå till lite sundare vanor, eller?
Jag äter mer och mer fisk, inte märker jag att jag blir smartare, men kanske blir jag mindre dum…?
Denna torsk blev man inte torsk av, men den var riktigt god, dillfrön är en underskattad och sällan använd krydda

Till koket behöver du
600 g torsk i filébitar
½ gul lök
1 stor tomat
smör
1tsk dillfrö
2 tsk farinsocker
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk ljust öl
2 dl vatten
1 msk salt

Hacka löken och tomaten, fräs i smör i bredbottnad kastrull.
Häll i öl och vatten, krydda med socker och dillfrö. Låt koka 10 minuter, sila buljongen. Salta, lägg i fisken och sjud på svag värme ca 7-8 minuter.

Fisken serveras med en god sås, t,ex murkelsås eller annan svampsås, fisk och svamp är en jättegod kombo!

Smaklig spis!

TAGS
10 kommentarer
  1. Svara

    Mia

    3 januari 2012

    Mums! Fisk är ju bara såååååå gott! Och det går att göra minst lika goda och många rätter som kött…fast många inte tror det…
    Ja men du kan tro att jag blev glad att träffa bitchen Siri! Och det var ömsesidigt… 😛
    Kram på dig!

  2. Svara

    annette

    3 januari 2012

    Mums, är ju fiskälskare och äter väldigt lite kött, går nog att räkna kött på en hands fingrar under ett år, och sluta med fisk törs jag ju inte för jag ju hur hjärnan fungerar nu, och slutar jag med fisk så fungerar den nog ännu sämre än idag;-))

    Att Petra fanns med i Din bok förstår jag, tillhör idag Världsarvlistan.
    Ta det lugnt med promenerandet, skall jag säga som halkade iväg på svartis till bussen imorse;)

    Ha det fint!
    Kramen!

    annette

  3. Svara

    Barbro Z

    3 januari 2012

    Tack för receptet. Alltid kul att testa något nytt. Och tänk, på nätet kan man hitta precis hur mycket som helst av den varan, men ändå så är det liksom lättare när det ”serveras” på det här trevliga sättet 😉

    Gå försiktigt. Jag var klok och gick ut tidigt idag – det är jag tacksam för nu, då regnet bara öser ner och det blåser från alla håll. Det gäller att ha tur också.

    Kram

  4. Svara

    BrittMarie

    3 januari 2012

    Ja, nu får det vara slutätet på julskinka och sill! Det ser fantastiskt gott ut med torsk. Det får det bli hos oss när allt lugnat ned sig. Först har vi trettondagshelg med 30-årskalas och sedan jobb. Sedan så..
    Just det, ni har bott på samma ställe rätt länge nu. Verkar lovande, kul att ni trivs!
    Kram

  5. Svara

    Sigge Svamphund

    3 januari 2012

    Matte lät väldigt illamående när hon läste receptet!
    Det är är totalt oätligt!
    Utan bil blir vi ett antal månader nu, men det löser sej.
    Många skogar kan jag gå till, andra passerar bussen och ibland kan vi låna mattes mamas bil också

  6. Svara

    Ninni

    4 januari 2012

    Verkade gott det där. Jag får kolla med ”chefen” om han tycker att vi ska prova receptet. Han äter gärna torsk i gratänger så kanske även kokt torsk går bra.
    Jag skulle kunna äta julskinka året om för det är så gôtt. Men fettet skär jag bort – det är ju så äckligt. Så utan fett är nog inte julskinkan så onyttig heller inbillar jag mig. 🙂 Men det är svårt att få igång matfantasin nu efter helgerna. Måste ta tag i det där. Vi har ju massor av mat i frysen.
    Kram.

  7. Svara

    Ragnvi

    4 januari 2012

    Morning o god fortsättning till dig o de dina i Pörtet! Hoppas din dator tillfrisknar snart!!
    Din fisk såg smarrig ut! Jag har inte mått nåt vidare en tid nu i magen…så lite julmat jag ätit i år har jag nog aldrig ätit…..blev liksom mätt bara av att titta på den! Men fisk gillar jag!
    Kramen!
    Ragnvi

    PS. Ditte blev livrädd under nyår! Igår tisdag var det nog första dagen hon gick ut frivilligt!

  8. Svara

    Mia

    4 januari 2012

    Menar du verkligen att de inte har plogat/skrapat än????????? 😈

  9. Svara

    Kicki

    4 januari 2012

    Fisk, det gillar både Berra och jag. Jag har inte tänkt på att svamp passar bra till. Är det nåt jag har gott om i frysen så är det ju svamp 😉
    Men ofta kör jag samma, trots att det det finns så många olika fiskar.
    Stekt lax med spenatstuvning eller kokt torsk med äggsås tillhör favoriterna.
    Kramen

  10. Svara

    AprilSus

    5 januari 2012

    Mmmm, det där såg mumsigt ut! 😛 Vi äter ju inte kött, men där emot väldigt mycket fisk och nya recept är alltid kul och bra att ha. Tack!

    Jag vill också berätta att jag har en liten award till dig som du kan hämta på min blogg om du vill ta emot den? Den är inte jobbig och krävande på något vis.

    Ha en fortsatt bra dag!

    Kramisar!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 124
  • 156
  • 1 684 754
  • 5 270
  • 68 150
Sök här