Totat ihop..
Titta vilken smaskig mat jag har totat ihop!
Jag har stekt en bit laxfilé, kokat korngryn och blandat ihop med kokt rödbeta, gjort en sås på turkisk yoghurt med pepparrot och tångkaviar och till sist har jag strött gökärtsblommor över härligheten!
Gökärten är söt och god att ha i sallader eller som dekoration, även roten är ätbar men jag tycker själv att det är lite att skjuta över målet..att börja käka rötter
Jag gillar ju att försöka variera mathållningen på ett nyttigt vis och härom veckan ..
..stekte jag strömmingsrullader fyllda med orökt kaviar, sen öppnade jag en burk vita bönor i tomatsås som jag hällde bredvid och lite tomatsås även över fisken. Bitade också i en halv squasch och svisch in i ugnen! Annorlunda, ja, gott, javisst!
Idag blir det inga överraskningar på middagstallriken, hederliga fläskkotletter som jag dock tänker piffa upp med cajunkrydda!
Kristina
Men så påhittig du är! Så kul att du visar. 🙂
Korngryn har jag aldrig testat, verkar lite tungt, men med rödbetor i kan det ju inte bli fel. Såsen så frestande den låter och gökärtsblommor! Du bara sköljer dem och sen bara dräller dem över?
Strömmingsrulladerna såå gott! Så duktig du är på att komponera och blanda hej vilt, där ligger jag i lä. Men du läser mycket och får säkert många ideér från det. Kul att se vad hittar på, ska försöka använda mig av gökärten jag med. 🙂
Ha en fortsatt fin lördagskväll, kram!
Lena L
Jättegott ser det ut!
Jag använder ofta korngryn så norrlänning jag är, tycker om smaken, men har aldrig kombinerat med rödbetor, som jag också är mycket förtjust i. Det ska jag prova när värmen dämpats så man orkar laga mat igen, idag blev det faktiskt maskrossallad med fetaost som protein.
Ha en fortsatt trevlig helg i pörtet.
Barbro Z
Så fint det ser ut och så gott det låter Paula. Hade aldrig kommit på tanken att lägga blomster i maten. Som medicin OK och maskrosblad som sallad…. Roligt att du delar med dig. Nu ska jag bara övertyga sambon också…. 😯
Ha en fin helg i pörtet.
annette
Du verkar vara lite som jag och matlagning, totar ihop det mesta, ibland tar jag fram saker och tänker göra en sak, men det slutar oftast med något helt annat än jag tänkt från början, allt i ett är ngt jag gillar skarpt;-))
Tar till mej Dina tips och säkert blir det ngt liknande någon dag framöver!!
Snäckorna har jag inte gjort ngt med ännu, ja jag har tvättat dom, det skall väl kunna bli lite dekorationer kanske ihop med stenar i lite stora ljuslyktor och så lite på en del ”fat” också!
Ha en fin kväll!
Kramen
Herr Nilssons Fru
Mumsss…ser kalasgott ut – hur dax äter vi???
Kramiz
BrittMarie
Strömming mums!! Så tråkig man är, som alltid har stekt strömming med potatismos och rårivna morötter. Aldrig något annat. Vita bönor hade jag ingen tanke på, men jättekäckt med allt i ett.
Kram
Ninni
Du är finurlig då det gäller maten du. Skulle behöva mer av sånt jag med men det är inte alltid det är så uppskattat då det blir nya saker på bordet heller. Gjorde en räkpaj jag fick recept på av en kompis. Den var jättegod… tyckte jag. Sambon sa: Den gick att äta men den behöver du inte göra fler gånger…
Ha en skön helg!
Kram.
Mia
Back to the roots…. 😀 Oj, vad du trixat o fixat, men det ser onekligen förbaskat gott ut!!! Kram på dig going!
Raija
Båda rätterna ser goda ut :-). Jag är likadan och testar olika rätter med varierat resultat.
Ullis
Spännande med gökörten. 🙂
Det stämmer bra att jag bor i Piteå.