Av
den
1 juni 2013

mat-gokart

Titta vilken smaskig mat jag har totat ihop!
Jag har stekt en bit laxfilé, kokat korngryn och blandat ihop med kokt rödbeta, gjort en sås på turkisk yoghurt med pepparrot och tångkaviar och till sist har jag strött gökärtsblommor över härligheten!
Gökärten är söt och god att ha i sallader eller som dekoration, även roten är ätbar men jag tycker själv att det är lite att skjuta över målet..att börja käka rötter :mrgreen:

Jag gillar ju att försöka variera mathållningen på ett nyttigt vis och härom veckan ..

mat-stromming

..stekte jag strömmingsrullader fyllda med orökt kaviar, sen öppnade jag en burk vita bönor i tomatsås som jag hällde bredvid och lite tomatsås även över fisken. Bitade också i en halv squasch och svisch in i ugnen! Annorlunda, ja, gott, javisst!

Idag blir det inga överraskningar på middagstallriken, hederliga fläskkotletter som jag dock tänker piffa upp med cajunkrydda!

TAGS
10 kommentarer
  1. Svara

    Kristina

    1 juni 2013

    Men så påhittig du är! Så kul att du visar. 🙂
    Korngryn har jag aldrig testat, verkar lite tungt, men med rödbetor i kan det ju inte bli fel. Såsen så frestande den låter och gökärtsblommor! Du bara sköljer dem och sen bara dräller dem över?
    Strömmingsrulladerna såå gott! Så duktig du är på att komponera och blanda hej vilt, där ligger jag i lä. Men du läser mycket och får säkert många ideér från det. Kul att se vad hittar på, ska försöka använda mig av gökärten jag med. 🙂
    Ha en fortsatt fin lördagskväll, kram!

  2. Svara

    Lena L

    1 juni 2013

    Jättegott ser det ut!
    Jag använder ofta korngryn så norrlänning jag är, tycker om smaken, men har aldrig kombinerat med rödbetor, som jag också är mycket förtjust i. Det ska jag prova när värmen dämpats så man orkar laga mat igen, idag blev det faktiskt maskrossallad med fetaost som protein.

    Ha en fortsatt trevlig helg i pörtet.

  3. Svara

    Barbro Z

    1 juni 2013

    Så fint det ser ut och så gott det låter Paula. Hade aldrig kommit på tanken att lägga blomster i maten. Som medicin OK och maskrosblad som sallad…. Roligt att du delar med dig. Nu ska jag bara övertyga sambon också…. 😯

    Ha en fin helg i pörtet.

  4. Svara

    annette

    1 juni 2013

    Du verkar vara lite som jag och matlagning, totar ihop det mesta, ibland tar jag fram saker och tänker göra en sak, men det slutar oftast med något helt annat än jag tänkt från början, allt i ett är ngt jag gillar skarpt;-))
    Tar till mej Dina tips och säkert blir det ngt liknande någon dag framöver!!
    Snäckorna har jag inte gjort ngt med ännu, ja jag har tvättat dom, det skall väl kunna bli lite dekorationer kanske ihop med stenar i lite stora ljuslyktor och så lite på en del “fat” också!

    Ha en fin kväll!
    Kramen

  5. Svara

    Herr Nilssons Fru

    1 juni 2013

    Mumsss…ser kalasgott ut – hur dax äter vi???

    Kramiz

  6. Svara

    BrittMarie

    1 juni 2013

    Strömming mums!! Så tråkig man är, som alltid har stekt strömming med potatismos och rårivna morötter. Aldrig något annat. Vita bönor hade jag ingen tanke på, men jättekäckt med allt i ett.
    Kram

  7. Svara

    Ninni

    1 juni 2013

    Du är finurlig då det gäller maten du. Skulle behöva mer av sånt jag med men det är inte alltid det är så uppskattat då det blir nya saker på bordet heller. Gjorde en räkpaj jag fick recept på av en kompis. Den var jättegod… tyckte jag. Sambon sa: Den gick att äta men den behöver du inte göra fler gånger…
    Ha en skön helg!
    Kram.

  8. Svara

    Mia

    2 juni 2013

    Back to the roots…. 😀 Oj, vad du trixat o fixat, men det ser onekligen förbaskat gott ut!!! Kram på dig going!

  9. Svara

    Raija

    2 juni 2013

    Båda rätterna ser goda ut :-). Jag är likadan och testar olika rätter med varierat resultat.

  10. Svara

    Ullis

    2 juni 2013

    Spännande med gökörten. 🙂

    Det stämmer bra att jag bor i Piteå.

Svara Raija / Avbryt svaret

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 315
  • 701
  • 1 606 083
  • 5 036
  • 64 961
Sök här