Bloggen

Tråkväder i Skattlösberg

Av
den
12 juni 2019

I lördags var det 26 grader varmt, på måndagen var det 20, men

just på söndag var det 12 grader, rengbyar och hårda vindar när hantverksdagen gick av stapeln. Är det inte typiskt så säg!

Ett arrangemang som detta behöver lite tur med vädret då de mesta av aktiviteterna sker utomhus!

Nu valde flera av utställarna att inte komma, inga mysiga getter att klappa, hönsen och kaninerna fanns på plats men satt och ruggade i sina burar och ville nog mest av allt hem igen.

Det var ganska glest med besökare också, men många av de som var där hade sin bästa kompis med, denna lilla sötnos träffade vi även ifjol.

Ponnyn som drog en vagn som barnen kunde åka med var dagen till ära nyflätad och fin!

Längsta köerna stod att finna i kolbullekön..

Väninnan är en stor kolbullekännare, och dessvärre fick denna ett dåligt betyg, den var varken genomstekt eller frasig..

Inne i huset finns en samling gamla bruksföremål från trakten, vad instrumentet heter har jag ingen aning om.

Men denna känner jag igen, en gammal trattgrammofon

Näverkontar ser man inte längre..

..medan ett gammalt dalaskåp är åtråvärt och dyrbart

Nu undrar ni förstås om det inte fanns några hantverkare på plats?
Jovisst, nästa gång ska jag visa vad som fanns att beundra och köpa.
För min egen del blev det bara två inköp, hästkorv och..

en koltvål!
Den har redan provats och blivit med beröm godkänd! Ni anar inte hur mjukgörande och skön den är!

Axeln är ännu lite bättre, det ska bli spännande att ikväll testa hur det går med hårschamponering, blir det med en hand eller lyckas jag lyfta upp bägge armarna?

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Ama de casa

  12 juni 2019

  Jomenvisst är det typiskt! Här regnade ju själva påskhelgen bort då många kommit hit för sol och bad. Det gick ju helt i stöpet. Dessutom blev många av veckans parader som dom övat på typ hela året inställda. Trist, när det vanligtvis är så fint här och bara enstaka, kortvariga regnskurar.
  Men det fanns ju mycket fint att titta på där på hantverksdagen ändå. Inomhus och det måste nog vara den finaste flätan jag sett på en häst 🙂

  Hoppas det går utmärkt med hårtvätten!

  Ha en fin kväll 🙂

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 juni 2019

  Inte alls kul att just den dagen regnade bort. Det är synd om alla hantverkare och andra som hade räknat med att stå där med massor av köpsuget folk runt omkring. Trist för er som besökte tillställningen också. Vilken tur att det fanns mycket fint att titta på inomhus också och att du kunde gå in och värma dig lite där. Kolbullar ska vara genomstekta och frasiga. Det har din väninna helt rätt i. Jag tycker även att fläsket ska vara i smeten för bästa resultat. Men det var säkert gott ändå, trots bristerna 😉 Det var en väldigt söt vovve. Den kan man säkert klappa och låtsas att den är en kanin när nu inte de riktiga kaninerna var tillgängliga.
  Lycka till med hårtvätten. Skönt att höra att det går åt rätt håll med värken men det går lite väl långsamt tycker jag.
  Kram

 3. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  12 juni 2019

  Även om vädret inte var det bästa så ser det himla trevligt ut, tycker jag! Spännande med koltvål, sånt gillar jag 🙂 Satt en stund och tittade på bilden på kolbullen och tyckte väl att den inte såg riktigt ut som jag är van, sen läste jag vad din väninna tyckt om den….tråkigt för en väl gjord kolbulle är ju delikatess!
  Lycka till nu i kväll med hårtvätten, kram på’re

 4. Svara

  BP

  13 juni 2019

  Tycker alltid så himla synd om “trallarna” som ju får betala för att vara med på sådana jippon åsså är det dåligt väder och de stackarna torskar rejält. Så himla synd tycker jag. Det är ju deras levebröd att åka rund, ställa ut sina hantverk/mat med mera och helst sälja varorna.

  Näverkont fick jag googla. Nu vet jag vad det är;-) Kolbullar gillar jag skarpt, men har inte ätit dom många gånger. Trattgrammofonen kände jag såklart också till, men är inte såååå gammal att jag ägt en;-) Koltvål har jag aldrig sett. Visste inte ens att den fanns. Tvålbitarna såg ut som små konstverk faktiskt. Men var någonstans på kroppen använder man denna tvål?

 5. Svara

  Ditte

  13 juni 2019

  Så trist att regnet inte kunde vänta. För är det blött så känns det inte alls lika roligt vare sig för besökare, hantverkare eller säljare.
  Kolbullar brukar jag testa på Alsters herrgård i Värmland när jag är där på julmarknad. Men de är helt perfekta. Tycker både kännarna och jag som testade dem första gången för tre år sedan.
  Koltvålen vet jag inte alls vad det är. Har inte hört talas om den. Men nu så…
  Skönt att din axel är bättre men du borde få den röntgad och se vad som orsakear smärtan.Låter ju precis som min kalkaxel och där syntes kalken som fanns i leden ordentligt- En kortisonspruta gjorde susen.
  Lycka till med hårtvätten.
  Kram!

 6. Svara

  Kicki

  13 juni 2019

  Så tråkigt att vädergudarna svek, men fina bilder visade du upp.
  Här har varit värsta åskvädret från halv 4 i morse till kl 9. Nog bland de häftigaste åskväder jag upplevt.
  Kram

 7. Svara

  Anki

  13 juni 2019

  Trist med vädret … och ganska typiskt! Har missat din onda axel … nu måste jag gå tillbaka och läsa om den. Hoppas den är bättre nu!
  Kram

 8. Svara

  Anni

  15 juni 2019

  Usch så trist att det skulle bli dåligt väder just den dagen. Så mycket jobb och förberedelser till något som skulle varit en kanondag för många, både utställare och besökare.
  Koltvål lät intressant. Fick mig att tänka på koltabletter som jag minns att vi tog när vi mådde illa eller var magsjuka som barn. Minns hur svart allt var som kom ut i toaletten sedan 😉

 9. Svara

  Carina Larsson

  25 juni 2019

  Ahhh! Här är bloggen jag missat! Där du skrev om din axel.
  Tråkigt med vädret men det är väl typiskt svensk sommar, när man vill ha finväder så blir det skitväder och när man inte bryr sig om vad det är för väder då skiner solen och värmen däckar en.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 475
 • 520
 • 1 640 667
 • 5 101
 • 65 736
Sök här