Bloggen

Trökdag…

Av
den
18 maj 2016

Jag undrar just hur många gånger under årens lopp som jag svurit ve och förbannelse över hur tråkigt det är att …..städa!
Mitt hem förfaller totalt mellan varven för jag är så in i bomben slarvig…
När jag sedan äntligen får ändan ur vagnen och inser att här måste röjas, ja då är det så illa ställt så det tar en hel dag i anspråk!
Plocka, plocka, plocka, flytta på grejer, torka, dammtorka, innan dammsugaren ens kommer fram har flera timmar gått…

0518a

Men om jag nu börjar från början, så vaknade jag i morse , tog på mig morgonrocken, gäspade stort och öppnade ytterdörren..
Ser ni något ovanligt i grönskan?

0518b

Just det, en katt, och inte vilken katt som helst, utan min katt, sittande uppe i ett träd..
Tre hundar modell större har haft lite skoj och jagat kraken så han flög upp i trädtoppen!

Har hört att man sänker risken för stroke med en tredjedel om man äger en katt, men det vete sjutton, det gäller inte om ens katt sitter uppflugen i ett träd!
Funderade redan på om brandkåren skulle få göra en utryckning, men pyttsan, så snart hundarna tröttnat klättrade lillgubben ner, och han var inte glad!
Det blev mutor i form av en extra frukostportion!

Nåväl, när jag väl själv hunnit med frukost så måste ju hunden rastas innan man kan ta itu med dagens prövningar..

0518d

Idag blev det en kort cykeltur, den första med Blinka, och hon fattade nada!
Att hon skulle öka tempot när jag cyklade vägen fram hade hon inte en tanke på så jag fick vackert stanna och vänta in henne..
Jag passade på att plocka lite godsaker till kaninerna under tiden fröken behagade komma…

0518e

..och minsann hittade jag vårens första violer också!

0518f

Kaninerna lät sig som synes väl smaka!

Sen fanns det ingen återvändo, eftermiddagen var en enda lång pina, och åter igen lovar jag mig själv att hålla efter innan allt gror igen, men jag känner ju mig själv alltför väl…

blommor

Ber om ursäkt för gnällandet med ett potpurri av vackra vårblommor!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  18 maj 2016

  Oj, där hade du fått dig mycket grönt och fint i cykelkorgen. Jag förstår att det kändes bra med en lugnande cykeltur efter äventyret med Torsten. Tur han tog sig ned själv, för det kan ju inte vara kul att behöva ringa brandkåren i ett sådant ärende 😉 Ronja har varit väldigt mycket uppe i grannens hägg, men nu tror jag det börjar bli jobbigt, för det är så mycket grenar och löv. Nu är hon mest på förrådstaken.
  Min sons fru är det egentligen som har 3 hästar. Två av dem är gamla sällskapshästar, varav den senaste är den Kalle ska försöka träna upp sig på till husbehov.
  Kram

 2. Svara

  åsa

  18 maj 2016

  Åhh…så lika vi är 😉
  Fast, jag kan inte förstå hur man kan ha det alldeles “kliniskt”, vet ju att jag har “ordning i röran” och hittar allt på en gång!
  Tänker varje gång jag har “sanerat”, att….nu jäklar ska det inte bli så här igen, men…
  Fin utsikt hade han ju Torsten 😆
  Idag har jag sett utslagna liljekonvaljer och det tycker jag är lite tidigt faktiskt, likaså smultronblom och tjärblomster, står väl inte på förrän smörblommor och hundkex blommar också, vackert är det!
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Ninni

  18 maj 2016

  Städa är aldrig roligt. Nu är både jag och sambon rätt ordentliga så det där plockandet slipper jag men dammigt blir det och långa remsor med kattull har vi efter bara några dagar sen senaste dammsugningen trots att vi försöker hålla efter Snoozen med att kamma och borsta. Sen ska vi inte ens prata om alla leriga tassavtryck som samlas på våra golv när det är lite blött ute. Jag begriper inte var han lyckas skita ner sig så. Idag hann den lille luvern lägga sig i sambons säng innan jag bäddat och det resulterade i ett rejält skitigt påslakan. Så i morgon får jag ta och byta sängkläder för det vita påslakanet är inte längre vitt. Hade jag varit hemma när det upptäcktes hade jag bytt på en gång men jag har tillbringat större delen av dagen med äldsta dottern och det söta barnbarnet. 🙂
  Kram.

 4. Svara

  Hillevi

  19 maj 2016

  Jag kör troget på “Agnes Wold-metoden” 😉 och det fungerar så bra, så bra.

  Förstår att det blev oroligt där ett tag med Torsten så högt upp i det spetiga trädet. Men de förvånar alltid, livskonstnärerna.

  Jag vill också ha en sån där cykel, fast med ett större flak fram och helst med hjälpmotor… och gratis ska den vara också! 😆

 5. Svara

  Rantamor på näthinnan

  19 maj 2016

  Tyckte då inte alls att du hade haft någon tråkig dag, det hände ju en hel del hos dig,
  och inte ett tråkigt foto på någon städning såg jag.

  Tjingelingen från Rantamor.

 6. Svara

  Agneta

  19 maj 2016

  Det var inte mycket till gnäll! Då har du inte hört mig när jag kommer igång…..! Då kan vi snacka om gnäll. Men jag förstår att det var rensningen, eller?
  Vilken jättefin cykel du har! Så bra och funktionell och dessutom snygg!
  Och lilla katten, där har dom inte mycket att säga till om vovvarna! Bra katt reder sig!
  Idag ville vår hund upp i en gran, det var en ekorre där, hundar, i alla fall många, blir ju som tokiga när dom får span på ekorrar. Det var en avhuggen gran utan grenar som stod i ett hygge så ekorren kunde inte hoppa någonstans men rätt vad det var såg jag att den seglade genom luften rakt på Omgivningen, men det gick precis bra så att han slapp få den i ansiktet eller huvudet, jösses vilket språng. Bara ett par små revor av klorna fick Omgivningen på halsen, men han är vaccinerad och tvättad med sprit nu!
  Kramar

 7. Svara

  Tredje året i Hjo

  19 maj 2016

  Hallå i pörtet! Här är också städdag idag eftersom det är torsdag. Tar tag i dammsugaren lite då och då, så slipper man bli så uttråkad. Stackars katt, men så bra att lillgubben är bra att klättra.

 8. Svara

  Malin

  20 maj 2016

  Perfekt cykel, har du testat att ha Blinka i korgen?

  Jag fick också lite hjärtsnörp när jag såg Torsten i trädet, skönt att det slutade på ett smidigt sätt.

  Trevlig helg på er

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 284
 • 380
 • 1 635 155
 • 5 092
 • 65 627
Sök här