Bloggen

Turister i byn

Av
den
27 december 2006

Trots avsaknaden av snö valde de flesta som bokat stuga att komma till Säfsen för julfirande.
Vi åkte igår till alpinanläggningen vid Solberget för att se hur det såg ut


Men hallå, det är ju kö till den enda öppna liften!


för att åka här ?????


Ja inte ser det alltför åkvänligt ut i den halva familjebacken som var öppen!
Men parkeringen var full av bilar, varannan såg ut att komma från Holland, många danskar också.
Enligt intervjuer i tidningarna tycker turisterna att det är ganska mysigt ändå, dom badar bastu o sitter i stugan framför öppna brasan och myser. Dom kan också välja att bada utomhus i dom vedeldade badtunnorna med en pilsner i handen eller ta en ridtur på islandshästar.


Och ungarna har sin kompis Filurius….

Vi tog en promenad nere vid myren där skidspåren och skoterspåren brukar gå, och där man också kör hundspann när snöläget tillåter


Här åker man varken det ena eller det andra, möjligen på ända om man ger sig ut på den svaga isskorpan!

Idag har jag äntligen fått träffa barn o barnbarn! Mer om det imorgon…

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  27 december 2006

  Det är verkligen för tråkigt att se hur det ser ut på skidanläggningarna. Även om de lyckas få upp några nedfarter så är det ju inte kul med barmark bredvid. Nu får det snart börja vräka ner – de ska ju leva på den korta säsongen ett helt år.

  Hoppas du haft trevligt med barn & barnbarn.
  Kram

 2. Svara

  Pia

  28 december 2006

  Lite snö där uppe i alla fall ser jag och visst kan man fördriva tiden på olika sätt i alla fall trots snöbrist. Alla sätt är roliga utom de tråkiga:-)
  Jag har inte sett till en endaste snöflinga i real life detta år, kanske det kommer någon mm vem vet.. vintern är långt ifrån slut ännu.
  *Kram på dej

 3. Svara

  Tina

  28 december 2006

  Mycket mer snö än så var det inte i Säfsen när jag var där heller men däremot kallt så man kunde åka spark o skridskor på sjön. Undrar vilket år det va men det är ju nog 10 år sen minst

  Kram

 4. Svara

  Ninni

  28 december 2006

  Nää va lite snö, jag tycker synd om dom!
  Va mysigt att få träffa barn och barnbarn, ha en skön dag, kram

 5. Svara

  Gunvor

  28 december 2006

  Visst är det synd om alla som vill åka skidor. Jag vill också ha snö. Men inte för skidåkningens skull. Jag älskar vinter för det är så vackert.Tänk när det knarrar under sulorna..HÄRLIGT!!

  Ha en skön dag!

 6. Svara

  Sylvia

  28 december 2006

  Jag har aldrig varit i Säfsen men det ser ju fint ut. Jag är ju storstadsflicka så jag har aldrig lärt mig åka skidor. Föredrar fjällen sommartid och tidig höst. Då ÄLSKAR jag fjällen.
  PS. Jag förstår att du inte orkar se hela filmserien. Den är mastig för de flesta. Men du som läser så mycket kanske skulle ta dig an Tolkiens böcker. Jag är ingen älskare av fantasy-genren, men Sagan om Ringen är magisk. Påminner om gamla tiders folksagor.

 7. Svara

  pimpim11

  28 december 2006

  Vad tråkigt ingen snö man blir verkligen ledsen många har tagit ledigt hyrt stugor för att umgås och åka skidor. Vi åker till alperna i mars men jag tror inte jag ska åka skidor utan bara fotografera och njuta av den härliga naturen. Min man fyller jämnt och han önskade att få åka dit istället för till värmen. Kulk för dig att träffa dina batn och barnbarn./pimpim

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 67
 • 235
 • 1 654 712
 • 5 125
 • 66 106
Sök här