Bloggen

Urladdning…

Av
den
2 juni 2018

Sitter i köket och mumsar i mig en god sallad efter jobbet…

..när jag hör dovt trummande ljud från taket och tittar ut

..o jäklars, det var ingen dålig skur!

..det blåser så träden böjer sig och nu hörs även åskan

..och nu regnar det nästan på tvärsan

Det ångar när regndropparna landar på de varma taken

..och snabbt bildas det nya vattendrag på asfalten

Varför gick jag inte ut och ställde mig i regnet, så uppfriskande det hade varit, istället för fegt stå under tak och fota…

Som jag har saknat rinnande porlande vatten!

Fem minuter senare var det…tvärslut!
Knappt värt att dra ur elkontakterna för de två små knallarna..

Jag var väldigt orolig att mina chiliplantor hade piskats omkull men se så fint de klarat sig! De står lite under tak men det hjälper föga när regnet kommer vågrätt istället för lodrätt.

Jag tog en liten promis med Blinka som var alldeles flåsig och hispig som alltid när det åskar, och kunde konstatera att asfalten redan torkat upp och nu är det är lika klibbigt och varmt i luften som innan urladdningen.

Bara att vänta på nästa då…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  BP

  2 juni 2018

  Ojojoj! Det var ingen dålig skur! Nu slipper du i alla fall vattna dina plantor. Vad gäller chiliplantor så är de väldigt benägna att få bladlöss, men de har nog säkert också spolats bort.
  Vi fick tre droppar regn klockan 01:30 i natt. Så här kan jag inte slå dig, inte att jag hade velat göra det heller;-)

 2. Svara

  Mia

  2 juni 2018

  Wow!!! Det där längtar jag efter….synd bara att det inte friskade upp luften…
  Kram på’re

 3. Svara

  Ninni

  2 juni 2018

  Jamen du fick iaf regn!! Vi har inte fått en droppe. Men Bollnäs fick regn igår och det är ju bara 18 km härifrån… Naturen är underlig.
  På måndag har de dock lovat oss kyligare temperaturer och det ska hålla i sig i några dagar. (resten av sommarn??) Ca 13º!!! Det blir ovant.
  Kramen.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  2 juni 2018

  Vilken sallad! Och vilken fin fisk du fått =) Det var du verkligen värd. Inte kul när det laddar ur så där fort och på tvären, ett litet fint stilla sommarregn hade varit bättre. Här har vi inget fått men bara knappt någon mil härifrån har det regnat lite idag. Idag var planen att köra ett längre cykelpass på morgonen jag gav mig iväg strax innan klockan 07, men jag nöjde mig med en timmes träning för sen var det så hett så hett. Imorgon ska jag försöka komma iväg strax efter klockan 06. Ha en fortsatt bra helg! Kram

 5. Svara

  Anki

  3 juni 2018

  Härligt! Vi fick en liten skur här också, men tyvärr så liten att botten i regnmätaren inte ens blev fuktig …
  Morgonen här började med mörka moln, men nu är de på väg bort och solen skiner igen … suck…
  Den salladen ser god ut – tur att man kan variera sig med olika innehåll för vem orkar laga “riktig” mat.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 6. Svara

  Kicki

  3 juni 2018

  Härligt med lite regn, även om det var snabbt övergående.
  Kram

 7. Svara

  Eva-Lena

  3 juni 2018

  Hos oss kom det en rejäl åskskur på fredag kväll, men den försvann snabbt i torkan. Jag medger att det var skönt, trots att åskan och blixtarna var lite väl tuffa.

 8. Svara

  miatankar

  3 juni 2018

  Här har varken åska eller regn hörts / visat sig. Regn behövs, men visst är sommaren underbar? Eller tillhör du dem som tycker att värmen är jobbig? Som tur är har jag en sval lägenhet så sova går bra…

 9. Svara

  Ditte

  3 juni 2018

  Vilket regn! Verkligen skyfall. Men om du gått ut i det hafde det kanske inte blivit några foton som du kunde dela med dig av. Läckra bilder! Kanske hade man hoppats på att luften skulle renats efetr regnet. Men så alltså icke. Skönt att dina chilliplantor överlevde. De har redab visar sin styrka.
  Här kom det lite , med tonvikt på lite regn just nu. En skur på 30 minuter. Men nu är solen på väg fram igen. Kanske lite renare luft, Kände efetr och så är det. Temperaturen gick ner från +28 till +22.
  Kram och trevlig kväll.

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 juni 2018

  Oj, vilken kraftig regnskur. Naturen är nog tacksam för vattnet men det hade kanske varit lite bättre med ett lugnare och mer ihållande regn. Det brukar lukta så gott efter ett efterlängtat regn och dammet försvinner. Synd att det blev lika varmt igen.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 239
 • 438
 • 1 719 673
 • 4 913
 • 63 218
Sök här