Bloggen

Ute på rekning..

Av
den
8 juli 2013

Ibland (ja bara ibland) kan jag få lite halvgalna idéer..

liften5

..som att jag gärna vill vandra uppe på Solbergets topp!

liften1

Men att gå uppför backen har jag inte en tanke på, nej, då tänkte jag mig utnyttja stolsliften!
Nu på sommaren har man nämligen förvandlat slalombacken till en bergcykelpark med en massa downhill-leder och därmed håller liften öppet!

liften2

Tro nu inte att jag ska hyra en hoj och ta mig nerför backen, aldrig i livet, men, jag tänkte att man kunde ta liften upp och sedan vandra på Skifsenleden med en strålande utsikt

liften3

Så långt allt väl, men, jag och höjder är inte kompatibla. Bara tanken att sätta mig och dingla med benen högt ovanför trädtopparna får blodet att isa sig i min kropp!
Jag har alltid varit höjdrädd och aldrig haft minsta dragning åt att till exempel testa utförsåkning, jag får svindel av att stå på en pall, och dessvärre har denna fobi blivit än värre sedan jag drabbades av åderförkalkningen i halsådern som plötsligt och oväntat gör mig yr.

liften4

Så här åker cyklarna upp till toppen, först åker cyklisten och sedan cykeln, med assistens av personal vid liften.
Vi har lite funderingar på hur Blinka skulle uppleva detta, men, hon vill alltid vara nära mig, så om jag sätter mig i liften så sitter hon bergis och klänger i mitt knä utan problem!

Ja nu var det en het kvalmig dag igår då vi åkte upp till backen och alla eventuella tankar på att vandra blåste bort med de ljumma vindarna. Men det tål att tänkas på…får allt grunna vidare..

bad2

Istället valde jag en helt annan aktivitet, nämligen att inviga min nya baddräkt i böljan den blå!

bad3

Tihi, det kändes lite ovant att gå o bada i kjol, så när vattnet blev djupare så lyfte jag automatiskt på kjolen för att den inte skulle bli blöt :mrgreen:

bad1

Men till slut så lyckades jag höja vattennivån i Säfssjön och doppa hela min lekamen, med kjol och allt 😆 , men fy vad kallt det var i vattnet!
Väl hemkommen så hängde jag ut badkläderna på tork och upptäckte till min fasa att mina fina rosa badskor var helt trasiga! 🙁
Hela gummisulan hade vittrat sönder, och jag som måste ha badskor för jag går ju aldrig och badar vid någon sandstrand utan kliver i oavsett vilket botten det är!
Nu har maken fått som huvuduppgift idag att leta badskor till sin fru, så håll tummarna för att han hittar några!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 juli 2013

  Håller tummen hårt! 😉 Jag log brett när jag läste och såg att du lyfte på kjolen, det är ju en ren reflex som man bara inte tänker på! Så det kan bli…. 🙂
  Jaha, då har ni haft medelhavsvärme, långt ifrån vad vi har/har haft ett par dagar, lite lagom svensk sommar skulle jag vilja säga, men idag blåser det kallt och så pass hårt att jag måste sätta ner mina plantor på balkonggolvet annars blåser de sönder!
  Det bidde ingen märkvärdig lunch, killarna åt pizza (förstås) och jag tog en schnitzel som definitivt inte var “hemmagjord” men vi blev ju mätta 😆
  Kram på baderskan i Pörtet!

 2. Svara

  Raija

  8 juli 2013

  Snygg baddräkt 🙂 och kul att se en bild av dig, även om den var bakifrån. Har sett såna baddräkter och det verkar toppen att ha när man kommit upp i åren. Ska nog skaffa en sån till nästa år, för i år klarar jag mig med den jag har. Men nästa, kanske jag behöver någon mindre storlek.

 3. Svara

  Anki

  8 juli 2013

  Bra att kunna åka upp till toppen även sommartid… men inget för mig heller – är liksom du höjdrädd…
  Vilken snygg baddräkt! Vilken tuffing du är som ger dig i vattnet – jag vill ha en bit över 20 innan jag doppar mig 🙂
  Såg i ett tidigare inlägg att det finns svamp hos dig – härligt! Här börjar de stackars kantarellerna torka bort, så jag var och plockade de små stackarna som fanns – lagom till en rejäl stuvning i alla fall. Inga soppar än – förutom en väldigt insektsangripen kalle… hoppas som du på ett karljohan år – det var länge sen.
  Ha det gott!
  Kram

 4. Svara

  Nilla

  8 juli 2013

  Jag är ingen vän av liftar, höjdskräck och svindel som jag har. Mannen och barnen lyckades få upp mig i pariserhjulet på Gröna Lund för en herrans massa år sedan, och det var en näradödenupplevelse…sååå fruktansvärt. Då är det bättre att lyfta på kjolen och bada. Fin baddräkt!
  Kram

 5. Svara

  Ingegerd

  8 juli 2013

  Tjusig baddräkt! Modigt att doppa sig, huu! Låter läskigt med liften tycker jag, hellre då på vintern så det är mjuk snö under.

 6. Svara

  Lisa

  8 juli 2013

  Du har ju världens bäste make. Han brukar ju hitta det du behöver. Härlig badbrud o härliga foton. Kram Paula från Lisa.

 7. Svara

  Agneta

  8 juli 2013

  Vilken badbrud! Härligt! Jättefint baddräkt, jag tycker om sådana. Men, undrar om du inte kan ta några djupa andetag och åka upp, fast jag vet från min svägerska, det går inte om man inte kan…..Det är ju lika vackert att vandra nere! Så varför åka upp!
  Honungsrosen luktar lite honung! Det lite tråkiga med den är att den blommar en gång och sen är det över. Men man får passa på att njuta.
  Agneta kram

 8. Svara

  Nette Cecilia

  8 juli 2013

  😛 Åh vilken badbrud jag säger då det .Fryser vid blotta tanken .Fryser nu också för ja stod och fotograferade solen som var som en måne på himlen och röd har inte sett något liknande förut .Det blåser friska vindar ,kram Nette 😳

 9. Svara

  malin

  9 juli 2013

  Bra jobbat med badet. Jag har inte varit nära ett dopp än.
  Om du hör av ngn som åker till Medelhavet, be dem köpa badskor åt dig, de är billiga där.

  Jag får oxå svindel av höjder.

  Kram

 10. Svara

  Kicki

  9 juli 2013

  Så det blev ett dopp till slut 😉 Tänk att man gör så mycket reflexmässigt, lyfta på kjolen hihi.
  Hoppas Hasse hittar nya badskor åt dig.
  Höjdrädd är jag som bara den, men var det aldrig när jag var yngre. 🙁
  Lycka till med liftfärden en annan gång
  Kramen

 11. Svara

  TT

  9 juli 2013

  Åh, downhill skulle jag vilja testa! Fast det får inte vara för brant. 🙂
  Badat har jag inte gjort ännu men vecka 30 när semestern börjar kanske man kan få till det. Väldigt snygg baddräkt måste jag säga!

 12. Svara

  annette

  9 juli 2013

  Vilken häftig baddräkt, aldrig sett tidigare, och jag tänker nog inte bada i år heller så jag är imponerad!
  Bra tanke detta att ta liften upp och gå ner, nu har Du ju fått tanken, låt den mogna lite så skall Du se att det kommer att gå jättebra!
  Nada svampår här i år om torkan fortsätter, finns nästan ingen svamp alls nu, små torra kantareller är allt;(

  Kramen!

 13. Svara

  "LillaSyster"

  10 juli 2013

  Det var en cool baddräkt du hittat! Själv hade jag premiärdopp igår, varmt och skönt var det i den lilla skogsjön utanför Kolmården. Kanske kan det bli ett dopp i havet i veckan som kommer! Hoppas att du har fina nya badskor på fötterna igen! Ta du med dig Blinka upp till toppen och promenera neråt, glöm inte kaffet bara! Ha det gott från mig som bor i zon 2 – du som undra!! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 49
 • 172
 • 1 654 296
 • 5 125
 • 66 098
Sök här