Bloggen

Utmanade vädrets makter..

Av
den
21 april 2016

0421g

Dagen började så bra, solen sken och värmde på morgonen, och jag hittade inte mindre än tre små fina vitsippor på gården, årets första!

0421a

På eftermiddagen traskade vi till byn, gjorde en avstickare på biblan och tänkte gå vidare ner till vår fotbollsplan där det idag skulle vårstädas minsann…
Ortens idrottsklubb har varit saligen insomnad x antal år och nu försöker man skaka liv i föreningen för att kunna erbjuda divisionsspel i fotboll för både flyktingar och ortsbor.
Men titta på de mörka molnen, inte är jag särskilt orolig över att bli blöt, men idag hade jag bara en tröja på mig och hade ingen lust alls att behöva gå flera kilometer hem i ösregn.

0421b

Alltså vände jag kosan hemåt, någon annan får inspektera planen!
Den svarta himlen förföljde oss, men kanske kanske skulle vi ändå hinna ända hem..

0421h

Grodkompisen kände säkert på sig att regnet var på väg eftersom han traskade ute på vägen. Och nej, ingen puss den här gången heller..

0421c

Vi hann precis in på gården när himlen öppnade sig! Fast det var inte regn, det var en hagelskur!

0421d

Har sett större hagel på bild, men nog kändes det när haglen piskade mot huvudet..

Egentligen skulle jag ha varit på röntgen av min onda höft idag, men pga sjukdom bland personalen blev jag uppringd och får skjuta fram undersökningen.

0420c

Härom dagen hälsade jag på mina älsklingsflickor, passade på att lifta då exet hade vägarna förbi Falun
Fast ingen av tjejerna ville medverka på bild, så det blev den alltid lika pigga Daniel som får stå för bildbeviset..

paulina2011

Men bara för att retas lite visar jag ett annat foto på Daniel, från 2011 minsann, då Paulina ännu var tillräckligt ung för att vilja agera modell..

0420e

Blinka blev alldeles exalterad och efter flera timmars hoppande mellan famnarna så har hon äntligen blivit tillräckligt trött för att ta en liten siesta..
Dottern kämpar för att få livspusslet att gå ihop, det ena bakslaget efter det andra gör henne så frustrerad och jag vet inte hur jag ska kunna stötta och hjälpa.
Nu hade hon glatt sig över att äntligen efter månader på praktik få ett nystartsjobb och då visar det sig att arbetsgivaren har skatteskulder och godkänns därmed inte av arbetsförmedlingen. Suck o åter suck, nu blir hon åter tvungen att börja om från ruta ett..
Och morsan kan bara hålla tummarna…

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  21 april 2016

  Det är jobbigt när barnen har det tufft, man känner vanmakt. Hoppas att det ordnar sig för henne!

 2. Svara

  Menageriet

  22 april 2016

  Vilken tur att Du hann hem! Men Du skulle kysst grodan, det var ju därför han hoppade upp på vägen? Det är ju bättre att kyssa en groda och få en prins, än tvärtom som hände mig en gång. :mrgreen:
  Så roligt att hälsa på familjen! Vilken otur med hennes jobb, men tur också med en sån arbetsgivare! Kanske hon inte fått ut sin lön då? Hoppas det löser sig för henne och hon får flera lyckosparkar av mig!
  Ha en bra fredag och helg! Kram 🙂

 3. Svara

  Agneta

  22 april 2016

  Vitsippan har kommit till Pörtet! Ja, eller tre då! Du, det var inget regn i dom molnen, tur du vände hemåt, hagel är inte roligt det heller. Bara lite spännande. Så kul att se lite från stora vägen hos er, tänk, jag tänkte mig inte att det skulle vara backigt, man gör sig alltid någon slags bild av allting, eller, i alla fall jag gör det, jag tänker i bilder och minns i bilder och läser böcker i bilder…..Idag har vi sol här, men det blåser fortfarande och är kallt! Men det är OK, det torkar i alla fall upp och det är skönt!
  Stackars din dotter, det är som om jobbiga saker klistrar sig fast i varandra ibland. Hoppas att det knyter upp sig snart!
  Kram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  22 april 2016

  Du gjorde helt rätt som styrde kosan hemåt! Det har haglat här med i veckan, fast jag har inte varit snabb nog med kameran.Inte roligt då de skjuter upp röntgen då man har ont. Och jag håller tummarna för att dottern hittar ett nytt ställe då. Du den där grodan var nog den sötaste och gladaste grodan jag sett, att du inte tog upp och pussade lite på den, jag tror nog att det kunde funnits en drömprins där. Ha en skön helg, här blåser så in i norden för stunden. Kram kram

 5. Svara

  Nette Cecilia

  22 april 2016

  😉 Tänk vilken tur att du gick hem inte kul med hagel .Visst är det jobbigt när ens barn har det jobbigt ,trevlig helg till dig och Blinka 😛

 6. Svara

  Tredje året i Hjo

  23 april 2016

  Blinka har inga problem med livspusslet i alla fall. Här har faktiskt haglat alldeles nyss, och snö ska det visst bli imorgon. Grodan ser inte så smaklig ut.
  Hjo-Hjo hälsar Blinka!

 7. Svara

  Kersti

  23 april 2016

  Här är det också dramatiskt väder. I torsdags minus på morgonen + 15 och sol på eftermiddagen och på kvällen ösregn. Frustrerande för dotter din. Håller tummarna för att det ordnar sig.
  Kram och skön lördag.

 8. Svara

  Bia Lidén

  24 april 2016

  Så typiskt aprilväder, först sol på en vitsippa, sedan hagel som täcker marken.
  Snyggt fångad dag! Och grodan älskar jag!
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 39
 • 172
 • 1 654 286
 • 5 125
 • 66 098
Sök här