Bloggen

Väckning i ottan…

Av
den
9 december 2006

I morse var det tidig väckning i pörtet!


Denhär lena mulen och fler därtill väntade ivrigt på oss!
Rätt gissat! Vi är hästvakter i helgen…och Hasse började jobba halv nio…
Tänkte skriva stackars kusar som får stå inne, men egentligen är dom lyckliga kusar som har ett varmt o gott stall att vara i när regnet står som spön i backen dag ut och dag in!

Dehär hästarna är vana att gå ute året om, men just nu är hagarna en enda stor lervälling…
Lite tröst, go mat, rent i spiltorna, så klarar dom sig fint tills matte kommer hem.


Det blir ett väldigt nosande här hemma när vi kommer från stallet, många nya spännande dofter för hundarna att lukta på!
Loppan mår bra efter sina två abortsprutor men hon äter inte!
Hon har matvägrat hela veckan, petar lite håglöst i maten och går därifrån oavsett vilka läckerheter jag dukar upp!
Märgbenet hon fick i morse var däremot intressant, kanske väcker det aptiteten till liv igen, hon är ju vår smalaste jycke och hon rör sig miltals varje dag, så hon behöver verkligen energitillskott!
Men jag tänker inte bekymra mig så mycket så länge hon är pigg och alert. Det har väl snarast med hormonbalansen att göra så det får ta sin tid.

Jag har lagt in text för Oxen, Tvillingarna och Kräftan under Astrologi-sidan, för dig som vill roas eller oroas…

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Lotta

  9 december 2006

  Mysigt med hästar, en stund. Jag gillar hästar och att rida men vill inte ha en egen. Hästvakt passar mej.
  Var och kollade in oxen, vissa delar är jag. Andra är högst förvånande… Kärlek i sidenlakan låter ju lyxigt. Kanske en julklapp att önska 😉

 2. Svara

  Pialill

  9 december 2006

  Oj, så mysigt med hästar. Jag var en hästtjej en gång i tiden. Innan jag började intressera mig för pojkar. 😉

  Hoppas lilla Loppan får tillbaka aptiten snart. Men så länge hon är pigg är det ju ingen fara, som sagt.
  Kram och trevlig helg.

 3. Svara

  mariannE

  9 december 2006

  Hej där!
  Tack för långt o härligt GB .. kom in från en liten liten promenad i regnet ( skorna tål inte nån längre runda och tänk så roligt att Paula varit framme o skrivit. // Nä jag har inga Nyårslöften och ciggisarna får ta den tid det tar … håller mej på 5 stadigt och där får det ligga tills det säger ‘klick’ i huvet!
  När barnen var små satte vi upp Målsättningar för året som vi skulle jobba på … det funkade jättebra.
  Och vid nyåret så räknades ut vad som var gjort eller inte och detta var då värt en liten slant. Det kunde röra sej om att lära sej nåt nytt eller Tja förkovra sej eller så … men Löften .. NEJ !
  Har läst din goa blogg också … Mmmmm vad len och mjukt den ser ut den där mulen … Gillade hästar till 12 års ålder (sen blev jag biten/nafsad och är lite lite rädd för hästar sedan dess , eller respekt i alla fall ). Och du har att göra som alltid … fattar inte hur du hinner/orkar med allt!
  Här går jag bara och drar och ingenting blir gjort …
  Ikväll blir det nog ‘på spåret’ om TVn kan vevas igång … men låter intressant med nya kryssprogrammet me!
  JAAAA det finns så många underbara personer på nätet – du är ju själv en av dom! som förgyller den grå vardagen och bjussar på sej själva … Undrar ofta om det skulle vara samma sak att känna och bo nära varandra … skulle vi tjöta så då?
  Ta hand om er allihopa däruppe och ge en extra liten puss på nosen till Loppan som fixade det där med sprutorna- hon ska inte ha nån mer va ?- Aptiten kommer nog tillbaka ska du se … räcker ju att gå till sej själv , inte fasen har man matlust efter ingrepp
  Massa massa yllekramar ( inplastade för regnets skull)
  /M

 4. Svara

  Pia

  9 december 2006

  Hästvakter ja det är alltid något som ni hittar på däruppe i pörtet. Hästar gillar jag, min dotter och barnbarn rider ju.. tävlar och tränar dressyr och hopp. Sidenlakan är bra glatta och säkert följsamma i sänga.. kanske ett sätt sådant till juleklapp skulle önskas 🙂
  Kram o en fin söndag

 5. Svara

  Ella

  9 december 2006

  Hej hej.
  Jag hamnade här efter jag varit hos “reseledaren”. Jag var bara tvungen att säga att jag älskar ditt sidhuvud eller vad det heter när det är en blogg. Bilden får mig att le 😉

 6. Svara

  Ninni

  10 december 2006

  Mmm va mysigt det ser ut, en varm hästmule är inte fel! Jag har alltid varit rädd för hästar, men när m,in son var liten red han i flera år då fick jag lära känna hästarna ordentligt inte var dom så farliga inte!
  Jag har till och med ridit Islandshäst alldeles själv i terräng…det var häftigt!
  Ha en skön söndag, kram

 7. Svara

  Nilla

  10 december 2006

  Åh så fin bild på hästmulen. Finns väl inget så lent som en hästmule. Jag älskar att se på när hästarna rör sig, dom är så otroligt vackra. Tyvärr så är jag lite rädd. Min syster har fyra hästar, har faktiskt både ryktat och ridit (med ledare) hennes hästar. Men jag håller mig helst på lite avstånd.
  Vad roligt att ditt barnbarn vill komma och hälsa på när det är jullov.
  Min fina bänk är i trä och gjutjärn. Köpte den billigt på Coop för ca 5-6 år sedan. Det är väder och vind som gjort att den ser gammal ut. Jag tycker väldigt mycket om den. Den har alltid stått i en syrenberså, både där vi bodde tidigare och nu. Och så ska det förbli. Flyttar aldrig till ett ställe där det inte finns en syrenberså. Och det här med flitigt bloggande, det är ju nu när jag är hemma och är sjuk som jag har tid. Annars har jag egentligen inte det. Men då får man ta sig tid. Det är ju så förbaskat roligt att blogga. Man får ju så mycket trevliga vänner. Och man kan ju vara social trots att man är trött och ser för jävlig ut rent ut sagt. Det är ju ingen som ser det. Och så kan man ju stänga av datorn när helst man har lust.

  Ha en bra vecka. Kram min vän 🙂

 8. Svara

  Monica

  10 december 2006

  Den där mulen skulle man bara vilja sätta näsan emot – mjuk & varm. Mmmmm, det luktar så gott i stallen.

  Jo, vi har faktiskt också haft sol en stund i dag – knappt man tror det är sant.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 292
 • 380
 • 1 635 163
 • 5 092
 • 65 627
Sök här