Bloggen

En solglimt i decembermörkret

Av
den
11 december 2006

Igår klarnade vädret äntligen upp!
Högst tillfälligt, men ändå….
Efter en kall natt såg det ut såhär:


En tunn isskorpa ligger på min blombalja
Vi beslöt att ta jyckarna på långpromenad, men vi “tappade bort” Loppan direkt (dvs.hon stack åt ett annat håll, rakt in i skogen!)


Solens bleka strålar silar in genom träden


Det porlar…nej det brusar från alla små bäckarna i skogen


Vi kommer fram till Älgsjön
Vill du läsa vidare, klicka nedan!


Larissa passar förstås på att bada, vadå december, vad betyder väl det när solen skiner?


Matte kanske menade att det faktiskt ligger en tunn is vid sjökanten, så vattnet är enligt henne inte så badvänligt!


Det här är nog ett av mina favoritmotiv, undrar just hur många bilder jag har på denna vy?


Larissa har funnit ett intressant spår i skogen, men Maxi är lite tveksam…det är ju blött i skogen!


Fast i ärlighetens namn, det är det ju på stigen också! Min älskling ser allt lite frusen ut!


Här kommer några fler träskallar, haha, lite färggladare dock!
Skönt var det att både få lufta sig själv och kameran!
I natt vaknade jag av att jag trodde taket skulle lyfta, vilka stormvindar som ven runt knuten!
Jag är glad att jag inte sitter på Finlandsfärjan och gungar idag…
Resten av dagen ska jag ägna mig åt finsk julmat, berättar mer i morgon!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  11 december 2006

  Jag vill också ha ett litet pörte i din skog. Vet du någon som vill hyra ut över somrarna? Vilka underbara bilder.

 2. Svara

  Lotta

  11 december 2006

  Jag vill ha kallt och sol! Här bara regnar det och regnar och regnar. Sen blåser det också som omväxling 🙂
  Härliga bilder, måste varit en skön promenad. Avundsjuk… bara lite

 3. Svara

  mariannE

  11 december 2006

  Hejsan!
  och tack för GB inlägg! Inga juldofter här heller än så länge, förresten så regnar det och blåser så mycket att även om dom fanns skulle dom ‘blåsa bort’ … fy tusan va vatten vi har i Ätran och Viskan och Åsunden kryper närmre o närmre … // Fina bilder ( igen) … Du skriver att Loppan sprang iväg … ( eftersom jag känner henne blir det ju mest henne jag fastnar för ) … hon kom väl tillbaks igen- eller hur ?
  Kaffe ja, jag har ju i 2 månader nu bara druckit kaffe ( 1 kopp) på morgonen men idag fuskade jag lite och tog mej en eftermiddagsslurk … va fasen annat kan man göra med det här trista vädret – måste ju pigga upp mej med nåt!
  Stackars alla Lucior .. dom får väl ha inbygda paraplyer i ljusen och vattentäta batterihållare …
  ha det gott vännen
  /M

 4. Svara

  Gunvor

  11 december 2006

  Vilka mysiga bilder från eran skogspromenad. Visst är det otroligt att man kan gå i skogen i Dec. utan snö.
  Vi har haft blåsigt vi oxå o spöregn i kväll. Ah, det är så trist! Ha det bra!!

 5. Svara

  Monica

  11 december 2006

  Härliga höst/vinter bilder. Ja, äntligen kom det en dag man kunde gå ut och få sig lite luft. I dag har det varit orkanstyrka och skurar. Lika sur varje gång blir jag då jag är tvungen ut ur bilen på jobbet – fy tusan!

  Visst är det säkert så att mänskligheten har viss nytta av de utomjordiska experimentets, men…..*ler*

  Ha det gott å håll i hatten
  Kram

 6. Svara

  leila

  11 december 2006

  hej, jag vill också ha is på pölarna här, jag är så dj…….. trött på detta slask och denna skitiga hund 🙂 sen tycker jag att mina barn ska få njuta av snö. Jättefina bilder du tagit, kram på dig Paulapörte/leila

 7. Svara

  Nilla

  12 december 2006

  Underbara bilder. tokig hund ni har som badar i det kalla vattnet. Jag har också haft en riktig “säl” en gång. En otroligt vacker och trevlig Goldenhane. Han älskade att bada och simma. Han bara gled fram i vattnet, det var inte en krusning på vattenytan. Underbart att se. Ha en bra vecka. Kramar 🙂

 8. Svara

  Kicki

  12 december 2006

  Vilka urhärliga bilder, kan du inte komma hit och ta såna åt mig också (ler)
  Solen skiner faktiskt idag också, i allafall stundtals och fläckvis.
  Jolly och jag har bara varit i ridhuset, så när som på en liten vända i skogen och plockat tallkvistar (från marken så klart)
  Kram

 9. Svara

  Anna

  12 december 2006

  Hej Paula
  Eftersom du lämnat så trevliga spår efter dig i min gästbok så blev jag nyfiken på ditt “pörte”.
  Festligt att du anväänder ordet pörte – jag har aldrig hört det från någon annan än min mamma : )
  Men nu till saken; vilka fantastiskt duktig fotograf du är!!!
  Ha en skön julhelg

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 191
 • 363
 • 1 626 585
 • 5 069
 • 65 363
Sök här