Bloggen

Vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren?

Av
den
13 april 2014

Svar: Klockan förstås,
fast, lite så känns det för mig om mornarna!

Jag går och går uppför berget, försöker verkligen tvinga mig ända upp oavsett graden av trötthet i kroppen.
För jag vet, när jag väl kommit ända upp så är jag mäkta stolt, står en stund och flåsar, (nej, märker ingen skillnad på konditionen) och sen kan jag lugnt börja rulla nerför..

0413d

..fast, i ärlighetens namn, det finns en bra bit kvar att klättra om man vill ända upp på toppen!
Både Blinka och Torsten försöker locka mig vidare upp men jag är envis som en gammal mulåsna och muttrar att jag inte kliver upp på den smala klätterstigen innan sista snön försvunnit!

0413b

Torsten, han tycker han har varit extremt duktig som följt med hela vägen så han pustar ut en stund

Vårvärmen fortsätter att gäcka, när man tittar ut kan det se hur skönt och varmt och soligt ut som helst, men si, väl ute får man uppleva den verkligheten, och där är det kallt, blåser och är allmänt omysigt.
I år har jag valt att inte delta i utmaningen “Vårtecken” och gladast är nog jag, för det är inte mycket till vårtecken jag kan bjuda på än så länge.

På kvällarna kämpar vi om läsfåtöljen, katterna, hunden och jag..

0413a
Här har Blinka hunnit först och nu sitter hon och tittar på Veterinärerna, där en Jack Russell-tik är nyförlöst med kejsarsnitt och de små valparna gnyr ynkligt vilket fick Blinka helt ifrån sig, hon koncentrerar sig maximalt på vad som händer och sker i rutan!
Tack och lov klarade alla 7 valpar pärsen …

Nu är det inte långt borta innan vi lyfter mot Blåkulla, ha en fin vecka du som tittar in!

monalisa

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  soffie

  13 april 2014

  haha va bra med monalisa, stämmer ju verkligen fast originalet var bäst:)va härligt att ta en promenad
  i skogen och så roligt att Torsten följer er

 2. Svara

  Gun

  13 april 2014

  Ändå lite roligare med sällskap på promenaden. Kall blåst har vi haft hur länge som helst och inga vårtecken att skryta med här heller 🙁

 3. Svara

  Hönsakadorran

  13 april 2014

  Ja det är härligt med promenader, ett måste varje dag. Fast jag får ju gå ensam, har ju ingen hund. :thumbsup:

 4. Svara

  Punatukka

  13 april 2014

  Du är ju superduktig,wow! Och Blinka är sååååå gullig där hon ligger och tittar på TV.Känner mig besläktad med Tostens “stil”,tssss! Ha det gott kära Paula,kraaaaaaaam!

 5. Svara

  Mia

  13 april 2014

  Duktiga du!!!! Jag gör banne mig ingenting, absolut ingenting!!! Skyller på allt möjligt, det gör jag… :thumbsdown:
  Torsten är också duktig, med all rätt ska han vila lite, så klok kisse…klok är Blinka också, vilken goding, va!!! På helspänn vid tv:n :love:
  Kan säga att här finns inte heller några vårtecken att tala om, mer än serenaderna utanför….snön/isen är seg i år…
  Kram på dig, bästa Paula :kiss:

 6. Svara

  Bia

  13 april 2014

  Vad duktig och målmedveten du är! Jag är färdig att ge upp när jag har en orkeslös dag. Som i dag. Dina djur har det så bra hos dig så de skulle bara veta! Kram, kram!

 7. Svara

  Malin

  13 april 2014

  Coolt med djur som tittar på tv 🙂 Undrar om våra tussar vill ha en 😕

  Och Mona Lisa, hur bra som helst!!!

 8. Svara

  Ninni

  13 april 2014

  Vad du är duktig och envis som tar dig upp på berget varje morgon! Nog tror jag att konditionen blir bättre även om du själv inte märker av det än. Om inte annat så får du bättre lungkapacitet. 🙂 Kul att Torsten också följer med.
  Men va söt Bllinka är när hon tittar på tv!!! Och så säger de att djuren inte tittar på tv???…
  Kramen.

 9. Svara

  TjockMorsan

  14 april 2014

  Fniss Fniss! Klart att MonaLisa ska ta en “selfie”, det gör ju t o m påven Franciskus, det kunde man iallafall läsa på Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18714715.ab :angel:

  Tycker du är duktig som kämpar på som du gör tillsammans med dina 4fotade vänner, som inte sviker dig ens i uppförsbacken.

  Häftigt att Blinka tittar på TV! :thumbsup: Nala tycks inte bry sig nämnvärt om vad som händer på skärmen, men vid något tillfälle har hon reagerat på djurläten och kikat till lite en kort stund på TV:n.

  Smärtan du beskriver att du har i tummen är den samma som jag har i (runt om) armbågen. Men jag vet också att det efter en tid blir värre och att det till sist övergår i en grym molande smärta. Nu har jag tänkt försöka bukt med det i tid den här gången så jag kanske slipper sprutan. Kan ju inte spruta in en massa kortison hela tiden. Tejpen har inte börjat klia och jag tycker den avlastar på ett skönt sätt, så jag tänker se till att få ny tejp senast på onsdag, samt kämpa på med mina övningar. Jag hoppas du kommer iväg med din tumme, även om en op aldrig är rolig, så är det ju värt det om det blir ett bra resultat.

  Önskar dig en bra start på veckan!
  KramKram! :love:

 10. Svara

  Gunvor

  14 april 2014

  Härliga bilder på er i uppförsbacken.Tänk att Torsten hänger med på promenaderna också. Ser så gulligt ut när Blinka tittar på TV. Du är duktig du som kommer ut varje dag. Jag är LAT! Men försöker tvinga mej ibland. Det är bra när man har hund som behöver ut i ur o skur.
  Vi var på dans igår o då rör man ju på sej. I dag är man ledbruten o har ont lite varstans.. men det får man ta när man har roligt.
  Nåt vårväder är det inte här heller. Man tittar ut o ser en blå fin himmel o en sol som skiner, men när man kommer ut så blåser det nordanvindar.
  Nu hoppas jag också att det blir lite varmare i påsk. Vi skjutsar Astrid till hennes familj då. Det blir bra hoppas jag.. hoppas att resan dit går bra också. Men hon har lärt sej åka bil för dom åker till landet varje helg på sommaren så hon är van. Det är dit vi åker nu o firar påsk o firar barnbarnens födelsedagar.

  Lite tomt blir det här efter henne.. åtminstone i början.
  Ha det skönt i väntan på våren Paula! Den kommer nog så småningom ska du se. Kram på dej!

 11. Svara

  Mias Mix

  14 april 2014

  Kul att iaktta djuren när de ser på TV 🙂 Så koncentrerad! Fortsätt kämpa så får du belöningen i att du kommer må bättre o bättre, självklart med dalar o svackor emellan för tyvärr så kommer de… men i det stora hela så blir det bättre!!!

 12. Svara

  Menageriet

  14 april 2014

  Ja, pust och stön! Att Du orkar? :hide:
  Härlig bild på Blinka. Mina hör bara när det skäller på Tv:n och då blir det ett skällande på dom också. Har Du bara en katt nu?
  Här är också kallt i vinden, men solen börjar ju värma nu i alla fall. Vitsipporna blommar för fullt och idag såg jag att Häggen börjat grönska. Härligt!
  Du bor ju jättefint i den lilla stugan. Är det långt till affären och i så fall hur tar Du Dig dit? Jobbigt om Du måste gå och släpa på kassar?
  Läste om de fina böckerna Du läst. Har Du lånat bägge på bibblan? Det är den där sortens böcker jag skulle kunna tänka mig att läsa. Hamra ligger ju inte så långt ifrån där min farmor och farfar var födda. Dessutom har jag en tavla av Hamravallen som B-I Liljedal har gjort. Han har jag berättat om förut och han var ju kompis med Bror-Eric.
  Jag trivs så bra i min “nya” lägenhet! Även om jag får vara Fastighetsskötare här! 😀
  Idag fyller min Rollie 13 år och han är pigg för sin ålder. Det är jag också! Ibland! Hi Hi!
  Önskar Dig en trevlig påsk och hoppas Du får fint promenadväder också! 🙂
  Kram Britten

 13. Svara

  Menageriet

  14 april 2014

  Ps. Så fint det har blivit här på bloggen! Härliga vårfärger och fin header. :thumbsup: Ds

 14. Svara

  Raija

  15 april 2014

  Det är kul att se hundarnas reaktioner när de hör andra hundar på TV. Förstår att Blinka blir nyfiken och tittar lite extra. Hos oss var är det Nancy som reagerar om någon hund gnyr på TV.

 15. Svara

  Gun Wiik Pils

  15 april 2014

  Roligt med Mona-Lisa bilderna. Minns att jag var i Paris någon gång på 90-talet och besökte givetvis Louvren. Efter att ha traskat runt i timmar utan att ha sett den berömda tavlan hittade vi den till slut. Vilken besvikelse, en liten ynklig tavla inne i ett tillslutet rum, så man såg tavlan på långt håll. Vet inte vad som flög i mig, men tyckte att jag gått och gått i timmar för detta ynkliga konstverk så en bild skulle jag ha i alla fall. Såg tydligt alla skyltar som talade om att fotografering var förbjuden. Men jag brände av inte en utan två blixtar! Min man såg dödsförskräckt ut för där fanns vakter i rummet, han trodde kanske jag skulle bli sittande i nåt franskt fängelse, men inget hände, bilderna lika dåliga som tavlan!!!!!!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 499
 • 520
 • 1 640 691
 • 5 101
 • 65 737
Sök här