Bloggen

Var surfar du?

Av
den
8 februari 2015

Människan är ett vanedjur, så ock jag..
Eftersom jag bara går ut på internet på min stationära dator och inte på mobilen så har jag noga inrutade vanor på morgonen.

pc1976

Riktigt så här gammal är inte min pc, detta är den allra första, från år 1976, jag tycker faktiskt den är ganska charmig!

Jo, när jag hällt upp första koppen kaffe börjar dagens läsning:

– Börjar alltid med min mailsida för att kolla “dagens post”

Sen vill jag gärna in på min egen sida, för att se att ingen gjort inbrott och allt ser bra ut!
Dessutom roar jag mig med att läsa blogginlägg jag gjort för x antal år sedan, det brukar bli en kort nostalgitripp sådär på morgonkvisten.

dator2

Och nu, nu börjar själva nyhetsvaskandet…
Jag brukar börja i sportens värld, på yle.fi och på SVTSport
När jag ändå är inne på SVT brukar jag ögna ett öga på nyhetssidan också..
Även Expressen får en scrollning, lite allergisk är jag dock för kvällsblaskorna, där man får ägna största tiden åt att kryssa bort helsidesannonser…
Sen måste jag kolla väderprognosen, hur ska man annars kunna planera dagen? Jag kollar vädret på yr.no, det är nämligen inte alla vädersajter där min hemort Fredriksberg finns med!

dator4

Vid andra koppen kaffe har jag vaknat till såpass att jag kan anta utmaningen med dagstidningen, alltså går jag in på min lokaltidning Nya Ludvika tidning.
Där stannar jag en bra stund, läser bägge delarna för jag går sällan in flera gånger under dagen.

dator3

Men fy så jag ljög nu, visst går jag in på Facebook INNAN jag läser tidningen… :oj: och det kan ta sin lilla tid att uppdatera sig.. :rodna:

Nu har jycken hunnit bli pinknödig och fåglarna är hungriga så det är dags att dra på sig mössa och vantar och knata ut en sväng..

dator1

Sen ägnar jag några timmar åt andra aktiviteter innan det är dags att besöka bloggkompisar, titta in på biblans sida och kolla utbudet av nyinköpta böcker, kolla mailen på nytt osv…

Och nu är jag ju så nyfiken, vilka sidor är ett måste för dig varje dag? Kanske kan jag få några bra lästips?

dataaldern

TAGS

9 februari 2015

8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 februari 2015

  Hihi, det låter förvånansvärt likt mig, det där….förutom tidningen för den måste jag betala för och det är jag alldeles för snål att göra 😉
  Men medan du läser tidningen kan jag ju åka på jobbet en sväng, så det jämnar ut sig! Kram på dig :love: :love:

 2. Svara

  Caroline

  8 februari 2015

  På vardagarna jobbar jag ju, men om vi tar morgonrutinen på jobbet, så brukar jag först fixa en termos med te och en kanna vatten medan datorn startar upp sig.

  Sedan brukar jag öppna min jobbmail och kolla post, och även öppna privata e-posten i i min privata mobil och kolla den med samtidigt 🙂 Därefter brukar jag snabbsurfa lite på Aftonbladet, GP och Facebook innan jag startar jobbet på allvar. Är det risk för snö halka som kollar jag även klart.se inför hemresan också.
  Brukar ha koll på privata mobilen hela tiden, då sambon ibland skickar SMS.

  När de andra förmiddagsfikar (är inte med pga ljudnivån, hörseln klarar inte det), så brukar jag slösurfa lite en stund, och när kollegorna kommer tillbaka fortsätter jag jobba igen.

  När jag kommer hem vid 13-tiden och har ätit lunch brukar jag sätta mig i vilofåtöljen med kaffet och G-P och läsa i lugn och ro, sedan slösurfar jag ett tag på surfplattan och kollar bloggar, tidningar, forum etc. 🙂

  Caroline

 3. Svara

  Menageriet

  8 februari 2015

  Det första jag gör när jag klätt på mig är att gå ut med hundarna, så dom får pinka!
  Efter frukost börjar surfandet. 😀
  Jag har den här ordningen: Mailen, Facebook, Svt, Bohuslänningen (tidningen), Orusttorget (lokal annonssida) och sist men inte minst min egen hemsida och därefter alla bloggar jag läser! Då har det gått ett par timmar! 😉 Sen måste jag spela Candy Crush Soda Saga några omgångar, sen är det dags för eftermiddagskaffet innan jag går ut med hundarna på en längre prommis. Puh!
  Sen blir det mera data och då börjar jag om från början! 😀 😀 😀
  Tur att man är pensionär! :the:
  Ha det så gott och kram! 🙂

 4. Svara

  Anki

  9 februari 2015

  Go´morron Paula!
  Häftig dator, den där första… ser riktigt antik ut 🙂
  Efter att jag satt på kaffet och tänt i spisen så öppnar jag locket till datorn. Kollar mejl och läser kommentarer om det kommit några. Lägger in dagens bild på 365 foton- sidan. Gör sedan en bloggvandring bland vännerna med Sixten liggande mellan mig och tangentbordet, vilket ibland gör att det blir svårt med kommenterandet. Idag har han legat här nästan en timme men hoppade precis ner…
  Sedan kollar jag Fb och så dagens nyheter på sr.se. Expressen, Aftonbladet och DN ögnas igenom lite snabbt och samtidigt lyssnar jag på Radio Östergötland. Ja, visst ja… Norrköpings Tidningar också… medan jag läser nätupplagan läser Lasse papperstidningen och då kan vi diskutera om det är något intressant 🙂
  Fastnar sedan ofta med mina bilder… sorterar, kastar… en del redigeras för att få bättre storlek som passar i bloggen. Sen är det dags att stänga igen för att få något annat gjort… återkommer sedan en stund på eftermiddagen, men nästan aldrig på kvällen. Då blir det tv, eller ännu hellre en bra bok.
  Kul bild den sista med de olika tidsepokerna i annorlunda tappning… kan jag knycka den från dig?
  Ha en fin dag!
  Kram

 5. Svara

  Andra året i Hjo

  9 februari 2015

  Du har fullt upp ser jag.
  Apples första vore en dyrgrip att ha i sin ägo.
  Trevlig måndag!

 6. Svara

  Mias Mix

  9 februari 2015

  Det är både fördelar och nackdelar med att jobba hemifrån och ha egen firma för jag startar varje morgon en stund framnför datorn innan jag äter frukost. Facebbok, min blogg och andras bloggar. Sitter nästa nalltid nere på mitt kontor men ibland tar jag med datorn upp till soffan. Som på söndagskvällarna när jag vill hinna både fototrissen och helgbilden och samtidigt titta på Så ska det låta 🙂

 7. Svara

  Pernilla

  9 februari 2015

  Jag surfar och bloggar mycket med mobilen så det blir lite då och lite då. På toa, i bilen, vid köksbordet eller när man måste passar spisen.
  Den stationära datorn är min arbetsplats nr2. Om jag slinker in och kollar bloggar på den, då blir inget jobb gjort.
  /P

 8. Svara

  Glada gumman

  9 februari 2015

  Vi är nog många som har liknande morgonrutiner.
  Jag har min laptop i knät och börjar med Matdagboken.se.
  Där har jag en grupp med ”tanter” som peppar varandra att gå ner i vikt och att leva ett så bra liv som möjligt.
  Mail, facebook och instagram kikar jag också in. Sällan tidningar dock, brukar ofta har TV-nyheterna på i bakgrunden.
  Efter ett par timmar är det dags att ta ut hunden på en runda.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 364
 • 1 627 633
 • 5 072
 • 65 414
Sök här