Bloggen

Vardagslunk

Av
den
23 april 2013

Idag tog jag mig i kragen…

skaffericollage

Jag är jätteduktig på att blunda för sakernas tillstånd…men nu gick det inte längre, smulorna fullkomligt hoppade på mig när jag öppnade skafferiet!
Eftersom vi normalt flyttar rätt ofta så blir det naturlig utrensning och städning av skåp och lådor i samband med flytt men nu har vi ju ingen sådan inplanerad…

Jag kom på att jag har en himla massa “smakförstärkare” i form av såser av olika slag, allt från olika sojasåser, vinäger och asiatiska marinader.
Men det mesta används ganska flitigt, kanske inte så mycket av maken som inte är så förtjust i starka kryddor, men i veckorna använder jag dem flitigt för de är ett enkelt sätt att piffa upp vilken maträtt som helst.

Nå, nu är det gjort för denna gång!
På tal om mat, jag har ju begripit att jag inte kan vara gravid, även om magens omfång vill påstå något annat, men, i sanningens namn är jag ju faktiskt gammelfarmor, men oavsett så har jag “cravings”
Nummer ett är rädisor!
Hur gott som helst med lite örtsalt på, knaprigt, kalorifattigt, bra tuggmotstånd när man sitter ensam om kvällarna i tevesoffan! Om de tagit slut på Konsum är det närmast panik!
Nummer två: tångkaviar
Maken tycker det inte smakar någonting alls till skillnad från annan kaviar, och jag kan nästan hålla med honom, jag skvätter över lite citronsaft och äter den med sked direkt ur burken!

När jag var gravid “på riktigt” för typ hundra år sedan då hade jag en period då jag åt mycket choklad men jag kan inte minnas att jag ville äta något konstigt, murbruk eller annat man hör talas om.

I övrigt har jag försökt hitta årets första blåsippor, dock utan resultat, men..

krokus

..igår hittade jag i allafall vårens första krokusar, de växte utanför Säfsgården och man såg dem på långt håll där de lyste lila och gula!

Idag har jag haft tur, när jag gick ut på dagens andra promenad var det svart på himlen.
Jag gick en byrunda och landade på Konsum och när jag kom ut satt två ynkliga hundar i regnet..
Men, det började inte störtregna förrän jag var inomhus, men sedan brakade det lös! Inte nog med regnet, det small också! Tack och lov gick åskskuren snabbt över och nu skiner solen igen.
Är det april så är det!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  23 april 2013

  Smakförstärkare är bra saker – blandar och ger. Men jag vill inte ha för starka grejer för då tycker jag det förtar smaken helt på de olika munsbitarna på tallriken.
  Och här har vi sett första “vitsippsmattan” – alltså inte enbart några enstaka utan såpass att det täckte ett större område.
  Våren är härmed officiellt ankommen till Göteborg med omnejd
  Kram

 2. Svara

  Mia

  23 april 2013

  Nu ligger det minsann bara snö kvar i skuggiga lägen i skogen och på uppskottade högar, så nu ser jag ljuset här också 😉
  Vad duktig du är som rensat! Skulle nog behöva det jag också, men har så svårt att skiljas från mina smaksättare…i värsta fall tar jag dom till jobbet 🙂
  Kram på dig going!

 3. Svara

  Raija

  24 april 2013

  Så skönt det är när man rensat i skåp. Lätt att samla på sig för mycket och det som hamnar längst in, glömmer man bort att man hade.
  Jag har slutat med många smakförstärkare, för deras innehåll är inte vad jag vill ha ner i min mage :-).

 4. Svara

  annette

  24 april 2013

  Alltid en njutning när “skåpet” blivit rengjort och genomgånget, själv har jag dålig koll på vad jag i skåpen, blir alltid en överraskning när jag går igenom, finns rätt mycket här också av det Du beskriver, bara synd att det glöms bort;)
  Regn kommer det här, blåser som “satan” gör det och igår när jag tog en promenad efter jobbet fick jag avbryta efter 30 min för det kom en hagelskur som heter duga, gjorde så ont i skallen;)

  Ha det gott !

  Kramen

 5. Svara

  Lena Lif

  24 april 2013

  Vem skulle inte behöva vårstäda…
  Åskan gick ordentligt här i Norrland i går också, regnade som tusan en timme och sen kom solen. Jättebra att all gammal smuts utomhus regnade bort och synd var väl att jag inte kunde lyfta av taket och få snabbstädat inne, (jag bor ju högst upp)
  Trodde att jag såg två tranor igår men det var kanadagäss. Vi har för övrigt tranor som övervintrar här säger folk som vet.
  I morgon ska jag också försöka ta itu med lite skåprensning, man behöver en påminnelse ibland.

  Kram

 6. Svara

  Kicki

  25 april 2013

  Är det nåt jag gör alldeles för sällan, så är det att röja i skafferier, och andra skåp också för den delen.
  Idag skulle jag göra våfflor, letade som en galning efter våffeljärnet, hittade det till slut, men först hitatde jag en massa annat som jag glömt bort att jag ens ägde. Bl.a. en splitterny smörgåsgrill, jag tror jag har vunnit den nån gång 😉
  Kramen

 7. Svara

  Ninni

  26 april 2013

  Jasså du fick åska du. Här såg det så hotfullt ut så jag drog ur nätsladden ur teledosan då vi skulle iväg en sväng.
  Rädisor kan jag tycka är goda till mat ibland men inte äta dem bara rakt av så där.
  Tångkaviar har jag inte ens smakat vad jag vet.
  Du får gärna komma hit och städa skåp också för det behövs verkligen. 😉
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 567
 • 590
 • 1 641 848
 • 5 101
 • 65 753
Sök här