Vårteckensutmaningen

Vi har hunnit fram till avsnitt nr 7 och jag ger er en annorlunda vårupplevelse!

hjul3

Ni tror jag har blivit snurrig som väljer att ta er upp till vår slalombacke som fortfarande står där vit och vacker!

hjul5

Men si, här försigår något annorlunda, vad är det som flyger i luften?

hjul8

Här är det många hästkrafter samlade på en och samma gång!

hjul1

När backen har stängt för säsongen släpps hästkrafterna fria och det tävlas på fyrhjulingar!

hjul2

Snön är porös och svår att ta sig fram i, antingen man har många hästkrafter under sig eller bara ett par gamla käringben..

hjul6

Roligt har dom, vuxna karlar! Och många var ekipagen, räknade in ca 80 startande!

hjul7

Glassigt väder bjöds det också på som grädde på moset denna lördag i backen

hjul10

Men vad nu då? Hur kan detta åkdon vara alldeles lerigt?

hjul11

Allt har sin förklaring, det är inte bara de vuxna som roar sig, nej, det finns fyrhjulingar för alla åldrar, de minsta vi såg var inte mer än 4-5 år gamla!
Men kul hade dom!

Ja nu får jag gå runt hos andra vårteckens-bloggare och leta blommor och blader som ännu inte kommit upp i min del av vårt avlånga land!

0

23 Comments:

 1. :lol: Ja, karlar blir som barn på nytt när dom får lite motor mellan benen! ;-)
  Själv föredrar jag riktiga hästkrafter och dom låter inte så mycket heller.
  Du tar så fina bilder som vanligt! Men i förra inlägget väntade jag att få höra Din sång? :mrgreen:

  Ha det gott i vårsolen och kram!

 2. Men du skulle ju inte visa fler bilder med snö ;-)
  Jag förstår att män, stora som små, var roade.
  Kramen

 3. En udda visning av våren, men vad jag förstår ändå ett vårtecken. Tänk så pojkar och karlar kan roa sig :-) och tycka det är roligt att brumma lite på maskiner.

 4. Ja, våren kan ju visas på många olika sätt, på Valborgsmässoafton som jag betecknar som en vårkväll har man ofta säsongsavslutning på slalomsäsongen i Hamrafjälle. Det var mer vårkänsla i Ditt förra inlägg, fast jag som gillar motorer och “sprut” bakom uppskattar verkligen det här inlägget;)

 5. Säkert skojigare för de små barnen att få åka i leran än i snön :-)

 6. Hej fina Paula!
  Vet du, på första bilden ser det ut som slalombacken fortsätter upp i skyn, tjohooo!!!! :-)
  Ja, fyrhjulingar är väl ett vårtecken så gott som nåt, här börjar de plockas fram också, och idag har mött många vårtecken i form av mc *L*
  Omecat (tror jag, minns inte riktigt) heter tabletterna jag fick!
  Kram på dig going!

 7. Vi firar alla våren på olika sätt. Varför inte på fyra hjul. :D

  Ha en fin vårvecka!

 8. oj vilken kul grej, svar det har släppts 100 stolpar nu och det kommer bli 5 stolpsläpp till med 25 nya varje gång, så summan tillslut blir 225:)jag har nu tagit 43 stolpar:O) fina bilder du visar kramen

 9. Morning i Pörtet! F´låt…men jag fnissar lite när jag läser ikapp hos dig! Var inte grus i dojan där inte! Ha, ha, ha!
  För övrigt njuter jag av dina ord o bilder!
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Ojoj, det där skulle sambon gärna velat vara med på! Han älskar fyrhjulingar och har en själv, men den är inte någon sportvariant utan en tyngre terrängvariant.
  Ser ut som om alla haft kul, även de leriga barnen!

 11. Visserligen är jag ganska trött på snö, men det här vårtecknet faller jag för som en fura! Vilken fart och fläkt och vilken glädje i backen. :cool:
  Nu är det ett underbart land vi har som kan bjuda på såna variationer.
  Ha en fin fortsättning på den här veckan!
  Kram, Ingrid

 12. Haha! Vilka härliga vårtecken och speciellt leran på slutet, det är väl vår om något!
  Agneta kram

 13. Jag föredrar helt klart fyrhjulingarna före skidor, det senare har aldrig intresserat mig – jo kanske innan jag fyllde 12 – medan all form av motorsport ligger mig varmt om hjärtat! Är ju en gammal “racer” själv!! Fast numera är det bara naturen och trädgården som gäller….. :lol:

 14. Jo, skillnad i vårt avlånga land är det ser jag:). Här har mina tulpaner kommit upp som jag planterade i höstas men de blommar inte än men de har vuxit upp en bra bit och gräsmattan börjar bli riktigt fin grön igen. Vi har småblommor nästan överallt. Blir lika glad varje gång jag kikar ut och ser dom.
  Sverige är fantastiskt!
  Varm kram

 15. Men vad härligt att all snö som ligger kvar kom till användning =). Hos oss är backen stängd nu, men det ligger fläckar med snö kvar.
  Hoppas du får en fin vecka!
  Kram Annica

 16. Oj, där var det verklige fräs i skidbacken! Det var kul bilder att se för en som inte kommer till större skidbackar än “Breviksalperna” i Västervik. För den som inte vet vad det är för backe kan jag säga att det är en ytterst liten kulle här i stan. Barnen har väldigt roligt där i alla fall, även om ingen människa någonsin skulle komma på att sätte upp en lift där :razz:
  (Just det min bror har varit i Kenya. Jag säger som du, dit kommer jag inte i detta liv – men jag har i alla fall sett tranorna på Hornborgarsjön, och är nöjd med det. )
  Kram

 17. svar:lät ju helknäppt med en film som bara rullar på !gäller att komma in på rätt ställe då;) Min dotter lovade att inte besöka skumma gator tur för henne det! kram

 18. Har du bytt till en lite vårigare design på bloggen? Det blev jätte fint! :) Med en liten nyckelpiga. :) Jag funderar på att byta jag med. Men man ska orka också. :)

  Ha det bra!

 19. Jösses här vart det snöigt värre..vi har barmark, peppar peppar..man vet aldrig..kanske snöstorm i morgon..så konstig som denna våren varit

 20. Det här var verkligen annorlunda vårbilder! Här finns ingen snö, men sol och runt 15 grader nästan varje dag.

 21. Vilken härlig rapport om ett vårtecken av ett annorlunda slag. Kan tänka mej att det var julafton för många motorglada :=)

 22. Det är ju kul att vissa vill roa sig i snön även när det helst inte borde funnits någon kvar. Här är den borta och jag är enbart glad för det.

  Har lagt in en bättre bild på tavlan ovanför min soffa på min blogg och när du kikar in så får du reda på vem konstnären är. ;-)

  Ha en skön kväll!
  Kramkram!<3

 23. Hej! Har försökt kommentera hos dig tidigare i veckan, men det ville sig inte! Förmodligen var min dator lite seeeg. Det andas vår i dina skidbacksbilder trots all snö. Det är härligt att åka skidor när vårsolen värmer även om underlaget börjar bli lite sisådär. Hellre skidor än fyrhjuling i alla fall ;-)

  Ha det så gott! /Anette

Kommentera