Bloggen

Värmebölja?

Av
den
22 januari 2016

1-P1000758

Ännu i morse var världen kall, iskall, och det var nästan svårt att tro att det äntligen skulle bli mildare väder..

1-P1000759

Jag fick lift till slakteriet i Dala-Järna som nyligen bytt namn och ägare, men som erbjuder samma fina kött- och charkprodukter som tidigare.
Några goa grejer både till mig och jycken fick följa med hem

1-P1000760

Och på hemvägen hände det, plötsligt hade temperaturen klättrat upp till 10 grader!
Jag kan knappt minnas när det senast var varmare än -15!!!

fryslort

Däremot har inte temperaturen inomhus ännu nått acceptabla nivåer, nu hoppas jag på att man justerar lite mer på en del rattar och ventiler i pannrummet så jag slipper sitta och huttra här hemma.
Annars lär man snart åka på en rejäl influensa, i Finland grasserar nu svininfluensan för fullt och har till och med börjat skörda dödsoffer!

dod

Jag tycker det räcker gott med de vanliga krämporna som man känner av så fort man kommer till medvetande i sänghalmen…

1-isrosor

Kunde inte låta bli att ärligt sno ett foto på nätet, det visar frostrosor på en sjö fotade i solnedgång, är det inte vackert så säg!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  23 januari 2016

  Visst var det skönt med lite mildare temperaturer. Men måste det för den skull börja blåsa istället då? Nu låter det som att vi ska få lite mer snö också. Det gör mig ingenting bara det inte blir för mycket så det blir jobbigt att skotta. Men blåsväder… hmm..
  Har dom inte fått nån ordning på värmen i huset än? Stackare. Men svininfluensan hoppas jag att du klarar dig ifrån. Har du vaccinerat dig mot den vanliga influensan? Även om man gjort det så kan man ju få den ändå men en mildare variant. Sen finns det många olika influensor också. Vi får hålla tummarna att vi slipper sånt elände. Det räcker ju väl med värkeländet. Kul med din bild. Jag har aldrig sett det där på engelska nån gång men själv brukar jag säga “Om jag vaknar nån morgon och inte har nån värk – då är jag död”. Många hajar till men när dom fått fundera en stund så begriper dom.
  Otroligt vackra isrosor!! Vilken dröm att få till ett sånt där foto!
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 2. Svara

  "LillaSyster"

  23 januari 2016

  Oj, så varmt du fått, här är det fortfarande minus, just nu -2 så det stiger ju! Både på gott och ont. Ska det nu töa så får det gärna göra det med besked så att vägarna bli lite bättre. Säger jag som åker odubbat.. Bilen beter sig som en ål emellanåt och då är ändå däcken helt nya.
  Borde kanske också skotta av garagetaket eller ska jag chansa på att snön kanar av plåten, ja vi får se vad jag får lust till. Kan ju gå ut och göra en bedömning av hur mycket snö det är där på. Hur tungt det är nja det är nog över mina matematiska kunskaper.
  Du ha en fin lördag och hoppas nu att du får lite värme igen, vad är det som är fel? Känns ju som om de haft tid på sig att få fram reservdelar ett bra tag nu. Kramen

 3. Svara

  Kicki

  23 januari 2016

  Verkligen skönt att vädret äntligen slagit om (så länge det nu varar)
  Underbar bild du “stulit”, det ser ut som eldar.
  Kramen

 4. Svara

  E V A

  23 januari 2016

  Här har vi ett mildare vinterväder idag också.

  Och jag håller med dig, det räcker gott och väl med de krämpor man redan har, så några influensafeelings tyar jag inte med…livrädd för såna!

  Jättevackra frostrosor!

  Kram

 5. Svara

  Kersti

  23 januari 2016

  Även här har det blivit varmare 0-gradigt är det nu. Tirst för det blir så moddigt och smutsigt. Just nu är det ett lätt snöfall. Har hör att det finns risk för regn men det hoppas jag innerligt att vi slipper.
  Kram och trevlig lördagkväll

 6. Svara

  Hillevi

  24 januari 2016

  Så bra med ett lokalt slakteri, storindustrin är förfärlig. Inte ett dugg bra med värmen (avsaknaden av) inne, dock – hoppas att det snarast åtgärdas.
  Frostrosorna på den klara isen kan man verkligen inspireras av!

 7. Svara

  Malin

  25 januari 2016

  Ja och här känns -9 som rena sommartemperaturen 🙂 Förra veckan höll kölden oss i ett hårt grep, ner mot –
  32 som värst.

  Hoppas verkligen att dem får till värmen i din lya, jag håller tummarna för dig!

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 540
 • 562
 • 1 610 438
 • 5 044
 • 65 064
Sök här