Livets glädjeämnen!

Vidskeplig? Jag?

Av
den
27 maj 2019

Ja ni fattar väl vilken jobbig helg jag har haft…
Tre superspännande hockeymatcher …
Och nu ska jag berätta…
Jag tillhör dem som inte kan njuta av en jättespännande idrottsstävling eller match..
Istället för att sitta och heja fram mina favoriter så sitter jag helst och blundar eller traskar runt runt i lägenheten för jag blir så nervös..

När Finland och Sverige skulle mötas vågade jag inte titta överhuvudtaget.
Tänk, sitta här ensam med djuren och få en hjärtinfarkt!
Så jag tittade helt enkelt på andra program…samtidigt som jag hade datorn igång där man refererade matchen, men inte live utan med text som uppdaterades kontinuerligt.

Så ibland kastade jag en blick på bildskärmen och såg då att det verkligen var ruskigt spännande.
Nå, resultatet var ju ytterst lyckat ur mitt perspektiv.
Nästa gång var det match mot Ryssland, nu skulle Finland få vad dom förtjänade…minsann

Jag upprepade min ritual, tittade på andra program på tv och sneglade ibland med ett getöga på dataskärmen…

Ja ni vet hur det gick, Finland vann även den matchen och var därmed framme i final…mot Kanada!

Tror ni jag vågade bryta min rutin?
Aldrig i livet!
Hur gärna jag än hade sett den matchen direkt, för egentligen så tyckte jag att det var storartat oavsett om det blev guld eller silver, så var det en liten röst i skallen som sa: Nänä, du ska inte ändra på ett vinnande koncept…
Tredje gången gillt, gjorde precis som tidigare

Och resultatet vet ju alla, guld till Finlands ungtuppar, flåt unglejon förstås!

Ja som ni förstår är kaoset totalt i landet i öster, jag tror inte många har hunnit reflektera över något EU-val där, och nu skulle pojkarna ledsagas hem av finska flygvapnet förstås!

Nog är det väl lite lustigt med ritualer som man lägger sig till med och som man inte vill bryta? Jag antar att de flesta idrottare har några speciella knep eller någon ritual de måste följa i hopp om att resultatet ska bli bästa möjliga?
Tänker t,ex på vilka kläder man har på sig, har läst om såna som alltid har samma par turkalsonger på sig till viktiga tävlingar, eller så har de en speciell turordning i förberedelserna eller annat. Kanske måste de ringa mamma strax innan tävling eller springa tre varv runt kvarteret?

Har du några ritualer som du inte gärna bryter för att du är rädd att det då inte går bra för dig?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  27 maj 2019

  Stort Grattis till de finska lejonen! En riktig bragd! Jag hyllar dem i mitt Glad måndags-inlägg idag 🙂
  Som sagt … varför ändra ett vinnande koncept!?
  Kram

 2. Svara

  Ditte

  27 maj 2019

  Stort GRATTIS! Helt fantatsiskt! Och en tillfällighet var det ju inte. De finska Unglejonen slog Sverige, Ryssland och Canada. Och de var ett lag. Bara två spelade i NHL medans ca 20 svenska spelare gör det- Då blir det inget lag.
  Jag är i vanliga fall inte direkt intresserad av just hockey men Finlands matcher såg jag. Och Sveriges.
  Några ritualer har jag inte numer men hade när jag höll på med friidrott.
  Kram!

 3. Svara

  BP

  28 maj 2019

  Hahaha! Ja, idag är du helt klart finsk:-) Bloggade också om bragden på min blogg, men måste medge att jag inte såg en enda match. Hockey är liksom inte min grej, fotboll är det jag brinner för. Å jag tittar på matcherna från början till slut. Är inte ett dugg vidskeplig alltså, men jag skriker, svär och hejar på som bara den;-)

 4. Svara

  Åke

  28 maj 2019

  Jag tillhör inte dem som klistrar mig framför tv:n, VM går lite för sent på året tycker jag så jag får inte den där riktiga ro att se liksom. Sommaren ute får en större prioritering. Däremot kunde jag snegla på text tv och se hur resultatet stod mot slutet, var det spämnnad tog jag mig till en tv. Sverige mot Finland matchen såg jag nog mest på, men de var nog bara en tillfällighet. Jag hade sett mycket av mitt favoritlag liksom hela sessången dessutom. En av spelarna från Timrå fick åka hem dagen före start oturligt nog för en proffs tog hans plats. Då hade jag garanterat sett mer. Antons pappa har jag växt upp med och jobbat med hans farfar i över 22 år… Var stolt och grattis igen till medaljen.m

 5. Svara

  Gun-San

  28 maj 2019

  Har tappat mitt idrottsintresse, tycker det är så mycket mygel, pengar, läktarvåld, doping, tyvärr.
  Men så klart gläds jag över Finlands vinst, jag är ju finsk..

 6. Svara

  Ama de casa

  28 maj 2019

  Jag såg faktiskt upploppet av matchen – sååå spännande och stort GRATTIS till Finland!
  När det blev sådär spännande så åkte höronpropparna från datorn ur och jag pausade Robinson för att se slutet. Fick nästan magknip på köpet.

  Nej, några speciella ritualer har jag inte. Fast när jag är ute och går så undviker jag att gå på galler och brunnslock. Men det är mest av självbevarelsedrift 😀

 7. Svara

  BrittMarie

  28 maj 2019

  Stort grattis till de fantastiskt duktiga ishockeykillarna! I vanliga fall är jag inte så intresserad. Jan ser på all sport (med få undantag) på sin platta, medan jag ser något helt annat på tv:n. Sista matchen mellan Ryssland och Finland gjorde jag ett undantag och tittade. De var ju jätteduktiga, så det var ju synd att det var sista matchen. Annars hade jag ju kunnat bli en riktig ishockeyfreek 🙂
  Kram

 8. Svara

  Ninni

  28 maj 2019

  Grattis till hockeyguldet! Vilka killar, vilket lag! WOW! Hur spännande som helst och jag skrek lika glatt när Finland fick mål som jag gör när Tre Kronor gör mål.
  Jag måste handarbeta framför tv:n för att det ska gå bra för det lag jag hejar på. Det hjälpte tyvärr inte för Sverige den här gången men jag kanske vilade för mycket med handarbetet i näven. Men Finland kände mina ivriga händer då jag satt och stickade resåren på en raggsocka, utan att titta på vad jag gjorde på stickningen. 1, 2 = 2 räta maskor, 3, 4 = 2 aviga maskor. Så höll jag på och däremellan skrek jag och släppte stickningen för att applådera målen. Det är spännande med hockey men jag skulle inte vilja titta på en bildskärm då och då för att få resultaten. Nä, jag tittar så gärna.
  Nu har jag gått en runda och läst ikapp. Har suttit alldeles för lite vid datorn på sista tiden.
  Kram på dig!

 9. Svara

  Karin Eklund

  28 maj 2019

  Jag förstår fullständigt hur du tänker Paula!
  För mig blir det också alltför spännande för att jag ska klara av att se på och jag gissar att det beror på att man vill att Finland ska vinna. Men när jag hörde att det höll på att bli guld då måste jag lämna allting och bara vara med. Jag kom precis lagom till tv-n för att få se att Finland blev världsmästare. Då är jag med jag också till hundra procent fastän jag följer med via Uffe och ljudet. Men jag gör annat under tiden de kämpar. Så knäpp man kan vara, men vidskeplig är jag inte; jag tycker bara att det blir för spännande, haha.
  Grattis till guldet får vi väl säga åt varandra!

 10. Svara

  kersko

  28 maj 2019

  Grattis till segern. Som du vet är jag så totalt idrotts-ointresserad att jag inte skulle haft koll ens på att det spelas något final om det inte funnes några i min närhet som är lite mer om sig och kring sig även i denna fråga. Några ritualer har jag inte heller och kan inte påminna mig om att jag någonsin haft några. Än så länge har det funkat ändå men det är klart det kanske hade gått ännu bättre om jag haft några.
  Kram

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 maj 2019

  Ett jättestort grattis till Finland och dig 😀 De var väl värda att vinna. Jag har visserligen inte sett en enda match men går man till final och sedan vinner den, då är man duktiga 🙂 Det är klart att det måste firas. Jag rycktes med i hockeyfeberyran några gånger medan min man levde eftersom han var väldigt intresserad. Men nu vet jag knappt någonting om den sporten längre.
  Jag har nog inga ritualer som jag tror ger mig tur. Jag är så långtråkigt jordnära och tror inte på turgrejer. Eller jo förresten, jag har en tursiffra 😀 Men mest på skämt.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 284
 • 499
 • 1 640 975
 • 5 101
 • 65 744
Sök här