Bloggen

Vilken kvinno-rörelse!

Av
den
27 augusti 2007

Ja, då menar jag 100-metersloppet i Fri-idrotts-VM !!
Jag trodde aldrig så många nationer skulle ställa upp i kvaltävlingen!
Framför allt har man ju läst om A-gränser och B-gränser för att kvala in i tävlingen, men det finurliga i kråksången är, att ett land där ingen idrottare nått några kvalgränser i någon gren får skicka en manlig och en kvinnlig deltagare i valfri gren… Och löpning förekommer ju i alla länder så dom flesta länder valde att delta i sprintloppet.

Vi hade en vild gissningslek när nationsförkortningarna för deltagarna visades i teverutan!
Många många gick vi helt bet på, t.ex Tadzjikistan och Samoa-öarna..
Kvinnan från Yemen tävlade iförd shorts och slöja! Benen är alltså okej att visa men inte håret!
Tjejen från Afganistan tävlade i något som liknade folkdräkt, ljusblå vida långbyxor och ljusblå turban på huvudet!
Men det måste ju vara väldigt inspirerande för tjejerna att träffas och delta i något så stort!
Förhoppningsvis knöts kontakter mellan deltagare från olika länder, ett slags systerskap inom idrottsrörelsen.

Imorgon ska jag åka iväg till Falun, med Blinka-lilla! Buhuuu, hon ska stanna i Falun i flera veckor och börja plugget!


Som en hönsmamma vill jag inte skicka ut min bebis i stora världen!
Men, nu har dottern anmält henne till en kurs i vardagslydnad sju söndagar i rad, och onekligen kommer det att göra nytta…
Jag hade helst gått på kurs själv med henne, men en kommande arbetsprövning gör att jag inte vet hur mitt schema kommer att se ut framöver. Inte heller vet jag hur mycket ork jag har kvar till annat..
Jag har i alla fall fått löfte om att få tillbaks min lilla ögonsten!

Igår tog vi äntligen tag i vår blomsterrabatt!


Det blommade så fint när vi flyttade in..


Men nu har det mesta vissnat, och eftersom förra hyresgästen var en gammal dam som inte längre orkade påta i rabatten så har ingen rensat där på hela året..
Ha, hade ju räknat med att slippa trädgårdsskötsel när vi flyttade till lägenhet, som ni vet är jag totalt talanglös, men självklart har vi den lägenhet som har den största rabatten av alla!
Nu rensade jag bort gräs och maskrosor, allt annat får vänta till våren för jag har ingen aning vad som är ogräs och vad som är blommor…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Pialottafia

  27 augusti 2007

  Hejsan Paula gumman.. så kul du är med på banan igen.
  Äntligen datorförbindelsen fixad då..
  Ser så ljuvligt ut på fotot.. du är verkligen en sann djurvän Paula.. gott i gott.
  Då har du lite att tänka på nu då.. rabatter och så din arbetsprövning.. undras tro vad det ska bli då?
  Ha de gott vännen så hörs vi..
  Kramkram

 2. Svara

  Kicki

  27 augusti 2007

  VÄLKOMMEN TILLBAKA! i cyberrymden. Jag har inte varit inne och kollat på ett tag, tänkte vänta till september, som du själv trodde att det skulle dröja till innan du var på banan igen.
  Men så fick jag ett välkommet inlägg på min blogg om att du är på gång igen.
  Du, det måste kännas fint att vi är SÅ himla många som saknat dig.
  Vad fin du är i dina ljusa slingor.
  Attans att du inte kör bil, då kunde du kommit till mig i morgon när du ska lämna ifrån dig Blinka.

  Fina blommor utanför lägenheten, man behöver inga gröna fingrar för att få lite fint i rabatten.Det går bra med gula också ;-).

  Hoppas det ordnar sig till det bästa med arbetsträningen eller prövningen, hur det nu var.

  Kramen/trevligt att ha dig tillbaka som sagt
  Kicki

 3. Svara

  Gunvor

  27 augusti 2007

  Hej på dej Paula! Vilken gullig bild på hönsmamman o hennes bebis. Jag har skickat tillbaka min lilla Astrid jag också. Hon åkte hem till Stockholm i går så du må tro att det blev tomt i sängen hos mej! Men hennes matte är glad nu.
  Fina blommor du har ..dom är säkert lättskötta . Det är bra med perenner. Vet du jag har inte sett nånting av VM tävlingarna! Så nördig är jag! Ska bättra mej!
  Ha en bra vecka!

 4. Svara

  anca

  27 augusti 2007

  Gött att ha dig tillbaka i bloggvärlden! Skönt att du kommit tillrätta i diit nya pörte oxå! Jag stortrivs med vårt lilla torp som du nog förstår… Hoppas det går bra i “skolan” för Blinka-lilla, men jag förstår inte hur du ska klara dig utan henne, skulle inte vilja vara utan mina små vovvar i flera veckor!Skulle siga att de nya slingorna i håret e skitsnygga oxå!Sen va det nog inget mer för den här gången, men vi hörs snart igen!!!

  Kramis AnCa

 5. Svara

  solgudinna

  27 augusti 2007

  Kul att du är tillbaka. Du hade ju lite data krångel.
  Så Blinka-lilla ska börja skolan. Det blir väl kul för henne.
  Visst är et svårt att hålla fingrarna borta från ogräset =)

 6. Svara

  Mia

  28 augusti 2007

  Ja, jag håller med alla, så kul att du är på G igen! Det är ju alltid jobbigt när “barnen” ska börja skolan, speciellt den minsta *L*

 7. Svara

  mariannE

  28 augusti 2007

  Gör inget att journalisterna har sin konflikt … här får man reda på det mesta ändå ju!
  Lycka till med allt, Paula!
  Och sötnosen Blinka kommer väl att längta lika mycket efter dej som du efter henne men men ska man så ska man(gå i skola).
  /M

 8. Svara

  Punatukka

  28 augusti 2007

  Intressant läsning o finfina bilder som vanligt men mest av allt gillar jag att höra att du inte heller begriper dig på blommor o blad..*L* Annars verkar det som om “alla” kan allt om trädgård inklusive latinska namn,puh!Jag är mäkta stolt som fått en klematis att blomma i år,tsss!Får nöja mig med det!Klart du kommer att sakna din lilla men det blir säkert jättebra närhon kommer hem.Charmtrollen är verkligen fina och passar så bra till temat.Ha en härlig tisdag vännen,kramar till allatvå o fyrbeningar..*L*

 9. Svara

  Astrid

  28 augusti 2007

  Men så glad jag blir att se dig.
  Talanglös tror jag inte på.
  Vilken vacker blomma det var.
  Här är kallt ikväll och jag har flyttat en del blommor under tak.
  Ha det gott

 10. Svara

  Bia

  29 augusti 2007

  Godmorgon!
  Kul att Blinka ska börja skolan! 🙂
  Vilken fin bild på er två!
  Rensa rabatter är ett evigt göra och inte så kul, när jag “var med trädgård” lyssnade jag på en talbok samtidigt, så märkte jag inte hur långtråkigt göra det var. Ett tips kanske?
  Ha det gott!
  Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 358
 • 369
 • 1 608 586
 • 5 041
 • 65 037
Sök här