Bloggen

Vilken lättnad!

Av
den
21 juni 2014

mids6

Ingen prins dök upp i mina drömmar, jag har sovit drömlöst och gott som en klubbad oxe! På pin kiv var jag ju tvungen att plocka sju sorters blommor och testa…

grodor

Jag föredrar faktiskt grodor i dess ursprungsform, de har mycket viktigare livsuppgift än prinsarna 😉

mids5

Med tanke på valet av middagsmat var det nog tur att jag tillbringade natten solokvist; vita bönor i tomatsås, fräst färsk vitkål, stekt halloumi med sambal oelek, massor av vitlök och naanbröd! 😆 alldeles tillräckligt för att få fart på magen!
Tro nu inte att jag skapat en ny midsommartradition, jag åt faktiskt sill o potäter till lunch 😀

mids4

Självklart plockade jag en rejäl blomkvast till farstubron..

mids1

..fast egentligen var det väl inte nödvändigt, detta är min prunkande utsikt från vardagsrummet

mids3

..och vid husväggen har jag en naturlig prästkragerabatt!

Jag valde att inte gå på firandet vid hembygdsgården, motvallskäring som jag är, men på kvällen tittade jag på midsommarfirande uppe i Äppelbo med Sofia Rågenklint på teve! 8) Äppelbo i Vansbro kommun är ju “nästgårds” med våra avstånd mätt….
Jag har alltså haft det skönt och kravlöst 🙂

Nu önskar jag er som tittar in en bra fortsättning på årets svala midsommarupplaga.

hundliv3

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 juni 2014

  Jag missade totalt att plocka blommor men nån sa att den riktiga midsommaren infaller på måndag, kanske jag skulle testa då????
  Vi var inte heller till nåt firande a la grande, utan enbart på sönernas fädernesgård och det var outstanding för mig att få tillbringa en dag där med dom, bonusbarnbarnen och hundarna även om det var kallt och regnigt för det mesta…
  Sill var det ingen som ville ha igår, så den åt jag som brunch idag, det funkade och var precis lika gott! Middag blev blomkålsmos och halloumispäckad korv och nu har jag bakat tekakor fast jag begriper inte varför…kan kanske vara en sån där “braatthagrej” :tunga:
  Kram finaste, goa Paula! :love:

 2. Svara

  Maya

  21 juni 2014

  Hej!

  I ditt horoskop refererar du bara till hetrosar. Varför då?

  Maya

 3. Svara

  Charlotta

  21 juni 2014

  Härliga midsommarminnen! Vovven i maskrosfältet kanske inte ser överlycklig ut för stunden, men bilden är underbart solig och går rakt in i mitt hjärta. Härligt!

 4. Svara

  Ninni

  22 juni 2014

  Det där med blommor under kudden har jag inte haft en tanke på att prova på sen jag var liten. 🙂 Tror inte att jag drömde om nån särskild då och det verkar inte fungera för dem som försöker nu heller.
  Vad härligt med alla lupiner. Några såna ser jag inte växande vilt här på området och jag saknar dem faktiskt för de är så otroligt vackra när de blommar. Men de finns både här och där på andra ställen i Alfta så jag kan ju åka och titta på dem om jag vill. Idag har det varit så kallt så vi har inte velat åka nånstans. Det blev en riktig slödag och det behövdes nog för jag var så yr på förmiddan så hela världen dansade omkring mig. Orättvist! Jag som var nykter och städad och inte drack något starkare än tranbärs och hallonlättdryck. Men kroppen är rätt utmattad så den här dan behövde jag. Nu har de lovat regn också tillsammans med blåsten i morgon så det blir i så fall ingen tripp till Järvsö för att gå på marknaden där. Kanske blir en till dag här hemma… är jag piggare så ska jag baka nåt ifall det kommer nån som är fikasugen.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kramen.

 5. Svara

  "LillaSyster"

  22 juni 2014

  Mmm det var ett kylslaget midsommarfirande, men solen sken ju lite nu och då i alla fall även om vinden var iskall. Så fin bukett, men prästkragerabatten tar hem priset!
  Ha det fint! Kram

 6. Svara

  TjockMorsan

  22 juni 2014

  Vi hoppade också över de traditionella midsommarfirandet. Det var annat när barnen var små, men nu är de stora och firar på eget håll. Jag och älsklingen tillbringa midsommaraftonen tillsammans med mina föräldrar i deras söta lilla trädgård och firade att familjen fick tillökning i form av en liten midsommartös. :love:

  Ha en härlig namnsdag!
  KramKram! :kiss:

 7. Svara

  Gunvor

  22 juni 2014

  Härligt att läsa att du verkar må så bra trots allt. Fina blommor både på brotrappen och i rabatten. Och så dessa lupiner i massor i år. Jag tycker dom är fantastiskt vackra så här i början när dom blommar som värst. Jag tror aldrig jag sett så mycket av dom nån gång tidigare. Vi var ute på en långtur i går och såg såna massor efter vägarna.
  Men vädret kan fara o flyga! 10+grader om dagarna o 3 på nätterna..det är inte sommar. För en stund sen sken faktiskt solen lite grann, men sen kom en hagelskur så det bara small på altantaket och sen regn på det. Har du lika så är det inte roligt hos dej heller. Men du har ju dina gulliga djur att kela med. Ha en bra fortsättning på kvällen. Kram!

 8. Svara

  Gunvor

  22 juni 2014

  Jag glömde Gratta dej på namnsdagen. GRATTIS kära Paula! Kram igen!

 9. Svara

  Mias Mix

  22 juni 2014

  Vem vet prinsen kanske dyker upp när du minst anar det 😉 Underbart med alla blomster! Lupiner är så fina! Hemma blommade de redan innan vi åkte iväg så det finns nog inga kvar nu. Toppenbild, den sista!

 10. Svara

  Herr Nilssons Fru

  23 juni 2014

  Haha kan inte låta bli att skratta åt din sista bild – förstår inte vad du finner alla knäppa bilder, men den här var ju söt värre 🙂
  Du har de fint där bland alla blommor o blader o nä vänta tills nästa midsommar att leta om din prins, eller vem vet han kanske kommer innan för ja jag är säker på han kommer – så de så 🙂

  När kommer nästa storhelg – är de jul?
  Kramiz bästaste du

 11. Svara

  Astrid

  23 juni 2014

  Du bor så vackert
  Ja prinsen kommer nog utan blommor
  Huvudsaken är väl att han kommer på en vit springare
  Det skulle passa in i miljön du bor i
  Nä vi var inte på någon offentlig midsommarfestlighet heller

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 559
 • 1 651 765
 • 5 116
 • 65 957
Sök här