Bloggen

Tänk så det kan bli..

Av
den
18 juni 2014

Ja tänk så det kan bli, för ett år sedan hade jag bloggrubriken “Fri som fågeln” och idag hade jag tänkt använda samma rubrik..
Men, skillnaden är betydlig, ifjol så var Blinka borta några dagar så jag var hundledig, idag kom däremot beskedet från tingsrätten om vår skilsmässa som nu är registrerad. 🙁

Jag är förvånad över hur lite jag reagerar på beskedet, det känns inte omvälvande eller konstigt, antagligen har jag redan vant mig vid tanken…

Det underlättar förstås att jag trivs med min tillvaro!
Medan jag var i Falun blev jag hux-flux höns- och kaninvakt till grannen som åkte på semester!

djur4

Vi hade visserligen pratat om det tidigare, jag hade erbjudit mig att hjälpa till men nu aktualiserades det väldigt plötsligt, men som tur var kunde exmaken hoppa in och hjälpa till tills jag kom hem från dottern.

djur7

Här har vi den ståtliga tuppen med sitt harem…

djur8

Och här har vi en som inte alls accepterar att bli utlåst!

Nu försöker jag få in lite dagliga rutiner, samla lite goda växter till djuren, traska ner till granngården, fylla på vatten och torrfoder och umgås ett tag.
Nu är inte djuren vana vid mig så några gosestunder är det inte tal om, men om jag tillbringar en stund i deras hage varje dag så kanske jag får möjlighet till det så småningom.. :thumbsup:

djuronatur1

Utsikten från granngården går inte av för hackor..

djur5

På hemvägen möter jag andra grannen i färd med att byta hage till hästarna..

djur1

Jag har nog det minst lika bra som Lufsen… 😀

Precis som många sa till mig så behöver inte livet bli sämre utan bara annorlunda när livet plötsligt slår kullerbytta.
Jag var så förtvivlad över allt jag skulle mista, min livskamrat, min bästa vän, våra små upptäcktsresor och bilutflykter…
Och visst är det så, men nu var det kanske dags för något annat..
Jag är helt säker på att omgivningen jag bor i, djuren jag får möta och alla trevliga grannar och vänner hjälper till att göra tillvaron inte bara dräglig utan rentav njutbar.

Denna sommar som jag förmodade skulle bli mitt livs värsta kanske ändå i slutändan blir….helt okej :thumbsup:

visdom22

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  18 juni 2014

  Det ser ju helt underbart ut där du bor. du verkar också ha fått trevliga grannar
  Att kunna hjälpa till betyder mycket, att någon behöver en
  Jag har en granne som jag sköter åt när hon är borta och tvärtom
  Det känns tryggt
  Hon är ensam så det bli att jag kollar har hon dragit upp rullgardinen osv
  Trevlig Midsommar
  I morgon kommer dottern hem så då blir det inte så mycket tid vid datorn

 2. Svara

  Mia

  18 juni 2014

  Paula!!!! Vilket fantastiskt fint klokord du ger oss här på slutet!!!! :love:
  Man tror ofta att livet ska ta en jävlig ända, men det finns alltid guldkorn att hitta i tillvaron, jag är så glad att du gjort det…det behövs inte mycket, det lilla gör så mycket <3
  Kram på dig du goa :love:

 3. Svara

  Kicki Levin

  18 juni 2014

  Glad midsommar på dig <3

 4. Svara

  Ninni

  18 juni 2014

  Vad skönt att du vant dig vid din nya situation och hittar guldkorn i din nya tillvaro.
  Mysigt att få umgås med en massa djur – jag saknar närheten till kor, kalvar och tjurar som vi hade i Järvsö men här har vi istället…. grannar. 😉
  Hoppas du får en härlig midsommar. Det är du värd!
  Kramen.

 5. Svara

  TjockMorsan

  18 juni 2014

  Skönt att höra att du har funnit dig så pass bra i din nya situation, med ditt nya liv, att du faktiskt kan börja se på det med positivitet. :thumbsup: Det är väl en fördel med att ha lite livserfarenhet, att man lyckats ta sig igenom sorger och eländen tidigare och vet av erfarenhet att det blir bättre om man bara torkar sina tårar och ger livet en ny chans.
  Härliga foton från ditt nya liv! Och det med en liten utestängd Blinka fick mig att le. Så söt hon är! 🙂
  Strejken är tydligen avblåst!? Personalen får lite bättre anställningsvillkor och jag kan fortsätta åka till min älskling. :thumbsup:

  Önskar dig en riktigt trevlig midsommar helg, vännen! Även om den blir annorlunda mot tidigare år, så kan den ju bli bra ändå. Vem vet!? Kanske blir den bättre än du vågar hoppas på?
  Massor av kramar från mig! :love:

 6. Svara

  britten

  19 juni 2014

  Glad när jag läser dina ord…

 7. Svara

  Malin

  19 juni 2014

  Blir så glad över att du börjar må bättre. Att pyssla om djur är bra terapi. Jag har aldrig känt att det är jobbigt att sköta kaninerna. Bara mysigt.

  Många kramar från luleå airport 🙂

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  19 juni 2014

  Ja livet brukar trots allt fixa till sig trots hårda törnar. Så skönt att läsa att du börja acceptera, nej jag förstår att alla sår inte är läkta men du är på G o de e underbart, bara inställningen gör livet lättare. Så vackert du bor Paula, en fröjd för ögat, i naturen o närhet till djur o fina människor. Kul att få lära känna små kompisar lite närmare. Nu står midsommar för dörren, vi förvuxna ungdomar drar inte ut på stojigt galej, som man gjorde förr, man åkte till Öland och förväntade sig massor. Nä nu tar vi de lugnt o sansat 🙂

  Önskar dig en fin midsommar helg.

  Kramiz bästaste Paula.

 9. Svara

  Ragnvi

  19 juni 2014

  Skön läsning hos dig! Och underbara foton!
  På nå vis brukar man landa på fötterna…även om man tvivlar ibland….men jag skickar ändå massor av styrkekramar i midsommartid till dig!
  Ragnvi

 10. Svara

  Azlan

  19 juni 2014

  Paula ,

  Se med öppet sinne på det du har framför dig …Fotona du förmedlar är suveräna
  Dax att ta nya steg , möta nya utmaningar
  Vi följer dina klokord o läser dina värderingar .
  Det var dax att vända blad o få ett nytt kapitel i livet .
  Allt gott till dig // Azlan

 11. Svara

  "LillaSyster"

  19 juni 2014

  Du bor ju nästan i paradiset :thumbsup: Och ni verkar ju ha ett gott förhållande till varandra du och exmaken – skönt när man fortfarande kan tala till varandra och hjälpa till med saker. Det är inte alla som har det så. Jag önskar dig och djuren en fin midsommar! Och den här sommaren kommer att bli bra…. det känner jag på mig! Kram till dig fina Paula 🙂

 12. Svara

  Gunilla

  19 juni 2014

  Hej Paula!

  Det är så roligt och positivt att följa dig genom med- och motgångar. Djur och vänner är nog bästa terapin när man känner sig nere. Du verkar ha funnit dig så bra i din nya livssituation och du beskriver det så bra också.

  Mitt barnbarn Amanda hade trivts att ha så fina hästar som grannar 🙂 Vi brukar också vara kaninskötare åt barnbarnens 4 kaniner och det är så mysigt. De är så kärvänliga och fina.

  Jag önskar dig en riktigt fin och mysig midsommar och varm kram 🙂

 13. Svara

  Gunnel

  19 juni 2014

  Jag önskar dig en Glad Midsommar

 14. Svara

  Saija

  19 juni 2014

  Haha kortet på Blinka utanför gallret var ju underbart! :love:
  Blinkas syster Blomma fick vandra vidare igår… 🙁

 15. Svara

  susan

  19 juni 2014

  Tittar in och önskar dig en underbar Midsommar!
  Kram Susan

 16. Svara

  Kicki

  19 juni 2014

  Det är riktigt gott att läsa att du funnit dig så väl tillrätta i din nya tillvaro.
  Jag har varit i Sunnansjö idag, tänkte på dig då, men lite för ont om tid för att hinna fortsätta till dig. Men nån dag kommer jag och får se din nya idyll.
  Kramen

 17. Svara

  Eva-Lena

  19 juni 2014

  Paula gissa om jag beundrar och avundas dig din realistiska och klara livsuppfattning. Stark som en oxe går du vidare, inget ältande och örjande. Du har fått underbar miljö att bo i, riktig Bullerbykänsla på bilderna. Med dina ord ska jag gå vidare in i någon slags midsommarfirande:

  Det blev helt annorlunda än vi tänkt, vi blir alla våra ungar med svärsöner och en extra svärmor också (Oscars mamma). Vi ska fira i Sjötorp (vid vår stuga), där åker man lövade båtar i parad på sjön fram till “festplatsen”, där är det midsommarstång, pilkastning, fika, fiskdamm, och en massa annat. Sen blir det lax och sill i diverse former. Glass och jordgubbar hör ju också till, och jag hoppas på kortspel, som är mitt bästa sätt att umgås. Man får ladda med paraply och tjocka tröjor och kanske gummistövlar.

  Stor KRAM till dig, min IDOL! Ha en bra midsommar!

 18. Svara

  Doris Adamsdóttir

  20 juni 2014

  Visst ser det ut till att bli helt okey för dig ( om än kanske eller helt säkert ibland ensamt ), du är ju KVINNA 🙂
  Sköt om dig kära Paula

 19. Svara

  Raija

  21 juni 2014

  Det är konstigt hur man reagerar ibland och inte alls som man förväntade sig. Kanske har du redan hunnit bearbeta en del av kullerbyttan nu när papprena kom.

  Härligt att vara kanin- och hönsvakt. Jag är hönsvakt titt som tätt till mina grannars höns. De känner igen mig och kommer springande när jag kommer, vilket är jättekul. Men de är inte speciellt keliga ändå.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 308
 • 380
 • 1 635 179
 • 5 092
 • 65 628
Sök här