Bloggen

De rara små liven..

Av
den
23 juni 2014

djur9

I helgen fick jag mig en rejäl överraskning när jag hälsade på hos kaninerna.

0622a

Det sprang omkring en liten bebiskanin i hägnet!
Helvit, ullig o hur gullig som helst :thumbsup: Vem som var den stolta mamman framgick inte, de två honorna såg lika oskyldiga ut bägge två 😆
Jag letade och letade efter flera småttingar, för inte får väl kaninen bara en unge, dom är ju kända för att yngla av sig 😀
Men tji fick jag, och i min vildaste fantasi började jag smått fundera på om något kunde ha hänt eventuella andra ungar…

0622c

Gissa då hur glad jag blev nästa gång jag besökte dem och fann inte bara en till utan två, totalt alltså tre små ungar! 🙂

Och nu såg jag hur många hål i marken det fanns, långa tunnlar löper härs och tvärs under markytan och där nere är dom väl skyddade tills dom börjar bli större. Några veckor gamla måste dessa redan vara!

Men – aldrig får man vara riktigt glad, nu är katten Astrid ute på vift för tredje dagen… 🙁
Hennes son Rambo bor hos grannen där jag passar djuren och när Astrid följde med mig ner till gården så tänkte jag att det var väl bra för Rambo hade inte visat sig på flera dagar.
Nu har Rambo kommit fram och blivit klappad och han kurrade och spann som aldrig förr, men någon Astrid syntes inte till :thumbsdown:

Nu ikväll har jag precis varit ute en sväng och fyllt korgen med allehanda godsaker till djuren, då jag blev överumplad av en rejäl regnskur… :hmm:
Så nu sitter jag här hemma och väntar på en liten paus i regnandet så jag kan leverera kvällsmaten ..
Undrar hur många skurar vi fått idag, de fem jag kan minnas är säkert inte dom enda…

kattokanin

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  23 juni 2014

  💡 Men så kul med dom små liven man vet aldrig var man har kaninerna ,vi hade när min son var liten en som grävde mycket .Kallt och soligt här ,kram Nette

 2. Svara

  TjockMorsan

  23 juni 2014

  Åhh, vilka ulliga gulliga små ninsar… :love: Jag har en liten fyrfoting här hemma som gillar kaniner. I Värnamo ligger Apladalen och där har de lite getter, får, höns och kaniner, men det var bara kaninerna som var av intresse när vi varit dit. Att stå nos mot nos är det närmaste hon fått komma dem, tyvärr. Hos älsklingen i Växjö är det fullt med vilda kaniner, både stora och pytte små, men de vill inte heller leka med Nala. Nu är hon så van vid att de skuttar förbi nästan varje gång man går ut, så nu bryr hon sig inte så mycket. Hon vet ju att de bara skuttar ifrån henne när hon vill hälsa på dem.
  Hoppas att Astrid kommer hem snart så matte slipper oroa sig. :thumbsup:

  Vädret tycks vara ungefär det samma i hela landet, det vill säga omväxlande. 😉 Nåja, det måste väl bli bättre någon gång?
  Ha det gott, vännen min!
  KramKram! :kiss:

 3. Svara

  Kicki Levin

  23 juni 2014

  Ååååå vad söta bäbisar

 4. Svara

  Kersti

  23 juni 2014

  Kul med så söta små. Här har det varit som en endaste regnskur som höll i sig länge. Det är nästan vantar på om man inte ska frysa. Längtar efter lite mer sommarväder.
  Har varit på torpet några dagar. Ingen internetuppkoppling men får kommunicera med världen genom mobilen och det tar en evig tid så det blir inte så mycket. Dagens bild laddas upp men sedan blir det inte så värst mycket mer. Men här hemma i stan är det nu ful fart på surfandet :).

 5. Svara

  Mia

  23 juni 2014

  Men jisses så bedårande!!!!! Vilka gofisar….. Mindre trevligt att Astrid inte kommit hem, håller tummen hårt att hon kommer snart
  Kram finaste Paula! :love:

 6. Svara

  Raija

  24 juni 2014

  Nämen, så söta de är de små kaninungarna. Det måste vara hur gulligt som helst att sköta om dem.

  Hoppas Astrid kommer fram snart, för jag förstår din oro att hon är borta. Jag har bestämt mig för att inte oroa mig inom fyra dygn, för det har jag förstått att en del av mina katter kan hålla sig borta och sen visar de sig helt plötsligt som om inget har hänt.

 7. Svara

  Gunvor

  24 juni 2014

  Men åhh vilka ulltussar! När barnen var små så hade vi kaniner varje sommar. Vi lånade av en farbror som hade många. Vi ville alltid låna en hona som skulle få ungar och det var så roligt när man hittade dom små.

  Mamman hade dom gömda i början. Ett år så hade vi två och då visade det sej att den ena var en hane och det gick inte bra när det blev barn. En morgon när vi kom ut till buren så hade han bitit ihjäl flera av dom små. Det var så hemskt att se. Då blev det begravning och det var så sorgligt. Men hanen han fick respass direkt!

  Hoppas verkligen att kissen kommer hem igen! Ha det gottast! Kram!

 8. Svara

  Agneta

  24 juni 2014

  Du milde vilka söta kaniner! Det är ju så gulligt med dessa små. Och så lever dom ner i marken……man vill ju bara ta hand om dom och gosa med dom.
  Nu har jag tittat ikapp mig och det var väl lika bra att du inte drömde om någon karl på Midsommar. Jag har bara lagt blommor under kudden en enda gång, för väldigt många år sedan, och då drömde jag om skolans värsta, elakaste, slibbigaste lärare…..sen dess har jag aldrig sovit med blommor under kudden.
  Du har så många härlig sommarbilder nu i bloggen! Jag njuter av allt det fina.
  Agneta kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  25 juni 2014

  Ååå lilla Astrid kom hem nu, det är så himla oroligt då katten är på vift, jag vet. (Nu är det snart ett år sedan vår Alice försvann helt spårlöst) Jag håller tummarna för att Astrid dyker upp under dagen.
  Men du vilka underbara små dunbollar i kaninhägnet! :love:
  Ja vädret kan överraska….
  Kram

 10. Svara

  Malin

  25 juni 2014

  Men åå hoppas verkligen att Astrid kommit tillrätta nu, eller väldigt väldigt snart.

  Men oooo så söta små babytussar!!! Ja du förstår nog varför jag var tillbaks till uppfödaren och kontrollerade en gång extra att våra numera jättetussar verkligen var systrar.

  Var och tittade på 6 söta kattungar igår, de hade inte öppnat ögonen än, men oj vad det kröp runt och viftade på varann.

  Ska försöka få till ett blogginlägg om Londonresan innan vi åker iväg på nästa tur, till Lycksele.

  Många kramar

  varma trots vädret.

 11. Svara

  Anki

  25 juni 2014

  Ser att allt verkar under kontroll… har läst ifatt det jag missat…
  Vilka otroligt söta kaninungar… så bra att du kunde ställa upp som hjälpreda hos grannen – ser mysigt ut med alla djuren 🙂
  Kram

 12. Svara

  TT

  25 juni 2014

  Så söta små tussar!
  Minns när ungarna hade en Lille Skutt, inte något personligt djur direkt men himla söt.
  Vem fick ta han dom honom tror du… :yawn:

 13. Svara

  Erik Semlan

  25 juni 2014

  intressant med kaniner, de verkar ha en otrolig förmåga att föröka sig. Honorna måste blir ganska trötta med tiden, kan jag ana. Fast trötthet kanske de inte kan känna? Då sover de säkert bara. :zzz:
  Kan du döpa de små liven? Jag menar, det brukar inte vara så bra att ge namn åt kommande mat… :mums:
  Minns en kompis som hade kaniner, flera burar på tomten. De föddes upp för att bli mat. Då, jag var ung hade precis börjat skolan, tyckte jag de var knäppa som åt upp de söta kaninerna.
  Så en gång bjöds jag på god middag. det var först efteråt fick jag reda på att det var kanin, en av deras egna som vi ätit upp. Sedan dess ser jag varje kanin som en blivande måltid. :the:
  Det var väl synd att du inte drömde om någon karl när du nu fixat sju sorters blommor under huvudkudden. :oki:

 14. Svara

  Charlotta

  25 juni 2014

  Hihi, har du alltså fler än 2 vuxna kaniner.. ? Eller är det en av varje? ;D
  Sötare än kanin-bebisar kan det väl knappast bli. Dundersöta!

  Sv: Tack för din snälla kommentar om min bild. Hoppas du får tillfälle att sitta upp någon gång som du planerar i sommar, på en lugn och snäll häst. Numera håller jag mig på marken, har fått för mig att jag utmanar ödet för mycket om jag fortsätter att rida. Att ramla av en häst när man är på “dö-halvan” känns inte som en risk som är värd att ta, så tänker jag för tillfället. Jag brukar säga att det är väl en sak att slå ihjäl sig, men att bryta armar eller rygg…näeee! ;D Det är farligt, men härligt att rida!!!

  Ha det gott!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 268
 • 354
 • 1 626 653
 • 5 069
 • 65 363
Sök här