Bloggen

Vilken mardrömsnatt!

Av
den
5 februari 2024

Idag blir det lugna puckar i pörtet efter en sömnlös natt!
Vi tar det från början:
Jag satt igår kväll i godan ro och tittade på teve, Mästarnas mästare fick tävla i jägarvilan och Historien om Sverige hade kommit fram till tiden för allmän rösträtt.
När vi skulle gå ut för nattkissen hittade jag inte min mobil, men tänkte att det inte spelar större roll när jag bara går tvärs över gatan.
När vi kom in igen skulle jag göra mig klar för natten och nu måste ju mobilen fram för att placeras på sängbordet för att väcka mig på morgonen.
Men, mobilen stod inte att finna, inte någonstans!
Som jag letade, till sist hyperventilerade jag och tänkte att nu Paula sitter du ner en stund och andas djupt! Och tänker efter noga när du senast hade den…
Jag visste att jag haft mobilen på kvällspromenaden med Daniel, i fickan på min nya jacka. Jag gillar egentligen inte att ha den där eftersom fickan är snedskuren och inte så djup, men likväl hamnar den ofta där när vi går ut.
Den måste ha åkt ur fickan tänkte jag nu, jag böjer ju mig ner för att plocka upp efter Daniel och då kanske den slank ur fickan.
Jag är väldigt slarvig det ska medges, och det är absolut inte första gången jag lägger mobilen så jag inte kan hitta den. Då brukar jag skriva ett mess till dottern på datorn o be henne ringa upp mig. Då hör jag var den ringer och problemet är ur världen.
Nu var det dessvärre på tok för sent för att dottern skulle vara vaken och hon stänger av sin mobil när hon går o lägger sig.
Jag gick så småningom och lade mig efter att noggrant letat i vartenda skrymsle i min stora skokartong till lägenhet.
Läste en lång stund men kunde förstås inte koncentrera mig, än mindre somna.
Tankarna snurrade, hela mitt liv finns ju i mobilskalet, bankkort, busskort osv. Hur kontaktar man banken när man inte längre har tillgång till telefon eller bank-id!
Jag hittade till slut ett telefonnummer jag kunde ringa och spärra kortet, men skulle jag göra det nu direkt eller vänta tills morgonen?
Om jag spärrar kortet och jag hittar mobilen så tar det en vecka innan jag har ett nytt bankkort.
Snacka om att känna mig total hjälplös!
Jag bestämde mig nu att gå samma runda som vi gått på kvällen och se om den möjigen kunde ligga någonstans vid trottoarkanten…
När jag klev ut genom dörren såg jag att det snöat! Ett tunt lager snö hade lagt sig på marken, precis lagom mycket för att dölja ett mobilskal…
Bet ihop och traskade på i mörkret, och som du kanske gissar vid det här laget hittade jag ingen mobil.
Jag skrev ett meddelande till dottern o bad henne slå en pling när hon vaknat på morgonen…detta skrev jag klockan två på natten.
När jag vaknade imorse efter en orolig natt såg jag att dottern skrivit: Hon hade ringt flera gånger kring femtiden då hon steg upp, jag hade inte hört några signaler.
Jag skrev att jag vaknat och bad att hon skulle ringa en sista gång..


Då hör jag ringsignalen, halleluja!
Från min fåtölj!
Mobilen har åkt ner mellan kudden och armstödet, hur det ens är möjligt när kudden sitter så tajt kan jag inte begripa!
Mardrömmen är över!
För den här gången….dottern har vidtagit åtgärder för att hjälpa sin vimsiga mamma, mer om det senare…

Nu tar jag min lipande vovve och går ut i solen och bara andas en stund, sen blir det en slö- och slappardag i pörtet
Over and out!

TAGS
38 kommentarer
 1. Svara

  Anette Nordström

  5 februari 2024

  Åh, fy vilken mardröm. Jag brukar glömma min mobil på Coop så jag behöver bara springa upp dit och hämta. Kan du inte sy en innerficka på din jacka så du kan stoppa mobilen där? Nu får du vila efter paniken och ha en riktigt fin dag. Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Sy? Jag? nä, det kan jag inte, min långa kappa har innerficka, min nya kortare har ingen. Men, jag lovar att tänka på det nästa gång, för du har en poäng. Men, när man som jag beställer vinterjacka på nätet står det inget om innerfickor! Tack för pepp!

 2. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  5 februari 2024

  Oj vilken mardröm.. Ett tips är att om du har dator/Ipad hemma så använd “Hitta min mobil”
  Den talar om var den är och du kan själv be om larmljud..

  Den kan jag inte vara utan för jag har som dig körkort, bankkort osv i mobil skalet.

  Det är så underbart att själv kunna larma mobilen, där kan jag även stänga av för andra att använda min mobil. Dvs jag låser mobilen. Man kan även ringa till sin mobil från datorn!

  Jag antar att det är just detta din dotter kommer hjälpa dig med 🙂 Hoppas det iaf! 🙂

  Ha nu en lugn och fin dag, med en god natts sömn denna natten! 🙂 Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Tack för tips, jag ska be dottern om hjälp med att aktivera den funktionen. Jag är inte så duktig på alla funktioner som mobilen har, och intresset för att utforska är rätt minimalt. Men jag förstår attjag missar många bra funktioner. Tack för tips

   • Svara

    Åsa Danielsson (Angelgirl)

    8 februari 2024

    Hoppas det löser sig på bästa sätt, för då kan du med den funktionen själv söka din mobil och även använda funktionen “larm” för att höra vart den möjligen finns.. När man då hittat mobilen så stänger man av det på mobilen. Funktionen hittat mobil! 🙂
    Jag älskar denna för jag har många gånger fått söka mobilen själv..

    Kram

 3. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  5 februari 2024

  Det där var en riktigt mardröm! Tur du hittade den efter mycket om och men.
  Bra du får hjälp med att spåra den.
  Kram från grannlandet.

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  5 februari 2024

  Vilken lättnad det blev när jag förstod att Daniel mår bra och att det “bara” var mobilen som saknades. Men jag förstår så väl din oro och ångest när du inte hittade den någonstans. Man har ju hela sitt liv i mobilen. Jag har än så länge mina kort i en annan korthållare och jag har några gamla mobiler som jag skulle kunna använda till det viktigaste (ringa) men ändå skulle förlusten av min mobil kännas hemsk. Nu kommer du att börja titta i fåtöljen när du letar efter något nästa gång. Men kanske kan dottern komma med något bra knep för att förhindra kommande skräcknätter. Kanske måste du ha ett snöre till din mobil och alltid ha ena ändan runt halsen 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Ja du, var har du din korthållare om inte på samma plats som mobilen? Jag menar, när jag går ut måste ju mobilen vara med, kanske ska jag handla på hemvägen, då behöver jag kortet, kanske åker jag till stan o behöver busskortet? Därför ligger allt i samma skal, men jag förstår vitsen med att inte ha det så. Jag har fått tips som kan göra att jag slipper problemet, förhoppningsvis, men, man kan ju inte helt bortse ifrån att man är slarvig…
   Kram och natti

 5. Svara

  Minton

  5 februari 2024

  Blev orolig när jag läste rubriken. Min första tanke var Daniel och så var det “bara” mobilen. Har varit i samma situation flera gånger men har bara en telefon inget annat. Kort o liknande finns i plånboken.
  Hoppas dottern kan hitta på något så du slipper detta.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Plånbok? Jag har inte längre någon sådan, vad har man i den? Kontanter har jag aldrig på mig….det är verkligen knepigt detta med att hålla reda på grejerna. Önskar ett chip i tummen där allt finns samlat, tumavtryck till allt, tack! Kram

 6. Svara

  Mia

  5 februari 2024

  Jisses, vilken mardröm! Tack o lov att det löste sig men nog hinner man tänka mycket innan…. Kram på’re

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Jaaa, man hinner få panik flera gånger om!

 7. Svara

  Anna-Lena

  5 februari 2024

  Rena mardrömmen!
  Kände hur det drog ihop sig i maghjärnan då jag läste din dramatiska berättelse.
  Vilken tur att det ordnade sig!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Tycker inte om att bli glömsk, gammal är helt okej, men det ena för med sig det andra

 8. Svara

  Anna-Lena

  5 februari 2024

  Jag har varit med om ungefär samma sak flera gånger, och jag känner verkligen igen din oroskänsla. Hittills har mobilen inte varit så långt bort och jag har hittat den efter ett tag, så det har löst sig. Men det kan också gälla läsglasögonen och lägenhetsnycklarna. Alltid samma halvpanik och samma letande.
  Ibland undrar jag om jag om jag har börjat bli lite glömsk, men så kommer jag på att detta har hänt även under lägre åldrar… och då känns det bättre.
  Tur att du hittade den nu, och inte om ett halvår när du kanske ska vädra soffkuddarna…

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Jag blir absolut mer virrig och glömsk för varje år som går. Himla trist, hade gärna blivit en skärpt gamling, men ingen chans att det händer….

 9. Svara

  Gun+Wiik+Pils+

  5 februari 2024

  Jobbigt, förstår paniken, tänk att den där lilla mojängen kan skapa ett sånt beroende.
  Själv har jag kämpat i helgen att lära mig hantera en ny IPhone, var mer eller mindre tvungen eftersom min Huawei telefon inte duger längre för att ha bank id.
  Tydligen är det kineserna som inte uppdaterar appen. Man klarar sej inte längre utan bank id, galet.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Jag tänker ofta på de äldre som inte får någon hjälp av barn eller andra anhöriga. Hur ska de någonsin lära sig att använda mobilen och alla dess funktioner? Motståndet är också rätt stort för man tror inte på sig själv och att man fixar det. Man behöver alltså bra undervisning . Kurser anordnas men alla hittar inte dit

 10. Svara

  Äventyret Framtiden

  5 februari 2024

  Slutet gott, allting gott!
  Men en mardröm var det hur som helst medan den varade. Skönt att det satte sig på plats, att du nästan hade suttit på den.
  Jag har bara mina busskort i mobilskalet, de viktigaste korten i plånboken som jag har på säkert ställe. Men det är ändå jobbigt att tappa sin mobil, jag gjorde det i höstas och den hittades på Continente under en hylla. Tack vare att jag ringde och ringde med hjälp av Uffes mobil så hittades den. Vet inte hur den hamnade där den var, kanske någon hade tagit den helt enkelt? Men nu har jag den hur som helst.
  Sov gott i natt!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Men du, var förvarar du då mobilen och plånboken, de kan ju inte vara på samma ställe? Om du beger dig ut i vimlet, och kanske behöver bägge, var har du dem då? I en handväska? Jag har ju tyckt att det är smidigt med bara mobilskalet att ha i en ficka, på sommaren har jag inga väskor med mig. Behöver absolut en ny strategi. Kram

 11. Svara

  åsa

  5 februari 2024

  OMG jo det där känner jag igen och jag förstår hur jobbigt det var för Dig.
  Tur det ordnade sig??
  /åsa

 12. Svara

  Anna i Portugal

  5 februari 2024

  Usch vad obehagligt när allt sitter fast på telefonskalet. Fattar din oro och din dåliga natt! Men skönt att du fann den och så hoppas jag du sover som Törnrosa i natt!

 13. Svara

  Bia

  5 februari 2024

  Oj, oj, vilken mardröm i vaket tillstånd!
  Trots att jag är virrig så har det hänt mig endast en gång.
  Men det tog en stund innan jag fick tag i någon som kunde ringa min telefon.
  Då hittade jag den – i kylskåpet… 🙂

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Haha, men Bia, kylskåpet, vad gjorde mobilen där? På avsvalning kanske? Må gott i februari, kan du inte blogga lite emellanåt, snälla?
   Kram från pörtet

 14. Svara

  BP

  5 februari 2024

  Stackars, stackars dig!!! Tycker du har haft tillräckligt med sömnlösa nätter den senaste tiden. Samtidigt som jag blev glad att det var din mobil som var försvunnen och inte Daniel som återigen var sjuk. Ja, jag vet – allt är ju relativt.

  Och en sak till nu när blev räddad av “gonggongen”, nästan bokstavligen. Separera mobilen från bland annat bankkortet. Det är illa nog att tappa mobilen, men det är hundra gånger värre att bli av med bankkort, spärra det, vänta på nytt, lära sig ny kod med mera, med mera.

  Det är många som har allt i ett fodral. Jag tycker att det är alldeles för farligt, speciellt i min/vår ålder…

  Ett knep jag har, som kanske kan vara nåt för dig. Jag har bara tre ställen där jag ALLTID lägger min mobil. Har den aldrig på mig inomhus. Så om jag börjar leta då finns det bara tre ställen den kan finnas. Jag är ju lika vimsig som du, så jag kallar det för förebyggande underhåll;-)

  • Svara

   Paula

   7 februari 2024

   Tre ställen, du som har så stor lägenhet? Jag i min lilla lya lägger ifrån mig mobilen överallt! Varför, jo för att när den plingar så måste jag kolla vad som hänt, o så lägger jag ifrån mig den varstans…Men ska man då ha två fordral med sig, ett för mobil o ett för kort? Då blir ju jag ännu vimsigare. Tänk när jag ska betala i kassan och plockar fram mobilen istället för bankkortet? Kära nån, så vimsig man kan bli

 15. Svara

  LillaSyster

  5 februari 2024

  Onödigt spännande det där. Men skönt att den kom till rätta “så smidigt”
  Man har ju det mesta i mobilen idag. Har du köpt en jacka utan innerficka????? Det är ju nästan det viktigaste på hela jackan.
  Ha nu en bra kväll och sov så gott, du har nog lite att ta igen. Kram

  • Svara

   Paula

   8 februari 2024

   Jag köper mina kläder på nätet, oftast på Cellbes, då har jag ingen koll på antal fickor. men har inte heller tänkt på det tidigare. Går säkert att kolla innan inköp, tack för tips

 16. Svara

  Karin

  5 februari 2024

  Mycket igenkänning där! Händer mig alltsomoftast och ännu oftare för dottern. Hon har instruerat mig att lägga in “hitta mobilen” i datorn. Hon har också den funktionen och nyligen kunde vi följa hennes mobil på kartan när hon klivit av tåget i Krylbo. Mobilen fortsatte till Gävle, upphittades och återsändes till dottern. Tyvärr finns inte samma möjlighet för bilnyckeln, vilket är synd. Möjligen kan jag skaffa någon slags sändare som jag kan sätta fast på den. I helgen i Horndal var nyckeln borta (igen), länge. Jag har en extranyckel men både den och jag var i Horndal. Det löste sig när jag började leta i bilen efter nyckeln; kanske hade jag tappat den på golvet? Det hade jag inte, den satt i startlåset!

  • Svara

   Paula

   8 februari 2024

   Dottern har fixat den där sändar.varianten till mig o ska klistra på den på min mobil i helgen. Tror själv mycket på appen var är min mobil, men allt har ju sina begränsningar. Inte kul att bli gammal tycker jag ibland…
   tack för tips!

 17. Svara

  Ditte

  5 februari 2024

  Pust! Puh! Vilken oro! Hemskt! Kan helt klart förstå dig. Gläds nu med dig att allt ordnade sig.
  Fint att du via datorn kunde kontakta dottern. Alltid en utväg för annars är man ganska körd.
  Jag har inga som helst kort i mobilfodralet utan har en separat liten portmonnä till dessa. Såg att BP också var inne på detta förslag.
  Förstår att du behövde ta igen dig idag.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   8 februari 2024

   Jag har ju tyckt att det har varit praktiskt med allt på ett ställe, suck! Vi får se hur jag ska organisera allt framöver, kram!

 18. Svara

  KajsaLisa

  5 februari 2024

  Förstod det när jag såg fåtöljen, drabbat mig med. Skönt att det löste sig.

 19. Svara

  Åke

  6 februari 2024

  Fy vad hemskt. Var nylagt i en liknande situation, den 1 advent. Nu hade jag inte lämnat tomten… men startade upp hitta min iPhone. Och den markerade att den låg där jag ställt in en timer på belysning i gårdshuset några timmar före. Jag har hört men inte fått det bekräftat man kan tydligen spärra sitt bankkort tillfället. Kan ju vara bra att veta i dessa tider. Härligt att dina prylar liksom livet kom tillbaka:);

  • Svara

   Åsa Danielsson (Angelgirl)

   8 februari 2024

   Det stämmer att man kan spärra sitt kort tillfälligt, minns jag rätt är det 24 timmar? ?

 20. Svara

  Anki

  6 februari 2024

  Pust!!! Min första tanke var att Daniel var sämre … så jag drog en suck av lättnad när jag såg at det “bara” gällde mobilen. Vilket verkligen inte är BARA … för det är ju den viktigaste prylen man har – lite skrämmande faktiskt! Jag har upplevt liknande för inte så länge sen … och minns känslan av panik.
  Hoppas solen skiner hos dig idag … det gör den i alla fall här 🙂
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 februari 2024

   Sen med kommentarer, sorry, ja, ett ständigt orosmoment numera, glömskan! Så trist och onödigt! dubbelcheckar numera många gånger om, vill känna efter med handen att allt är med…suck

 21. Svara

  Susjos

  6 februari 2024

  Min man som tappade sin mobil i ett flygplan han servat, och hans mobil åkte till USA och tillbaka, haha…men han fick tillbaka den, han har nu en plånbok med sina kort, och inga kort i mobilen.
  Men jag tycker ju att det är så smidigt att ha korten i mobilen, och slippa ha en plånbok också, men det är kanske dumt? Får fundera på det!
  Skönt att din mobil kom tillrätta!
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 156
 • 189
 • 1 654 990
 • 5 128
 • 66 118
Sök här