Bloggen

Vill ha vår nu!

Av
den
4 april 2011

En grådaskig helg med dimma och regn är över, tänk va typiskt att solen visar sig såhär på måndagen!
Mig spelar det ju ingen roll men jag tycker synd om dem som efter en ledig helg nu får se solen grina genom ett fönster på jobbet..

Fyndade nya gardiner på Nisses i fredags, det var inte så lätt eftersom vårgardiner alltid tenderar att bestå av pastellfärgade blommönster och det ville jag inte ha. Med vita väggar så ska det vara färg på textilierna för att jag ska trivas. Dessa tycker jag påminner lite om Marimekkos mönster.

Jag hade bett Hasse hänga upp nya tvättlinor ute så jag kan börja få vårdoftande ren tvätt men oj va djupt snön låg kvar här!

Han bjöd mig i alla fall på ett gott skratt när han gick över tomten på skaren som inte höll…

Dagens promenad tog oss ut på nya äventyr, på en väg jag inte gått tidigare då den var oplogad i vinter. Nu är den mjuk lervälling..

Ett bäverbo i den forsande ån, jag såg faktiskt skymten av en bäver förra veckan då jag var ute precis i skymningstimmen. Ett jätteplask skvallrade om att någon låg o lurade i vassen, och när jag stod kvar alldeles stilla så såg jag honom simma. Tyvärr går det aldrig att få några bra foton eftersom dom bara visar sig kvällstid.

Grannens kossor går redan utomhus, men nog ser det konstigt ut där dom står i all snö…

Jag tog tacksamt emot chansen att sätta mig ner o vila en stund i solen vid Bomanstjärn.
Jag när en förhoppning om att denna vecka få slänga av mig vinterkappan. Mössan och vantarna var jag modig nog att överge redan förra veckan även om jag måste erkänna att blåsten ven kallt om öronen…
VILL HA VÅR NUUUU!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  4 april 2011

  Gud vilka snygga gardiner! Ser verkligen ut lite som att de desgnats av Marimekko. Jag är så imponerad av alla vackra platser du hittar, du måste ha ett alldeles särskilt väderkorn för detta ändamål. I dag kom våren till Gävle, så jag släppte överdragsbyxorna i eftermiddags, men halsduk och handskar behåller jag ett tag till. Jag är en riktig fryslort.

 2. Svara

  Malin

  4 april 2011

  coola kor hälsar min son!

  Jaa även vi i norr vill ha vår, fast vi hade tänkt åka till stugan för att skidra o åker skoter till helgen, o efter allt regn o blida så vet vi inte hur det blir. Men här i stan får det gärna bli fast sommar snart 🙂

  Lakan som torkats ute luktar så gott, vi måste oxå passa på innan pollensäsongen.

  Kram

 3. Svara

  TT

  4 april 2011

  Gudars vad mycket snö ni har kvar!! Jag ska börja cykla till jobbet snart, bara dom tar bort allt grus häromkring.
  Jättesnygga gardiner!!

  Jag blir sliten av att festa också, tro mej men just att gå är ingen hit sedan jag slog bäckenet snett när jag halkade för ca 20 år sedan, har kroniska inflammationer sedan dess.

 4. Svara

  Ninni

  4 april 2011

  Visst finns det hopp om våren nu. 🙂 Men den utlovade solen i helgen den såg vi inte skymten av. Undrar var den var någonstans. Det är tur att det är varmgrader ändå och regnet vi fick igår tog bra på snön den med. Det är ju bara att konstatera att nu är det dags att plocka fram gummistövlarna och hoppas att de är hela. 😉
  Det är nu jag inte hänger ut något på vädring för nu har allergiperioden börjat…

  Vad snyggt det blev med de nya gardinerna och de matchar jättebra till tavlan som hänger där också. Du har bra smak.
  Kram.

 5. Svara

  elisabeth

  4 april 2011

  visst vill vi har VÅR NU, jag längtar massor till påsken, för den kommer att stå för mycket vår hos just mig, utflykter och påskmat och lite vippor och lite vårblommor. det är konstigt hur vi människor kan rätta sig efter saker, som att ha så här långa vintrar med kyla innan vi får värme, tycker denna vinter inte känns så jobbig egentligen som den borde. Du visar jättehärliga bilder Paula, jag bara njuter. Vi har nog nästan lika mycket snö som ni har, hos oss finns t o m is kvar som inte smält bort. Och klädlinan tycker jag också är viktig för hur gött är det inte ta in tvätt som hängt ute och fått så mycket frisk luft i sig – det är helt fantastiskt. gardinerna var spännande, det är roligt med gardiner med lite speciella tryck och visst ska det vara färger i dom, det tycker jag också, som pendlar mellan orangea, röda toner, gult, grönt och mer, bara de inte är småblommiga så går det an. Det var tidigt det att ta ut kossorna nu….. men det måste de gilla att få röra på sig…….

  kram
  elisabeth

 6. Svara

  Boman

  5 april 2011

  Rackarns! Har ni Bomanstjärn hos er? Den ska ju vara här, hos oss:-)

 7. Svara

  Anki N

  5 april 2011

  Så snyggt de blev med nya vårgardiner!! Men ute ser de inte speciellet vårigt ut…hua vad snö. Här börjar ängarna lysa grönt o våren slår ut i dunderfart.
  Du borde flytta lite söder ut som min väninna Rosalie. Hon tycker de är så skönt att slippa all snö nu. MEN sommaren den längtar du väl inte till så där jättemycket va…när de blir 30 grader varmt o luften dallrar? nä tänkte de ja!!

  Fina bilder levererar du trots snö. Oh snart är nog snön ett minne blott i dina trakter också. Nytvättat tvätt på torklinor ute…gott du.

  Kramiz Anki

 8. Svara

  åsa

  5 april 2011

  Här har maken hjälpt våren lite på väg i dag genom att skotta fram vårat “soldäck”, nu får det gärna regna så att resten av isen och snön som det finns MASSOR av försvinner.
  Det är säkert mellan 40-60 cm snö kvar i trädgården, men jag vet, att det var lika förra året och när det väl började bli lite “vårlikt” så gick det undan!
  Kul för er att upptäcka nya ställen runtomkring där ni bor, ni får gå på upptäcksfärder hela tiden….
  Ha dé!/Kram

 9. Svara

  Nilla

  5 april 2011

  Oj…vad mycket snö ni har kvar. Men nu SKA vi ha vår…eller hur. Satt ute en liten stund och läste i dag. Men det blev bara ett par kapitel, sen mulnade det på. Typiskt när jag är ledig. Du blev ruskigt snygg i håret, måste jag få säga. Och det är ju så mycket mer lättskött.
  Kram

 10. Svara

  Kristina

  5 april 2011

  Håller med, påminner bra om Marimekkos, jättefina! Jobbar bra gör han, den där Hasse=) Kul bild när han balanserar i snön 😀 Vägen du visar liknar liiite vår infart. Grabbarna gräver i grusgången och gissa om där är vatten jord och lera snart med 😉 Fast de har ju skoj och lite får en tåla.
  Fina kossor och finfin söt liten voffs 🙂
  Ha det gott kram!

 11. Svara

  Gun

  6 april 2011

  Förstår att du längtar efter vår nu, även om du älskar vinter och snö så kan det bli för mycket av det vita, Det är så vackert där uppe men klimatet skulle gå mig på nerverna!

 12. Svara

  Ragnvi

  6 april 2011

  Morning! Börjar med boken du läst…jag har sett många av dom programmen i TV! Man kan inte annat än beundra dom som vågar ta steget!

  Våren…tvättade o hängde in den usla fula vinterjackan…men fick vackert ta fram den igen! Men bor man på den norra sidan om Dalälven är man van…fniss!
  Härliga foton hos dig! Även lervällingen!! Är ju ändå vårtecken!
  Bäver…två gånger såg jag den i ån i Trönö!
  Kramen!
  Ragnvi

 13. Svara

  annette

  6 april 2011

  Fy, vad snö Ni har kvar, den måste ju väck ju om den skall kunna bli vår ordentligt, Du har väl inte gått på skaren för att hänga tvätt ännu:)
  Fast visst längtar man efter den ljuvliga doften av tvätt som torkat ute, tänk att bädda med sådana lakan, underbart!
  Hoppas det blir riktigt varmt ett par dagar så snösmältningen verkligen kommer igång!!

  Ha det gott!

  Kramar!

  annette

 14. Svara

  Kersti

  6 april 2011

  Snygga gardiner. Det är lerigt här också på sina ställen. Vi har stora grushögar inne det går inte att få loss allt grus innan pälsen torkat då rasslar det av och lägger sig i hörnen 😉 . Våren är på väg om än lite långsamt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 342
 • 559
 • 1 651 774
 • 5 116
 • 65 960
Sök här