Bloggen

Vilodag!

Av
den
20 augusti 2006

Tänk om kroppen kunde begripa att även om den nu får slita ett tag i svampskogen, så får den vila och ta det lugnt mest hela vintern…
Men det gör den nu bevisligen inte, och efter tre mysiga svampplockardagar var en mellandag nödvändig. Finns inte en kroppsdel just nu som inte protesterar!
Och jag lyssnar till kroppen och vilar mig om än motvilligt, annars lär jag råka ut för samma symptom som Carro, dvs. stresskador, haha!
Jovisst är det kul att jämföra en överviktig halvgammal käring med en toppidrottstjej…

Passar också på att tacka för alla sympatiyttringar och goda råd jag fått angående min tandvärk…
Råden att resa hit eller dit, till Stockholm, Polen, Kina, Estland får nog anses ogenomförbara, även om det kunde vara en trevlig semester…
Däremot ska jag imorgon ringa till min husdoktor och beställa en tid. Hos honom tänker jag lyssna om mina tandproblem kan ha med min sjukdomsbild och medicinering att göra. Om så är fallet ber jag honom skriva ett läkarintyg som kan ge mig rätten till viss ersättning för tandläkarkostnaden.
Tack Marianne för länkarna till Försäkringskassan och Regeringen!
Såhär såg det ut på vår utflykt igår:


Efter ett par timmars svampletande i skogarna kring Sågen åkte vi mot Kölaråsen och gick en vacker stig längs med Kölaråsälven.


Där står en koja som fiskare kan använda som rastplats. Måste kika in!


En gammal öppen spis med vansklig spismur. Här har jag suttit med gubben och barnbarnet Simon en gång för några år sedan, då hade vi korv med oss som vi grillade. Sen satt vi i mörkret och berättade spökhistorier…


Utanför står svampkorgen och väntar…


Vi sätter oss o rastar vid forsens brus!


På väg hemåt med en skaplig skörd i bagaget tvärstannar plötsligt väninnan bilen! Mitt i diket lyser det gult!
Helt otroligt, vi plockade nog minst ett par tre liter vid vägkanten, så dagen slutade strålande!

Idag sov gubben och jag till elva, kanske hade gårdagskvällens inmundigande av kräftor något med saken att göra?
Denna gång satsade vi på turkiska frysta, och jag kokade en ny lag till dem där dom låg o mumsade till sig ett dygn. Resultatet blev klart godkänt!
Till kräftorna gjorde vi en ugnsomelett med kantareller, bacon och broccoli.
Inget går ju upp mot färsk svamp, så nu när tillgången är god äter jag nog svamp varje dag i någon form.
En auktion i byn stod också på dagsprogrammet, älsklingen inhandlade några gamla fina trädgårdsverktyg, som jag hoppas få se i hans hand även någon annan gång än när han bar ut dem från bilen till uthuset…tsss!

Imorgon bitti klockan tio blir jag åter hämtad för en ny dag i skogen. Hoppas nu bara att kroppen hänger med…

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Catja

  20 augusti 2006

  Mmmm vad härligt det låter med allt ert svampplockande. När jag var liten hade vi ett sommarhus mitt i skåne. Huset låg mitt i skogen och vi hade turen att det växte kantareller på tomten! Där blev alltid till ett par smörgåsar varje år. Mamma stekte kantareller och la på bröd. Mums!
  ……..
  Har lagt bilder på dotterns troliga nya Sphynx i min fotodagbok. Du som gillar katter måste ju kika på dem. Älskar de här hårlåsa, skrynkliga varelserna som har massor av personlighet. Och ja, de är faktiskt superhärliga att hålla i! 🙂

 2. Svara

  Lotta

  20 augusti 2006

  Om inte din kropp orkar kan jag hänga med istället 😀 Har också varit i skogen och upptäckt svamp vid vägkanten… praktiskt. Vi fick ett gott tillbehör till middagen, idag oxå. //L8

 3. Svara

  Catja

  20 augusti 2006

  Bara den äldre generationen ska vara med Paula! Jag tog det precis som det stod.

 4. Svara

  Catja

  20 augusti 2006

  Vad jag är kluddig. Att man alltid ska glömma nåt…jo visst har jag syskon, fyra stycken! Därför antagligen man får begränsa sig till de äldre generationerna. Folk ska orka läsa också… 🙂 Finns ju en del som har tio syskon…Sedan om sanningen ska fram är det mest intressanta att läsa om de äldre. De har oftast upplevt roliga saker eller är lite speciella i sitt sätt kanske när de växte upp i en helt annan tid.

 5. Svara

  Monica

  20 augusti 2006

  Så mycket motion du får!! Jag borde verkligen plocka svamp, om inte annat så för det. Att traska i skogen ska ju vara bra för ryggen också – tänker på min ischias.

  Mysika foton som vanligt.
  Ha en härlig vecka

  Kram

 6. Svara

  saija

  20 augusti 2006

  Nää, bara undrade innan jag säljer den till någon annan…
  Fundera på du bara….

  Varför får jag bara “krossade” hjärtan av dig för???? 😈 🙄

  Ska skicka ungarna isäng nu, skola imorrn!
  PUZZ! 😆

 7. Svara

  Pialill

  20 augusti 2006

  Inte hittar jag några svampar. 🙄 Iofs har jag inte letat ännu. Få se om det blir någon tur till svampskogen här framöver.
  Mycket tjusiga foton här som alltid..Och minsann såg jag inte en collievovve också. 😛
  Ta´t lugnt i svampskogen, så du inte tar ut dig helt.
  Lycka till med samtalet till husläkaren nu..hoppas han kan fixa något för dig.
  Kramkram. 😉

 8. Svara

  Pia

  21 augusti 2006

  😆 Jo du är en riktig skogsMulle det ser man och läser. Måste va ljuvligt att strosa i din stora skog.
  Lycka till hos tandis/läkaren nu då.
  Inget vidare det där, fy för bubblan.
  Jag har ägnat mej åt de där sommarfotona mest hela dagen. Lite svårt innan man får till det som man vill.. men du kan kolla min blogg då du har tid.
  Kram på dej

 9. Svara

  Nilla

  21 augusti 2006

  Härliga bilder som vanligt. Blir riktigt avis. Skulle mycket hellre gå omkring i svampskogen än vara på jobbet. Orkar inte riktigt båda delarna. Är för trött för att ge mig ut i skogen när jag kommer hem. Och inte vet jag var svampen finns här i Väsby heller. Måste antagligen sätta mig i bilen och åka iväg någonstans, och det orkar jag inte. Så det blir bara en promenad med vovvarna runt vårt område.
  Hoppas att det löser sig med tänderna. Lycka till med läkarbesöket.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 91
 • 497
 • 1 652 513
 • 5 119
 • 66 012
Sök här