Bloggen

Vilse i pannkakan?

Av
den
1 september 2016

Det är lite rörigt för tillfället, men jag vill gärna ta allt i rätt ordning så jag backar bandet ett par dagar…

0830c

Här traskar hundviskaren 😆
Tre raska kvinnor uti skogen gå, med sex stycken jyckar på tåg…

0830d

Nej nej inte trampa där! :help: allt medan Saga slickar sig om munnen..

0830f

kantareller, trattisar…

0830i

..och rödgul trumpet minsann!

0830h

Visst är dom vackra!

0830j

När vi tycker vi börjar bli nöjda och korgarna är välfyllda börjar vi gå mot bilen, inte i samlad tropp utan en och en beroende på var vi befunnit oss på rop-avstånd från varandra.

Jag tassar på i godan ro, har aldrig varit orolig över att gå vilse i en skog, men plötsligt hamnar jag i ett riktigt sumphål bland sly och vatten. Jag får hoppa från grästuva till grästuva för att hålla mig någorlunda torrskodd och jag som inte gillar våtmarker har bråttom att hitta fast mark under fötterna igen.
Så jag ränner väl på där och plötsligt har jag lyckats ta mig upp i en trevlig tallskog, men vardå?
Känner inte igen mig ett dugg…går och går ditåt jag tror grusvägen är där vi lämnat bilarna men ingen väg i sikte..

Då ringer telefonen, mina kära kamrater har börjat sakna mig!
De bestämmer sig för att tuta i bilhornen så jag vet i vilken riktning jag ska gå….men jag hör ingenting annat än vindens brus i talltopparna! :oj:
Hoppla hoppla nu är goda råd dyra, tack o lov är det långt till skymning och jag vet att skogen måste ta slut så småningom…
Min rådiga väninna har satt sig i bilen, börjat köra sakta framåt längs vägen samtidigt som hon ihärdigt trycker på tutan…
Och då, plötsligt hör jag den!
Sen dröjer det inte förrän Blinka och jag får syn på bilen!

När vi återförenats och kör tillbaka till stället vi parkerat på konstaterar jag att jag gått säkert en hel kilometer åt fel håll i skogen!

Så skönt att det slutade så bra, jag får vara lite mer observant när jag traskar i helt nya och okända skogsmarker… :mrgreen:

0830k

Kvällspyssel framför teven för en riktigt rejält trött finnkäring, allt medan hon lyssnar till tunga snarkningar från hundbädden…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  1 september 2016

  8) Vet hur det känns det där att gå vilse ,gjorde det en gång så länge jag bodde hemma ,gick för att plocka porsris men när man plockar spå ser man inte vart man går .Så det blev att se på tallarna vartåt jag skulle gå kom ut ur skogen ca 1 km hemifrån ,obehaglig känsla ,det var ju före mobilernas intåg .Så mycket fin svamp kramen Nette

 2. Svara

  "LillaSyster"

  1 september 2016

  Tur att du kom till rätta. Något som också hörs bra i skogen är att ta en kraftigare pinne och slå mot en trädstam, ja menar om ni inte har bilen vid nästa tillfälle. Eller sätt fast en visselpipa i svampkorgen. Du kanske ska gå en hitta vilse kurs…… nä det är nog inte nödvändigt. Ser att du har att göra en stund för att förädla dina delikatesser! :kiss: Jag tycker att det kan vara sövande att rensa svamp. Ha en fin kväll! Kram

 3. Svara

  Rantamor på näthinnan

  1 september 2016

  Men goa du så många vackra goda svampar du har hittat.
  Och vilken tur att ditt äventyr slutade lyckligt,
  lätt att gå vilse när man börjar plocka svamp och hittar så där mycket.

  Tjingelingen från Rantamor.

 4. Svara

  Mia

  1 september 2016

  Åh kära nån!! Vilken panik…du som är i skogen så mycket kanske borde skaffa en liten hand-gps, Johan har en sån och den är jättebra! Han kan dessutom markera var svamparna finns 😉
  Kram på dig :love: :love:

 5. Svara

  Ninni

  1 september 2016

  Det är därför jag inte vill ge mig ut i skogen själv… jag har noll koll på åt vilket håll jag ska gå när jag ska tillbaka. Sen jag och några kompisar gick vilse under en orientering i 7:an har jag varit rädd för att gå i skogen själv. Tror mig inte om att hitta tillbaka och då gör jag ju naturligtvis inte det heller.
  Tur du hade sällskap och att ni hade mobiltelefonerna med er.
  Kramen.

 6. Svara

  Eva-Lena

  2 september 2016

  Åh fy tusan? tur att det var tidigt på dagen och välsigne mobiltelefoner! Du fick fin belöning för mödan i alla fall, härlig skörd.

 7. Svara

  Eva

  2 september 2016

  :help: Dramatik på hög nivå ! :help:
  Vad är det för ett hundskrälle du har som inte kan hjälpa dig att hitta tillbaka, ha ha ha . . . . :mrgreen:
  Schyy . . . . .säg inget till Blinka vad jag sa hon kan bli förnärmad, fniss :tunga:
  Men ddu måste ändå vara nöjd efter dagens skörd. Vad gör du med all den svampen, du äter väl inte upp den på direkten. Se till att torka eller frysa ner till vinterns små mys-njut.kvällar. Sen kommer jag och hjälper dig att smaka av det goda. 😆
  Var det bara Blinka som snarkade :zzz: :zzz: :zzz:

  Trevlig helg kram/ Eva :love:

 8. Svara

  Hillevi

  2 september 2016

  Svamptur som började och slutade bra, däremellan var det lite värre… så skönt att du hittade/hittades till slut! Jag har blivit så “bra” på att vilsegånga mig på senare år, vänder totalt på kompassen i huvudet. Obehagligt är det!
  En massa svamp blev det som plåster på såren i alla fall! Härligt med de rödgula trumpeterna! :thumbsup:

 9. Svara

  Anki

  3 september 2016

  Avundsjuk … jag … JA! Längtar efter att kunna fylla svampkorgen med allehanda delikatesser!
  inte kul att gå vilse – minns precis hur det känns när man kommer på att man inte har en susning om var man är 🙂
  Kram

 10. Svara

  Pernilla

  3 september 2016

  Fy så läskigt att gå vilse i “dina” skogar. De är ju milsvida, liksom. Jag har också varit vilse men då gått på stigar. De leder ju alltid fram någonstans. Promenaden kan bli något längre men i te så jag varit orolig.
  /P

 11. Svara

  Mias Mix

  5 september 2016

  Vilken tur att det gick bra!! Läskigt när man inte vet var man är… Jag har ridit vilse ett par gånger, men då har hästen hittat hem till slut.
  Massor av svamp fick ni i alla fall!

 12. Svara

  Titti

  8 september 2016

  Fyyy så läskigt att känna att man inte vet var man är… jag är numera hur harig som helst.
  Förr när jag hade Tequila var jag aldrig skraj, hon hittade hem och vek inte från min sida men dessa två jakthundar är inte lika lydiga.
  Dessutom har vi mycket varg i skogen både hemma och runt stugan så hundarna kan inte vara lösa hur som helst längre.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 199
 • 363
 • 1 626 593
 • 5 069
 • 65 363
Sök här