Bloggen

Vinterfåglarna inventerade

Av
den
29 januari 2018

Pga ett förkylningsvirus som anföll mig i mitten av förra veckan så dröjde det ända till igår innan jag orkade räkna föglar.
Tänk så ansträngande, att sitta vid köksbordet..

..och räkna : en domherre, en domfru, två domherrar, två domfruar osv….

Min inventering ser ut såhär:
Domherre 12
talgoxe 6
blåmes 4
skata 4
nötväcka 3
nötskrika 2
stjärtmes 2
okänd skönhet 1! Jag försökte fota den för att kunna googla men det fotot blev helt misslyckat.
En halvt nergrävd ekorre syns också på bild ifall ni undrar om det är en bajsklump eller nåt.-…

Jag gick knappt utanför dörren i helgen, jag fick välkommen hjälp av Hasse med hundrastning och han skottade också framför min trappa där inte plogbilen kommer åt. Händigt med gamla ex ibland…

Igår var jag riktigt ledsen i ögat, jag hade haft siktet inställt på att gå på bio här i byn när de visade Okänd soldat! Men med min hackande hosta o snörvelnäsa kunde jag inte visa mig eller riskera att smitta ner andra besökare.
Idag hörde jag att det var tretton biobesökare, ja ni såg rätt, 13, bedrövligt!
Jag är inte den som friserar till biostatistiken, jag är urdålig på att kolla på film överhuvudtaget, men jag hoppas att ortsborna går flitigare på andra filmer, numera kommer ju helt nya filmer även till byhålorna genom ny teknik.

Idag var jag tack o lov piggare, och kunde släpa iväg mig till tvättstugan, för nu var det sannerligen kris i klädförrådet.
Det har snöat till och från hela dagen, därmed har dagens spänningsmoment varit om man ska klara sig från att trilla ikull eller inte.
Lös moddig snö ovanpå glansis, där hade vi förutsättningarna, men som tur var kom plogbilen imorse så det gick att ta sig fram med dra-maten.

Avslutar dagens babbel med en ny bild

..på bästa vännerna, ibland lyckas dom knöa ihop sig i bingen bägge två!
“Finns det hjärterum så finns det stjärterum”

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 januari 2018

  Det blev ingen fågelräkning här, Ozzie låg ute och vaktade hela dagen nästan!! Så jag blev less på att vänta 🙂 Tröstar mig med att jag sett EN nötskrika idag (plus de vanliga titorna, en eller tall, vet inte)
  Bio, nä jag är inte heller nån biobesökare av rang, har 6 mil till närmaste biograf, så det får vara. I Vindeln finns ingen men i en by 3 mil utanför så kör dom bio!! Och alltid de senaste filmerna 🙂 Dom tar fikapaus också mitt i filmen 😀
  Fortsätt krya på dig nu fina Paula…

 2. Svara

  "LillaSyster"

  29 januari 2018

  Så skönt att du mår bättre och bra att exet att ställa upp lite nu och då =) Det är långt ifrån alla som har en sådan relation efter att man delat på sig.
  Många fåglar fick du ihop, jag räknade också in dem i helgen.
  Sista bilden är ju bara för skön – raringarna! Kram

 3. Svara

  Ama de casa

  29 januari 2018

  Vi satt själva på terrassen vilket gjorde att fåglarna uteblev. Vi är ena riktiga fågelskrämmor vi 🙂 Coolt att det var flest av domherrarna! Jag bara älskar dom fåglarna.

  Så mysigt att dela bingen på det där viset 🙂

  Synd att du missade bion, och krya på dig nu!

 4. Svara

  Skyttlat

  29 januari 2018

  Så skönt att Du är på bättringsvägen! Men synd att Du inte kunde gå på bio. Den filmen har ju fått så bra kritik. Kommer inte ihåg när jag var på bio sist?
  Du har ju haft en hel del fåglar framme och det är ju roligt.
  Vi har också haft ekorrar här, men inte på länge, så jag undrar om katterna har decimerat dom?
  Bra med ex ibland! Tills dom blir sjuka och man måste överta en ouppfostrad hund! *Blink, blink*
  Här är grått och trist och ingen snö! Lite snöade det idag, men det försvinner lika fort som det kommer ner.
  Ha det så gott och sköt om Dig! Kramar

 5. Svara

  Ninni

  29 januari 2018

  Duktig du som räknat fåglar.Jag glömde helt bort det. Hade mest problem med sambon som råkade ut för något som såg ut som en allergisk reaktion men tillsammans med några andra konstiga symtom så kan man undra vad som försiggår i hans kropp egentligen. Nåja, kanske vi får svar på det nån gång också.
  Idag har jag haft fullt upp. Besiktigat bilen i Edsbyn, handla några delar i Alfta, bakat semmelbullar, åkt till Bollnäs och skjutsat yngsta dotra till hälsocentralen då hon är rejält förkyld och hade idag på åttonde dagen av förkylningen en temp på 39.8º. Men inga bakterier hittade de så hon fick ett sjukintyg och rådet att sänka tempen med Alvedon(!). När jag kom hem väntade äldsta dotran och barnbarnet. De hade gjort sig en varsin semla i väntan på att jag skulle komma. C sov när de kom men hade vaknat och kokat kaffe. Sent omsider åt vi dillstuvad potatis och gravad lax eftersom C var sugen på just det. Nu har jag i alla fall gjort kväller efter en lång och strävsam dag.
  Kramen.

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 januari 2018

  Synd att du inte fick till en bild på den okända pippin för det finns alltid någon som kan hjälpa till med identifieringen. Kul med fågelräkning och jag såg direkt att det inte var en bajshög under fågelbordet 😉
  Jag förstår dina känslor för bion. Bor man i en liten by så gäller det att visa att intresse finns för att behålla de få samlingsplatser som finns. Men du hade inte så mycket val den här gången. Skönt att du i alla fall mår bättre nu. Fantastiskt bra att du och ditt ex kan hjälpa varandra när det behövs 🙂
  Jag bara älskar bilden på kompisarna i samma bädd <3 Sååå fina båda två 😀

 7. Svara

  BP

  29 januari 2018

  Den första bilden på fågelrestaurangen och alla gäster är helt underbar! Okej då, domherren vann. Googlade för att kolla hur den fågeln ser ut. Men hur f*n ser man skillnad mellan domherrar och -fruar????????

  Har inte varit på bio på minst 10 år. Ser sällan film på tv heller. Ibland kan jag kolla en engelsk deckarserie, men det är inte ofta. Håller dock med dig att det är urdåligt med bara 13 besökare. Å då gnälls det på landsbygden att man inte har samma utbud som i storstan. Ja, ja…

 8. Svara

  BrittMarie

  29 januari 2018

  Men det är ju jättegulligt att de båda vill ligga tillsammans och mysa i “korgen”! Mycket plus fick du också när du räknade fåglar 🙂
  Ha en bra och förhoppningsvis förkylningsfri vecka!

 9. Svara

  Sirpa

  29 januari 2018

  Blev nyfiken på den okända skönheten… stjärtmesarna är ju också riktigt vackra och det har jag nog aldrig haft hemma vid fågelbordet, är det inte en liten svartmes på första bilden också?

 10. Svara

  Åke

  30 januari 2018

  Så tråkigt med förkylning! Men så bra att du börjar bli bättre! Jag hade inte så många domherrar på besök hälften typ… men annars var vi lika där förutom stjärtmes som saknas helt… och vet inte ens vad det är (måste googla) Ekorrarna kom då fram liksom ett litet rådjur som jag tror flyttat hit. Bion så tråkigt att den fick väljas bort… jag är också en dålig biobesökare tror det var 100 åringen som försvann sist… Fina bilder 🙂 Så söta de är när de delar korg! Min lilla vita fyrbente vän har skadat sig runt sitt ena öga… liten inflammation, lite salva, kortison med återbesök på fredag.

 11. Svara

  Gunnel Moberg

  30 januari 2018

  Det blev ingen fågelräkning för mig i år, för jag glömde bort det. Jag hade ändå haft andra fåglar än du här, nämligen mest pilfinkar och gråsparvar. Därefter är det grönfinken, talgoxen, blåmesen och stenknäcken som alltid dyker upp.Jag har bara sett fem domherrar här på hela vintern.

 12. Svara

  miatankar

  30 januari 2018

  En död ekorre under fågelbordet – har han fått på “moppen” när han försökt få med av det goda, måntro? Annars är det en underlig dödsplats hen valt!

  Fågelräkning, fågelfotografering – inte alltid de vingförsedda vill posera inför en kvinna med kamera – så är min erfarenhet.

 13. Svara

  dogladyn

  30 januari 2018

  Så många Domherrar! Har sett några vid grannens fågelbord också. Vackra vinterfåglar tycker jag.
  /P

 14. Svara

  kersko

  30 januari 2018

  Jag var borta så det blev ingen fågelräkning. Skönt att du är på bättringsvägen.
  Kram

 15. Svara

  Anni

  31 januari 2018

  Åh, så fina domherrar! Vilken tur att de kom till dig just när du räknade. Undrar om det är för sent att rapportera, jag måste gå in på sidan och kolla.
  Eländiga förkylningar, varför är man inte immun vid det här laget?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 230
 • 438
 • 1 719 664
 • 4 913
 • 63 211
Sök här