Rödbetsplättar
Middagen blev god så jag ger er receptet!
Du behöver
300 gram färska skalade rödbetor
1 skalad gul lök
6 kokta skalade potatisar
3 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
svartpeppar
Riv rödbetor, lök och potatis grovt. Blanda med äggen och potatismjölet. Krydda och klicka ut i stekpanna. Tryck till och platta ut dem o stek på medelstark värme ett par minuter per sida.
Som synes serverade jag plättarna med skivad vårlök, fetaost, svarta oliver o lite sallad. Nästa gång kommer jag istället att mosa fetaosten och blanda med turkisk yoghurt till en kall sås att servera till.
Enkelt, billigt och gott!
TAGS
Doris
Mums, låter gott !
Kram
Nilla
Det ser riktigt fräscht ut. Måste jag ta och prova någon gång. Tack för recept!
Kram
Mia
Åh så gott!!!! Älskar rödbetor, gulbetor, polkabetor…så mumsigt!
Anki N
Vilken härlig färgstark mat!! De låter gott, får nog allt prova jag med någon dag.
Kramiz Anki
Saija
Allvarligt mamma! 300 rödbetor???
Paula
Bra att du ändrade så inte receptet blir heeeelt galet! Pöss
Helen
Åhh vad gott det låter, det ska jag prova.. tack för tipset 😉
Kram Helen
IKA
Det här receptet kan jag använda rakt av ser jag! Ingen omgörelse alls, tack för tipset Paula!
sv: jodu det blir en låååång väntan och jag får göra mitt bästa med att hålla tankar upptagna, vilket egentligen inte borde vara så svårt med tanke på att mina söner håller mig på mattan och alert ”fniss”
Kramelikram ??
messan
Mums vad det låter gott! Jag gillar nya recept. Det är alltid lika roligt att hitta nya recept och testa dom och blir de så här bra så är det allra bäst!
Kram
Junitjej
Tack för receptet! Det ser gott ut!
Turkulainen
Tack för receptet, ska utan vidare pröva. Varför har jag aldrig kommit på att man kan riva råa skalade rödbetor också? Jag har alltid kokat dom först, tycks ha varit onödigt jobb.
Apropå pumpernickel. Kom just från vattengympan, det var härligt. Går du också fortfarande och plaskar i nån bassäng?
Ha det bra.
TT
Tack för det här underbara receptet, det ska testas för jag ääääälskar rödbetor!