Bloggen

Påfyllt!

Av
den
11 mars 2011

Nu har vi fått påfyllt av den vita varan, inte lite heller, men tack vare att temperaturen är nära noll så slaskar det nästan undan. Igår kväll blev det ingen tevetittning för parabolen hade snöat in…

Det hade nog varit lättare att ta sig fram om man var giraff!

Kolla värsta blicken på vår egen alien-katt Astrid!
Det bästa hon vet är att nafsa och bitas i tårna så Hasse och jag ligger i sängen som två kåldolmar, minsta lilla springa och hon smiter innanför o sen är det kört! Det känns värre än akupunktur! Konstigt sätt att visa sin tillgivenhet på…

Såhär ser det ut i vårt vardagsrum för tillfället!
Taket målas nämligen efter att snickaren varit och bytt takplattorna som blev vattenskadade i höstas. En strykning till ska göras på måndag, sen är taket torrt, vitt och vackert igen.

Det blir en lugn helg i pörtet, som vanligt. Hasse har inte kommit hem förrän vid tio-elvatiden på kvällarna så att locka iväg honom med bilen på helgen är svårt, för att inte säga omöjligt! Fast en handlings- och biblanresa gör vi alltid till stan på fredagar, så också idag och massor av böcker ligger nu och väntar på sovrumshyllan.
Är det någon som hunnit läsa Magnus Dahlströms Spådom? Jag tragglar med den just nu, och jag kan säga att det bara är ren envishet som gör att jag inte slänger den i väggen, så jobbig är den! Men, av någon anledning så måste jag få veta hur det går….

Trevlig helg på er alla!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  11 mars 2011

  Ja nu är jag tillbaka från Stockholm. Fär läsa tillbaka och se vad som hänt hos er

 2. Svara

  Doris

  11 mars 2011

  Här har det också blivit “påfyllt” och vi har mycket frost så snön fyger bara till hela tiden *suck* …
  Astrid ser verkligen grymm ut 😉 men Torsten bara go 🙂 .
  Önskar dig en skön helg, kram

 3. Svara

  Gun

  12 mars 2011

  Jösses va mycket snö, här har vi bar backe sen en månad tillbaka, men våren låter vänta på sig…

 4. Svara

  Ninni

  12 mars 2011

  Ja det blev lite påfyllning av snö igen. C är precis ute och tar bort det sista med hjälp av traktorn. Hyresvärden skottade inte vår uppfart denna gång men då är det ju bara för C att låna traktorn och göra det själv. 🙂 Vitt och vackert är det ute i alla fall.
  Snoozen brukar krypa in under C:s täcke framåt morgonsidan och bita honom i vaderna… inte hårt men tillräckligt för att C ska vakna iaf, han är annars inte så lättväckt. 😉 Men det är mig katterna inriktar sig på för att få komma ut på morgonen. De jamar och står i, och det hör inte C, så till sist måste jag ju masa mig upp och släppa ut dem. Det är tur att jag sover som bäst på mornarna så jag somnar snabbt in igen.
  Jag har inte läst “Spådom”. Vet inte ens vad det är för genre. Och eftersom t.o.m. du tycker att den är jobbig att läsa så ska jag inte ens försöka. 😀
  Ha en skön helg!
  Kram.

 5. Svara

  Mia

  12 mars 2011

  Påfyllt här också, men inte så mycket som det var lovat 😉
  -10 grader i morse, nu är det +3, då tar det fort på snön, tack o lov…vitt och vackert är det, men jag är lite less nu…*L*
  Men Astrid då! Är hon fotfetischist, tro???? Dessutom verkar hon vilja ha koll på Torsten, också….det är inte lätt vara av manligt kön med sån feminist i närheten!
  Ha det gott i Pörtet och massa kramar till er!

 6. Svara

  Malin

  12 mars 2011

  Vi fick oxå mer snö i veckan så det blev lite fräschare vitt på snöhögarna igen. Idag har vi strålande sol och jag har nyss kommit in från en prommis m soporna.
  Maken håller på att lägga nytt klinker i hallen, han svär o muttrar o jag håller andan och håller mig undan. Jag lovar det var inte på mitt initiativ som det gamla hackades loss för några veckor sedan. Jag är helt oskyldig till det. Fast skyldig var jag till att ha gjort så fult val för 10 år sen 😯

  Kram

 7. Svara

  IKA

  12 mars 2011

  Det var mig två rara kissekatter! Oj så söta..men att bita i tårna? Jaa alla sätt är väl bra, huvudsaken är ju att hon älskar er!

  Vad skönt att veta att det finns böcker som bara väntar på att läsas. Jag har dock gjort något som inte händer alltför ofta, jag har gett boken som jag läser – på båten! Jag orkar inte läsa den nu, jag får göra det vid ett senare tillfälle.

  Sv: jag har just gjort ett inlägg på vad de fått idag. Det var tråkigt att höra om din dotter, tyvärr finns det lite överallt den hrä typen av fäder som inte bryr sig. Har själv en dålig erfarenhet av min biologiske far och mina söner fick samma. Vi var ensamma i 7 år när han plötsligt insåg att han var pappa..

  Ha det gott vännen min ??

 8. Svara

  TT

  12 mars 2011

  Men idag har det väl töat lite när solen strålat så fint?

  Innan jag flyttade ut till Surahammar hade jag en fyrarummare som jag sålde.
  Eftersom två av barnen behövde tak över huvudet så köpte jag en tvåa i samma område som sonen bor kvar i.
  Nu när han pluggat klart ska han flytta så vi tänkte halvera vår hyra och flytta dit i maj. Lite enklare att leva när man betalar 3000 i månaden istället för 6000.
  Visst blir det trångt och det är väl inte tänkt att vi blir kvar där men vi tränger ihop oss ett tag i alla fall.

 9. Svara

  BrittMarie

  12 mars 2011

  Det där “kåldolmandet” känner jag igen. Jag måste också stoppa in mina fötter väldigt noga under täcket, hur varmt det än är. Lustigt nog är det mest mina fötter Lennon är intresserad av. Ser han en liten glipa sätter han igång att krafsa och gräva, precis som du skriver. Sannolikt luktar det väldigt “gott” om mina fötter 😕 .
  Så er tv är plastinklädd och parabolen insnöad. Hur går det då med sportandet för er? Ni får väl ut och pulsa i snön istället.
  Kram

 10. Svara

  Caroline

  13 mars 2011

  Hejsan

  Är här och kikar in för första gången på evigheter, och ser att ni har fpått mer snö! Själv vill jag inte ha mer av den vita varan, vill att våren ska komma nu!

  Har även lyckats skriva i min dagbok för första gången på länge, puh…*ler*

  Kram
  Caroline

 11. Svara

  Paulas Blogg

  13 mars 2011

  Hejsan på dej min namne 🙂
  Kul att du tittade in hos mej 😆
  Här är det lite kyligt nu på morgonen.
  Är du också från Finland?
  Går det bra om jag länkar dej?

  Kram o ha en fin söndag!

 12. Svara

  Anki N

  13 mars 2011

  Här är snöfritt, nu är de bara små fläckar här o där. Otroligt skönt o vackert.
  Ja du, de här med hundar är inte lätt…men jag tycker jag börja komma en bit, tränar tre gånger om dagen ungefär..pust…träglen vinner säger man så?!
  Ommålning…så fint de blir sen då, men när de pågår blir de ju lite rörigt..man får stå ut. Hoppas inte katterna drar iväg plasten bara..fniss.

  Du jag vet precis hur du har det…de där med män som kommer hem fram åt natta…kanske är Hasse ledig på fredagar också då. De e min, han jobbar in den dagen därför jobbar han sent de andra.

  Goe söndag. Idag ska Torsten provridas, får se om han kanske är såld i afton, vem vet.
  Kramiz

 13. Svara

  Punatukka

  13 mars 2011

  Jisses vad mycket snö?! Snacka om kontraster för jag har just lagt in en bild på hur hela stan blommar här hos oss! Stora härliga krukor fyllda med vårens prunkande skönheter bl.a helt ljuvliga näckrostulpaner….
  Boken har jag inte läst och kommer helt klart inte att göra det heller F,resten är jag inne i min icke-läsa-period just nu. Lullar mest runt i tillvaron utan att åstadkomma nånting vettigt! Började rensa skåp o lådor så det får man väl avsluta iaf.
  Susar vidare…..värmande kramar till er alla 🙂

 14. Svara

  Paulas Blogg

  13 mars 2011

  Hej igen! Försökte länka dej, men vad är adressen till din blogg?
  Pedersöre kommun finns norr om Vasa i Österbotten. Ungefär mitt emot Umeå i SverigeVi har ca 300 km till Helsingfors. Närmsta stad heter Jakobstad, ca 25 km dit. Karleby-Kokkola finns 40 km norrut. Vasa ligger ca 100 km söderut. Vi är ganska ofta till Helsingfors. Min man Mats´ syrra bor där med med sina 2 söner

  Kramar

 15. Svara

  Mia

  13 mars 2011

  Vi får trigga varandra…*L*

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 38
 • 172
 • 1 654 285
 • 5 125
 • 66 098
Sök här