Bloggen

Vårvindar friska leka och viska..

Av
den
8 mars 2011

Ja så kan man sjunga idag, fast för att vara vårvindar så är dom isande kalla! Det dånar uppe på taket av snömassor som får fart och rutschar kana ner i backen. Det gäller att inte stå under taknocken vid fel ögonblick!

“Räven raskar över isen….” Jag är visst på sånghumör idag, hihi
Inte vet jag vem som trippat omkring här men många spår är det! Solen lyser och fåglarna kvittrar men burr vad jag fryser!

Följetongen med lilla Blinka fortsätter som du kan se…
I fredags gick det hål på skinnet vid den kvarvarande knölen så det var bara att åka in till Torkel som fick söva, snitta och sätta nytt dränage, suck!

Tack o lov bryr sig inte bästisen Torsten om att hon ser eländig ut, han gillar henne lika mycket trots det!
Igår åkte Hasse in till hundtrimmaren som brukar hjälpa oss med kloklippningen. Hon hjälpte till att ta bort stygnen och dräneringsröret och nu vill vi se att det snabbt läker! Hon har nu fått mer än sin beskärda del av elände!

Nu ska jag förbereda min ensamma middag, ska testa att laga rödbetsplättar, blir dom goda så kommer receptet!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 mars 2011

  Men lilla Blinka då…nu ska det väl ändå ta slut på eländet för den lille stackaren…tänk ändå vad djur är kloka, där är det verkligen kärlek i nöd och lust!
  Påsk!!! Yes!!!!! Åh vad roligt, vi MÅSTE träffas på nåt sätt, himmel så glad jag blir!!! 😀 Kram, kram, kram!!!!

 2. Svara

  Doris

  8 mars 2011

  Hoppas verkligen att det är slut på eländet för Blinka nu så att hon kan få njuta av den kommande våren, OM och NÄR den nu kommer 😉 .
  Älskar rödbetor så jag ser framemot receptet, om det blev gott 😉 .
  Sköt om dig !
  Kram

 3. Svara

  Nilla

  8 mars 2011

  Måtte hon pigga på sig nu, lilla Blinka. Nu när vårvindarna viskar och leker hihi…
  Kram

 4. Svara

  Anki N

  8 mars 2011

  Stackas lilla Blinka…hoppas de läker redigt nu. Klart Torsten gillar henne endå, fattas bara. MEN PAULA…vad snö ni har kvar. Här är full vår nu vi har haft kanonväder med sol o lite blåst i flera dagar o plusgrader. Nja på natten blir de lite kallt, men de gör inget för då sover vi alla. Tänk att Ni ligger så långt efter oss i vädret. Vi hade svärmor här för någon helg sedan och hon tyckte vi hade jättelite snö här. Vi vill inte ha mer nu förren i december igen.

  Rödbettsplättor…de låt något de, har jag aldrig hört talas om. Skulle vara kul att få sitta i ditt kök några dagar och smaka all din mat. Sen kan du komma till mig och äta stuvade kroppkakor…fniss…

  Nu ska jag fixa middag till älsklingen han försvinner i ottan och kommer hem lagom till läggdaxs.
  Kramiz Anki som ska på barndop i helgen…

 5. Svara

  Malin

  8 mars 2011

  Blinka lilla stjärna 😉 snart är hon pigg o kry igen ska du se.

  Ta det nu extra lugnt i halkan o vinden. En annan bloggis till mig bloggade precis fr sjuksängen m foten i ett paket…

  Kramis

 6. Svara

  elisabeth

  8 mars 2011

  tror du har fått en Torsten-katt med mycket intuition tror han vet att Blinka behöver lite stöd, katter kan det också fast det är mer hundlik beteende. Vad härligt du delger oss lite vår Paula – det behöver vi alla nu för hu för denna vinter och våren skall ju nalkas kall in i april…. burr burr men sen ska det väl bli bra 🙂
  ha d gott, kramar

 7. Svara

  annette

  9 mars 2011

  Här är det ett tag sedan takrasen var som värst, men det finns ganska mycket snö kvar, och isarna ligger rätt så rejält så den riktiga värmen dröjer nog ett tag!
  Hoppas nu att eländet är slut och att läkningen går bra för Blinka, men det tror nog både vi och Torsten att det gör!

  Ha en bra dag i Pörtet!

  Kram!

  annette

 8. Svara

  IKA

  9 mars 2011

  Men det var värst vad det var segt med läkningen för Blinka, stackars liten! Tur att hon är ompysslad av både tvåbeningar och kompisen Torsten!
  Hoppas innerligen att tösen snart är helt läkt.

  Takras ja, det har dånat och dundrat här med så man har undrat om slutet är nära.
  Takstegen har fått sig en rejäl knuff och pekar i vinkel ut mot vägen, livsfarligt!

  Sjung på du vännen, tackar för en bra start på dagen!

  Sköt om ER nu alla ???

 9. Svara

  Ragnvi

  9 mars 2011

  Morning! Lilla Blinka…det är väl tur att hon får en styrkande o strykande kram av kattsvansen! Härliga foton!!
  Hm…det är aningens halt här nu…och slaskigt! Inte håller skoterspåren längre för några promenader…jobbig tid innan man kan röra sig obehindrat ute igen!
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Svara

  Kicki

  9 mars 2011

  Nu ska det väl bli bra för Blinka till sist. Så klart att Torsten gillar henne som hon är, det gör ju alla andra också 😉
  Visst sjutton har det stormat så man inte kunnat vara ute, det värsta var ju att solen sken och det verkade vara ett underbart väder.
  Berra träffade på en läkare i Avesta för en månad sen av samma sort som den du träffade på i Falun. Alltså en som tog tag i saker och ting. På VC har de bara “hummat” i princip. Men den här tjejen tog alla möjliga prover och kollade sen upp dem också. Nu har hon fixat remiss till expertisen i Falun, så nu ska jag stax skjutsa honom dit. Berra kommer att få stanna där ett par dygn för undersökningar och kontroller. Sen är det bara att hoppas på det bästa, så han får börja må bra nån gång.
  Kramen

 11. Svara

  Christina

  9 mars 2011

  Stackars våra sjuka djur.Vetrinären ringde i dag och sa att Bea även hade Borelia i sig 😯
  Stackarn,men hon har inte visat några symptom på det.Fast nu går hon på pecellin så även det ska ju försvinna.
  Kom på att det är i sånna här stunder jag tackar min lyckliga stjärna för att djurförsäkringar finns även om det är surt att slänga ur de pengarna 2 gånger om året.

 12. Svara

  Gunvor

  10 mars 2011

  Stackars, stackars Blinka! Vad hon får stå ut med mycket elände. Men vilken tur att hon bor hos en fin familj och en underbar kattvän i Torsten! Nu hoppas vi att det går bra med läkningen o att det blir ett slut på elände för hennes del.
  Här har vi plusgrader men iskall snålblåst ändå. Inte har det tinat mycket heller. Jag tycker vi har lika mycket kvar av snön som varit i vinter. Lite har det väl sjunkit ihop. Sparkföre har jag i allafall. Ingen halka heller.Peppar peppar!
  Ha de!KRAM!

 13. Svara

  Ninni

  10 mars 2011

  Stackars lilla Blinka. Hoppas hon slipper fler dränage nu.
  Ja det är då tur att inte du raskar över isen för den såg lite tunn ut. Nu menar jag ju inte att du är tung då…. 😉 men isen såg svag ut.
  Jag är så less på blåsväder! Men det är ju inget man kan göra något åt så det är bara att stanna inne, bita ihop och vänta på våren och värmen.
  Jag kopierade rödbetsplättarna för det är något jag aldrig ätit förr så vem vet… kanske jag får nåt ryck och gör något ovanligt för en gång skull. 🙂
  Fick min “Pajbok” från Adlibris igår. Blev väldigt nyfiken på en paj med rökt lax. 🙂
  Gå försiktigt!
  Kram.

 14. Svara

  Marketta

  14 mars 2011

  Stackars liten 🙁 , tänk att det skulle gå så illa. Här sitter jag och väntar på våren, vill att den skall komma nu, på en gång 😆

  Kramizzar
  Marketta

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 294
 • 499
 • 1 640 985
 • 5 101
 • 65 744
Sök här