Matrecept och kökstips

Rödbetsplättar

Av
den
9 mars 2011

Middagen blev god så jag ger er receptet!

Du behöver
300 gram färska skalade rödbetor
1 skalad gul lök
6 kokta skalade potatisar
3 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
svartpeppar

Riv rödbetor, lök och potatis grovt. Blanda med äggen och potatismjölet. Krydda och klicka ut i stekpanna. Tryck till och platta ut dem o stek på medelstark värme ett par minuter per sida.

Som synes serverade jag plättarna med skivad vårlök, fetaost, svarta oliver o lite sallad. Nästa gång kommer jag istället att mosa fetaosten och blanda med turkisk yoghurt till en kall sås att servera till.
Enkelt, billigt och gott!

TAGS
12 kommentarer
  1. Svara

    Doris

    9 mars 2011

    Mums, låter gott !
    Kram

  2. Svara

    Nilla

    9 mars 2011

    Det ser riktigt fräscht ut. Måste jag ta och prova någon gång. Tack för recept!
    Kram

  3. Svara

    Mia

    9 mars 2011

    Åh så gott!!!! Älskar rödbetor, gulbetor, polkabetor…så mumsigt!

  4. Svara

    Anki N

    9 mars 2011

    Vilken härlig färgstark mat!! De låter gott, får nog allt prova jag med någon dag.
    Kramiz Anki

  5. Svara

    Saija

    9 mars 2011

    Allvarligt mamma! 300 rödbetor???

  6. Svara

    Paula

    9 mars 2011

    Bra att du ändrade så inte receptet blir heeeelt galet! Pöss

  7. Svara

    Helen

    10 mars 2011

    Åhh vad gott det låter, det ska jag prova.. tack för tipset 😉

    Kram Helen

  8. Svara

    IKA

    10 mars 2011

    Det här receptet kan jag använda rakt av ser jag! Ingen omgörelse alls, tack för tipset Paula!

    sv: jodu det blir en låååång väntan och jag får göra mitt bästa med att hålla tankar upptagna, vilket egentligen inte borde vara så svårt med tanke på att mina söner håller mig på mattan och alert “fniss”

    Kramelikram ??

  9. Svara

    messan

    10 mars 2011

    Mums vad det låter gott! Jag gillar nya recept. Det är alltid lika roligt att hitta nya recept och testa dom och blir de så här bra så är det allra bäst!
    Kram

  10. Svara

    Junitjej

    11 mars 2011

    Tack för receptet! Det ser gott ut!

  11. Svara

    Turkulainen

    11 mars 2011

    Tack för receptet, ska utan vidare pröva. Varför har jag aldrig kommit på att man kan riva råa skalade rödbetor också? Jag har alltid kokat dom först, tycks ha varit onödigt jobb.

    Apropå pumpernickel. Kom just från vattengympan, det var härligt. Går du också fortfarande och plaskar i nån bassäng?

    Ha det bra.

  12. Svara

    TT

    11 mars 2011

    Tack för det här underbara receptet, det ska testas för jag ääääälskar rödbetor!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 251
  • 428
  • 1 584 432
  • 4 537
  • 58 029
Sök här