Är det friluftsdag så är det!

Vi hade ju faktiskt ändå lite tur med vädret, det varken snöade eller regnade…

Det blev tiotalet varma grader när PRO-gänget gick först en tipspromenad följt av en trimbingo-dito

Och faktiskt så har jag bildbevis på att “någon” vann 3 trisslotter!

Ordförande bjöd på corona-fika ur bakluckan till tjugotalet deltagare

och sedan följde “prova-på-boule” lekfullt och spontant

På tal om friluftsaktiviteter så längtar jag ihjäl mig efter vinterns skidtävlings-säsong!
Idag visades Finlands nya landslagsdräkter, nu hoppas jag att zebramönstret gör att mina finska favoriter blir lättare att följa i spåret, förra säsongen hade ju vart och vartannat land blå-vita dräkter som gjorde det svårt att skilja åkarna åt (i alla fall för mig)
Om uppgifterna stämmer så kör man nästan ett vanligt program i vinter, inklusive Tour-de-ski och VM (som jag inte minns var det går)
Det är förstås himla trist om man inte kan ha publik på arrangemangen, framför allt för de tävlande, men för mig som sitter i TV-soffan gör det inte lika stor skillnad.
Även om man till sist hade några tävlingar i fri-idrott i somras så kändes det mer än rumphugget och trist, så nu vill jag se både längdskidåkning, alpint och skidskytte!

Är det fler än jag som längtar efter Vinterstudion?

4

18 Comments:

 1. Så mysigt med lite aktiviteter och grattis till någon som vann.
  Finlands dräkter skall nog synas lite bättre. Jag längtar också efter vinterstudion och skidsporten.
  Natti

 2. Ser ut som en trevlig friluftsdag med många olika “grenar”. Snygga zebradräkter – bra att avvika från andra! Ärligt talat – nej! Jag längtar inte efter Vinterstudion, men skidskytte är kul!
  Kram

 3. Finlands dräkter är snygga och jag håller med dig, nu kan man säkert särskilja dem på annat sätt än tidigare.
  Härligt med friluftsdagen, sånt berikar!
  Jag hamnar i tv-stolen vid skidskytte och ibland också med annat framför ögonen när Vinterstudion går igång; ibland ser vi på den finska studion också som motvikt, men jag är inte lika trogen tittare så som Uffe är, men jag landar där emellanåt när jag hör vad som är på gång.
  Allt gott!

  • Jag har inte finska kanalerna, men ibland kan man lyssna till referat från yle på radion. Då brukar jag gärna lyssna medan jag tittar på teven, så blir inte allt så Sverige-centrerat! Jag har lugnat mig med åren, det var mycket värre förr då hela helgerna anpassades efter skidsändningarna…
   Trevlig helg

 4. Om det är fler än du som längtar efter vintersporten??? Mig behöver du inte fråga :D :D Jättebra att Finland bytt ut sina dräkter, det var jobbigt att sitta och försöka se detaljer på dom gamla, som skilde sig från andra!
  Var det du som vann trissen?? Grattis i så fall, hoppas dom också gav vinst i sin tur :)
  Kram på dig fina Paula! <3

  • Nej tyvärr, det var ingen vinst till mig. Men bra att någon vinner, då köper de andra också lotter…Ja hoppas nu att inte alla andra länder ändrat sina dräkter till liknande zebramönster, haha
   Fredagskram, sitter och väntar på Idol som jag tror blir toppen ikväll med gamla discodängor

 5. Om det var du som kammade hem dom där trisslotterna så GRATTIS till dig :-)

  Jag tycker att Finlands nya dräkter är läckra! Fast det hade varit ännu snyggare om dom gick i röd/gult, men då hade det kanske varit mer “Spanien” när jag tänker efter ;-)

  Jag längtar inte direkt efter vintersporten, men kan titta lite ibland ändå när TV-n står på i bakgrunden.

 6. Jag kan längta efter vinterstudion, men jag längtar inte till vintern =) Kul att ni fick göra lite aktiviteter igen! Nu är det ju fritt fram igen-fast man får väl tänka till innan! Ha en bra dag!

 7. Vad trevligt och roligt träffas i gruppen :-)
  Grattis till trissen!
  Ska en se sporten så är det ju bra om de syns de en följer.
  Skidskytte kan jag få med mig :-)

 8. 10 grader låter varmt och behagligt och ni ser ut att vara bra klädda för eventuell blåst. Kul att det genomfördes och att det fanns en fin vinst :D
  Jättesnygga dräkter och om det inte är årets modetrend inom skidåkningen så blir det säkert lätt att följa dem i klungorna :D Jag längtar också efter skidåkning och kanske mest efter skidskytte. Tyvärr får vi inte ha världscuppremiären här i Östersund som vi brukar ha men det är bara att acceptera.
  Kram

 9. Ni har mycket på gång där i byn, trevligt.
  VM går av stapeln i Oberstdorf, kring månadsskiftet februari-mars 2021. Bra, så blir det tv-tittande vid vettiga tidpunkter. Visst, jag ser fram emot skidtävlingar av alla sorter. Ishockey ockå.
  Må väl och se till att “hålla masken”!

 10. Jag igen då….jag läste din kommentar hos mig. Det är bara bra om frosten tar dahliorna , då fattar knölen att den ska gå i vila. Ha en skön kväll, galet vad mörkt det är. Kramen

 11. Vilken trevlig friluftsdag! Kul med aktiviteter som ordnas hos er. Hade gärna varit med här. Och stort grattis till vinsten.
  Jätteroligt med Finlands nya dräkter. Nu kommer vi mycket lättare att se dem. Håller tummarna för att det blir skidtävlingar.Tittar gärna.
  Kram

 12. Duktigt jobbat! 20 deltagare är ju helt suveränt! Å om det var du som vann lotterna så säger jag ett stort GRATTIS. Men du har då inte din snygga röda regnjacka på dig.
  Boule spelar ju PRO-gänget på min innergård två dagar i veckan. Å de verkar ha himla roligt. Det är ju också ett sätt att umgås relativt riskfritt nu under pandemin. Undrar vad gänget kommer att göra istället under vintern…
  Hoppas du gillade provspelet och fortsätter med det.
  Vintersport är ju som du vet inte riktigt min grej, men skidskytte gillar jag liksom utförsåkning. Tittar dock mest på sammandragen i Sportnytt och Sportspegeln.

  • Nej jag bara fotade vinstlotterna. Och ja, den röda regnjackan var på…Jag är inte så sugen att spela boule, det är för långsamt för mig. Haha….

 13. Jaaa! Vi längtar efter all skidåkning! De får gärna börja i morgon! :)
  Vad aktiva ni i PRO är hos er. Häromkring är “alla” med i SPF seniorerna, sambon likaså, men de har kommit av sig helt p.g.a. pandemin som det verkar. Men boule vet jag att de håller på med trots pandemin.
  Kramen.

Kommentera