Bloggen

Arga leken?

Av
den
9 juli 2016

0709l

Visst ser väninnan och jag ilskna ut ? 😳

0709m

..men det är vi förstås inte, egentligen 😉

0709n

Sådärja, det ser väl bättre ut! 😆

0709h

Vi befinner oss på hembygdsgården, och vi är inte ensamma..

0709g

Tvärtom hade många slutit upp till den årliga Lions-auktionen

0709c

Innan auktionen börjar kan man gå runt och se vad som erbjuds

0709d

Självklart är det kurbitsmålningar på en hel del saker, vi är ju i Dalarna

0709e

Gamla jordbruksredskap trängs med fina gamla cyklar

0709j

Det var många som bjöd på cyklarna

0709f

Hade jag fått så hade jag gett ett bud på den fina hundkärran! Där satt hon bra, den lilla amerikanska importen, undrar om inte vagnen också härstammade från andra sidan pölen…

0709o

Inte en enda pryl följde med hem, det har aldrig tidigare hänt!
Jag bjöd på en söt fåtölj, men det var flera som ville ha den så jag gav mig.
Tidigare år har jag också handlat både mattor och lampor, nu gick jag hemåt innan man kommit så långt i auktionen, när regnet och åskknallarna kom gav jag upp.

Mitt webbhotell har uppgraderat servrarna vilket förorsakat att min sida låg nere hela gårdagen. Dessutom försvann ett inlägg jag skrivit, men det var mitt eget fel som skrev trots att man varnade för att det kunde försvinna…ingen större skada skedd, och nu är jag på banan igen!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  9 juli 2016

  Alltid skönt att vara på banan! Inga inköp…. så synd, för jag tycker det fanns mycket som såg intressant ut. Fast det ska ju såklart vara till rätt pris. Mina föräldrar hade däremot fyndat idag på ett loppis en jättefin gammal fotogenlampa, det var tur för dem att det inte var jag som kom dit först =) Du borde ju kunna göra en egen hundkärra av en gammal barnvagnssulky, ta bort sittdelen, de äldre modellerna hade ju en riktig korg under där kunde du ju sätta fast en transportbur antigen en sådan i tyg som Amerikahunden har eller en vanlig i plast. Du kommer nog på något! Ha en bra söndag imorgon, nu ska jag se om Elvis vill maka lite på sig så att jag kan få lägga mig och läsa, annars får jag väl ligga på makens sida och läsa en stund – för på Tv är det ju inget att glo på! Kramen

 2. Svara

  Ninni

  10 juli 2016

  Vad mycket roligt du är ute på. 🙂 Det händer mycket i din närhet. …säger jag som kan gå på hundutställning i helgen… men den hoppar jag nog över.
  Vilken fin kista (för det är väl en sån) med kurbitsmålning! Jag antar att den kostade en hel del.
  Här har vi legat lågt idag för vi hade fullt upp igår med 76-års kalas hos mor då jag både hämtade och lämnade far i Edsbyn. Alla ungarna kom också på kalaset och vi hade en härlig eftermiddag. På kvällen var vi barnvakt åt barnbarnet och hon skötte sig exemplariskt som vanligt då hon får vara med oss. 😉
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram.

 3. Svara

  Hillevi

  10 juli 2016

  Du har lite svårt att se se arg ut, även om du anstränger dig…! 😛 Det måste ses som ett bra karaktärsdrag!
  Cykeln blev jag väldigt kär i. Hade en sån, från 40-talet, den bästa cykel jag haft. Så lätt den gick att trampa med de stora hjulen. Inga växlar behövdes till en sådan välgjord cykel. Numera har jag förstått att många cyklar inte ens har fotbroms!!! 😯 Sicka dumheter!

 4. Svara

  Agneta

  10 juli 2016

  Nu har jag läst ikapp mig! Ibland halkar man efter men nu är jag ikapp. Tror jag. Du och din väninna ser ju för härliga ut, tantpower när den är som bäst, arga och sen kracka upp i världens skratt, underbart. Ni ser så härliga ut!
  Och hembygdsgården är fin och auktion roligt, fast jag har inte varit på någon på evigheter.
  Sen har du hittat kantareller också! Det har faktiskt jag också, lite grand. Här är det som så att mycket förändrats i skogen, på två ställen har man avverkat och där hittade jag många, men det värsta är att man gjorde om vägen till ena skogen och det var i dom dikena jag hittade mest. Sen var det ett ställe där man fick klättra på bergssidan och där fanns en träkonstruktion att hålla sig i, den har rasat ner. Så vad jag vill säga är att jag ligger illa till när det gäller kantarellplockning. Måste hitta nya ställen!
  Ha det gott, idag har vi överkast på himlen och regnet ligger och lurar och det är grått och kallt. Men det hör sommaren till, det också!
  Kram på sig glada du!

 5. Svara

  Kicki

  10 juli 2016

  Inte såg du så värst arg ut, snarare tvärt om.
  Inte en enda bondauktion har jag varit på i sommar, hoppas det blir nåt tillfälle, för det är lite mysig med fikakorgen med.
  Kramen

 6. Svara

  TantGlad

  11 juli 2016

  Haha….ja lite ilskna såg ni allt ut i början. Men bra ni är vänner, och ni ser ut att vara ett par toppenvänner.

  Hundkärran såg intressant….men då måste man ju ha en hund….nej föresten….en katt kan ju åxo få åka i den.

  Härliga bilder.
  Kram

 7. Svara

  Anki

  11 juli 2016

  Lite ilskna ser ni allt ut … men sen ser ni bara goa och glada ut 🙂 Kul med auktion … synd att du inte lyckades ropa in fåtöljen…
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  Pernilla

  11 juli 2016

  Jag är varken någon loppis eller aktions-människa. Det känns mest som om jag kommer hem med sånt jag inte behöver både är ju fyndet onödigt, hur man än vänder på det.
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här