Skyltsöndag # 239

Ena dagen ser våra trafikskyltar på byn ut så här , nästa dag har det regnat och skyltarna går att tyda, tills det snöar nästa gång…

Viktig skylt för oss som inhandlar våra starkvaror på ortens utlämningsställe, annars riskerar man att bli utan snaps till julsillen!

Aktuell utställning på biblioteket om demokrati.

..ibland blir det fel, men det går ju att rätta till!

Även vuxna kan ha svårt att uttrycka sig…

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

2

11 Comments:

 1. Vägskyltarna ja, det är en saga i sig kan man säga, ibland är det inte lätt att hitta efter vägen när dom ser ut så där, om man är i okänt land vill säga :) KuLan’s skyltar är jättefina, så bra att dom tar upp aktuella ämnen! Snus bakvägen….tja….vad det ska svida!!!!!!!!!! Kram på’re

 2. Systembolaget dom har service dom. Har du mycket snö nu? En trevlig fortsatt andra advent :)

 3. Tänkte på igensnöade skyltar den dag vi åkte buss till Arlanda. Flera av dem var omöjliga att läsa. Det ska till lokalkännedom för att hitta rätt ibland. Den sista om snus gav mig ett spontant gapflabb ?

 4. Tänkte på igensnöade skyltar den dag vi åkte buss till Arlanda. Flera av dem var omöjliga att läsa. Det ska till lokalkännedom för att hitta rätt ibland. Den sista om snus gav mig ett spontant gapflabb ?

 5. Då har vi nog haft ungefär likadant väder med omväxlande synliga och snötäckta skyltar. Nu är det i alla fall vinter här igen och det har du nog sett om du har tittat på skidskytte härifrån :D
  Bra att KuLan finns och pratar med barn om viktiga ämnen. Jättefina skyltar med bra budskap från dem. Snus vill jag inte ha någonstans och absolut inte bakvägen :D
  Kram

 6. Vilka fina skyltar du hittat! Vda gäller vägskyltarna kan jag helt klart förstå att det är så i dina trakter. Budskapet från systemet är tydligt och man vet vad som gäller. Bra med utlämningsställe. Tur att Ludvika inte dragit in detta. Och visst ska vi alla ha samma rättigheter. Men så är det ju inte nu.
  Något att jobba för. Vad gäller snusskylten så kan en ju undra….
  Kram

 7. Innan jag glömmr det – den nya headern är suverän! Ja, det är ju alla dina headers:-) Den vita massan ser ut som små bomullstussar – läckert!

  Guuu så mycket snö ni fick, bra med bildbevis på översnöade skyltar där – skylt som skylt;-)

  Hoppas du har antecknat alla datum för att få ut din snaps, öl och/eller vin. Det vore ju en katastrof med en torrlagd ju;-)

  Tavlorna som barnen har målat gillar jag, speciellt den första i all sin enkelhet. Ja, den är ju orange också:-)

  Inte lätt med rubriksättning idag. Förut hade man både korrläsare och rubriksättare på tidningar. Nuförtiden är det skribenten som står för rubbet inkl. foton. Å det syns, men vi fick åtminstone ett gott skratt:-)

  Än en gång – stort tack för toppen skyltar och länken:-)

  PS. Svar: Det är då en himla tur att vi alla är olika, tänk om vi alla vore som du eller jag! Det vore inte roligt, eller hur;-) Å motsatser attraherar ju varandra. Även om vi lever på helt olika sätt, så tycker jag ändå att vi har förvånansvärt många saker gemensamt. Tycker du inte det!? DS.

 8. Det gäller att plugga på skyltarna innan snön kommer… ;-)
  HAHA!!! Ja, snusare verkar komma med nya grepp nuförtiden :-D

  Ha en finfin start på veckan!

 9. Sån tur att ni kan beställa hem starkvaror, och slipper åka själv och köpa, är det Ludvika som är närmast?
  SÅ mycket snö ni har fått, eller har det töat bort nu? Här är det verkligen fortfarande jämngrått ute, suck!
  Snus bakvägen, nej…det vill jag inte ha, haha!!!
  Kram!

 10. Gott om snö hos dig! Härlig skyltning … speciellt de av ungdaomarna på KuLan.
  Inte lätt att få allt rätt alla gånger :)
  Bra att man kan beställa det man vill ha … om man vill ha – och jodå vi har sån service även i min mataffär. Lite glögg ska jag nog ha i alla fall. Snaps till sillen har vi kvar i en oöppnad flaska från midsommarafton :)
  Kram

Kommentera