Bloggen

Äta bör man annars….

Av
den
11 augusti 2017

Min supernyttiga smarriga frukost ser väl god ut!

Men det gäller att ta sig till blåbärsrisen ett par gånger i veckan för att fylla förrådet

Torsten är med på spaning förstås!
Min hamstringsrådra har börjat förtvina… Numera bryr jag mig inte om att plocka hinkvis och frysa ner, nej nu plockar jag bara några dagars behov åt gången, viljan och orken att ta tillvara det naturen ger minskar för varje år.

Lika illa är det på matlagningsavdelningen. Ingen inspiration i vardagen, fort ska det gå och lätt ska det vara, krångliga recept är inte ens att tänka på…
Men när jag härom dagen kände för något asiatiskt och plockade fram vad som fanns i skåpen blev det ändå en hel del!

Nudlarna som är gjorda på bovete var ingen hit, de smakade unket och såg ut som trista skosnören…
Jag stekte på wokgrönsaker och marinerad tofu, men hur gärna jag än vill så får jag ingen smak för tofun. Jag blandar ihop en sås med syra, salt och sötma och häller till sist den över hela härligheten. Ätbart? Javisst, men knappast någon festmåltid…

Det bästa har jag sparat till sist, jag fick äntligen tag på Hälge-whiskyn, och klart godkänd blev den, både flaskan och smaken!

Så skål tammef_n, nu är det helg!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  11 augusti 2017

  Tack Paula, nu kan jag med gott samvete strunta i att krypa runt i skogen i jakt på alla bär som ska fylla frys och matkällare i form av saft och sylt…det här året hade det ändå inte funkat med kryckor och eländes värk….
  Maten såg ju god ut men du har ju smakat så du vet bättre :mrgreen:
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Bia Lidén

  11 augusti 2017

  Oj, så god frukosten ser ut!
  Hälgewhiskyn var intressant.
  Jag älskar whisky.
  Men….lärare som jag är….så är min favorit Teachers!

  Ha en skön helg i blåbärsskogen!
  Kram!

 3. Svara

  Punatuckka

  11 augusti 2017

  Bara tanken på att plocka blåbär gör mig euforisk…känns som det är 100år sen sist! (Djup suck)
  Jag lagar för det mesta middag men oftast utan entusiasm… Lusten har försvunnit och precis som du säger blir det något snabbt och lätt!

  Så länge man inte äter direkt ur en konservburk är det lugnt, 😕

 4. Svara

  Ninni

  11 augusti 2017

  Blåbär är gott men helst färska. Här blir det inget från skogen nu för tiden. Jag gillar inte att åka själv för jag är rädd att jag går vilse och sambon vill inte göra nånting nu för tiden. Allra minst plocka bär… Vi försökte ju få tag i hjortron men det blev klent resultat och jag tror inte jag lyckas locka ut honom nåt mer och nån svamp lär han heller inte tycka är “nödvändigt”.
  Att försöka servera något asiasiskt här är ingen idé. Jo kyckling med sötsur så kan gå hem ibland men nudlar… nä knappast du. 😀
  Inatt sover Vilja hos oss så hennes mamma och mammans sambo får lite vuxentid för sig själva. V kunde inte vara hos sin pappa i helgen för han skulle på bröllop och där fick inte barnen vara med. Jag njuter av barnbarnets sällskap då jag får chansen så mig går det ingen nöd på men käre värld vad trött jag blir… och jag har klarat av tre ungar!
  Håller tummarna för finväder i möre för så ska vi åka på konsert. 😀 Det låter mer hischele än vad det är. Engmans kapell spelar vid Galvens bygdegård (har blivit tradition). Vi kom inte iväg i fjol men i år får vi mor, Linn och Nader med oss.
  Ha det gött!
  Kramen.

 5. Svara

  Anki

  12 augusti 2017

  Frukosten ser ljuvlig ut! Här är det tomt i blåbärsskogen, liksom i svampskogen, men OM det kommer regn då kommer det väl förhoppningsvis svamp också 🙂
  Hälgewhisky … det ska jag komma ihåg tills äldste sonen fyller år – tack för tipset!
  Det mest asiatiska vi äter här är wokade grönsaker 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 6. Svara

  Tove Olberg

  12 augusti 2017

  Å du får då till en hel del om än orken tryter 🙂
  Din frukost skulle kunna vara min lunch/middag. Färska-bär-njutet är en höjdare!
  Trogna husdjuren följer sin matte 🙂

 7. Svara

  Gun

  12 augusti 2017

  Tycker att du alltid ( nästan) visar upp både fantasifulla, nyttiga rätter! Har ju förmånen av att ha en kock och resturanglärare m.m. hemma i köket, många är avundsjuka, nackdelen är att det används på tok för mycket smör och grädde, men peppar, peppar har ännu så länge fått vara frisk, antagligen gener, pappa blev 88 år trots dåliga odds med krigsskador och mamma blir 93 snart.
  Varit två otroliga blåbärsår i Finland men i år betydligt sämre, men det blev både paj och det som jag gillar bäst, bara blåbär med mjölk och socker, smultron fick vi också, sonen fick smultrontårta på sin födelsedag ( fyllkaku) och vi åt med grädde flera gånger.

 8. Svara

  Eva

  12 augusti 2017

  Smarrig frukost, det räcker precis.
  Wokgrönsaker äter vi ofta och andra grönsaker tillagade på många olika vis.
  Sen har vi tur som kan hämta färska varor dagligen i grönsakslandet.
  Blinka är ju alldeles för gullig där hon kikar upp och Torsten likaså.
  Nu ska vi gå på byafest.
  Kram/ Eva :kiss:

 9. Svara

  "LillaSyster"

  13 augusti 2017

  Ibland tryter matinspirationen till helt obefintligt. Då brukar jag beställa matkasse, då blir det lite nya recept att laga. Fina bilder på dina underbara djur som följer dig i skogen. Ha en bra söndag! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 447
 • 559
 • 1 651 879
 • 5 116
 • 65 975
Sök här