Bloggen

Badsugen?

Av
den
31 mars 2020

Visst kan man nästan förledas att tro att det är sommar och varmt när man ser vyn över sjön?
Riktigt inbjudande rentav…

Men den illusionen gäller inte lång stund, ännu biter sig isen fast och vägrar smälta.
Inte konstigt alls med tanke på att det är frost om nätterna
Få se om jag är lika harig i sommar vad gäller simningen, skäms fortfarande över att jag inte doppade mig en enda gång förra sommaren! Jag som har badsjön så nära…

Daniel fick glädjefnatt och sprang som en galning i sanden på stranden!

Det gäller att hålla tungan rätt i mun….eller utanför!

Att ta genvägen hem över lilla bron är inte att tänka på, det höga vattenståndet har lett till att det bildats en formidabel leråker!

I skogen är det torrt och fint att traska. Och inte når nordanvinden in bland träden heller!

Annars då? Hur har ni det i dessa orostider?
Jag går i min egen lilla bubbla och undrar dagligen hur tiden kan gå så snabbt när man inget får gjort!
Förutom att jag tyvärr inte träffar mina väninnor eller jobbar på loppisen så ser mina dagar ut ungefär som förut, med ett undantag!
Jag har börjat lyssna på radion!
Ja inte hela tiden, men de stunder jag sitter och målar tycker jag det är trivsamt att lyssna på lite musik och babbel.
Efter mina utmattningsperioder har jag annars blivit ljudkänslig och klarar inte av en massa brus och ljud i min vardag.
Har du märkt av några nya rutiner eller vanor i din vardag?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  31 mars 2020

  Daniel är så söt när han springer och har tungan ute. Pussa honom från oss, Jag läser och plockar i trädgården om vinden inte är för kall. Har börjat sortera i en del byrålådor och hittar skräp och användbart. Lever ensam och har inga vänner som jag umgås med men träffar andra hundägare på våra promenader så livet är som vanligt. Imorgon skall jag åka in till Växjö för min favoritbutik Flash har konkursutförsäljning så jag hoppas hitta byxor och några tröjor.
  Kramar och va rädda om er.

 2. Svara

  Kicki

  31 mars 2020

  Nä badsugen blir jag inte.
  Han är så söt med sin tunga Daniel.
  Våra dagar är precis lika som vanligt, lika lata och dom går lika fort.
  Enda skillnaden är att det inte blir några besök, varken hit eller från oss.
  Kram

 3. Svara

  Karin Eklund

  31 mars 2020

  Lilla fina Daniel, vilken lycka att han är din! Ni får simma tillsammans i sommar Paula. Jag håller med, det är märkligt att dagarna går så fort fastän man gör, kanske inte mindre, men på annat sätt. Det är i stort sett bara morgon, kväll och em. kaffe. Ungefär. Jag har skrivit på min blogg vad corontänlivet innebär på ett ungefär för mig.
  Ha det fint i skogen!

 4. Svara

  Ditte

  31 mars 2020

  Så skönt att komma ut i skogen. Och visst kunde första bilden tas för sommar vid sjön. Men sen kom ju verkligheten med isen. Det kommer en sommar och då kanske både du och Daniel tar er både ett och flera dopp. Tror jag bara badade två gånger förra sommaren. Vill helst ha +25 i vattnet. Men undantag görs.
  Var nu försiktig när du är ute så du inte faller.
  För min del så har det sociala livet satts på paus och likaså vår resa till Spanien un i mars. Men det är ju mer världsliga saker. Jag är ännu så länge frisk och är ute och promenerar en hel del. Jag läser, lyssnar på radion och rensar bland onödiga saker som kan skänkas bort. Lagar extra god mat och dagarna går. Sörjer att jag inte kan träffa barnbarnen i Uppsala och dottern där. Men vi har Skype. Dotter Helen i Nacka med hunden Curre kan jag träffa här och utomhus.
  Jag funderar över hur det ska gå för den resebyrå jag jobbar för . Håller tummarna. Men inser att så mycket jobb öfr min del i sommar blir det inte. Kommer att kännas tomt men också en mer världslig historia.
  Skrattade gott åt katterna. Klockren!
  Var rädd om dig.
  Kram och många tankar.

 5. Svara

  bpz3

  31 mars 2020

  Badsugen – nej tack! Tror jag har sagt det förut, men vid 24 grader i vattnet går min smärtgräns. Skulle gissa att den har höjts några grader med stigande ålder. Typ en grad/år;-)
  Daniel är verkligen en glad hund med en väldigt lång tunga;-)
  Det är ju poängen med att vara pensionär, att man inte behöver göra nåt om man inte vill eller känner för det. Det är det positiva ju, alla måsten är borta. Å så får det förbli för min del.
  Har heller inte ändrat mina levnadsvanor märkbart. Kanske att jag lägger mig (ännu) senare än jag brukade göra och går upp senare.
  Radio, där sa du nåt. Tror inte ens att vi har en radio kvar, förutom klockradion i sovrummet då. Men det är klart, jag kan ju sätter på datorn;-)

 6. Svara

  LillaSyster

  31 mars 2020

  Lycklig liten jycke!
  Nätterna är verkligen iskalla.Nu hoppas vi att våren kommer med påsken. Kramen

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 mars 2020

  Jättefina bilder med solglitter i sjön och en underbart söt liten Daniel som är våryster 😀 Jag blir inte särskilt badsugen men jag skulle gärna sätta mig på en sten eller stubbe och njuta en stund av att se ut över sjön.
  Mina vanor har ändrats till viss del men inte så att jag tycker att det är väldigt jobbigt. Det är tre veckor sedan jag handlade senast och det verkar dröja ett tag till innan jag ska besöka en butik. Jag är glad för att jag har ett bra matförråd 😀
  Kram

 8. Svara

  bpz3

  31 mars 2020

  Svar: Tack för tipset:-) Tur att det finns svtplay för sådana som jag, som inte är direkt i form klockan 10:00 på morgonen;-)
  Å japp, jag har haft mitt balaklava-munsksydd på mig. Då det just är en balaklava kan man ju “fälla ned” det efter behov. Då ingen hade något munskydd på sig, kändes det löjligt, så jag rullade ner det, då blev det till en halsduk.
  Har inte sett en enda person med ansiktsmask/munskydd här heller, och då är Stockholm ändå epicentrum för corona i Sverige…

 9. Svara

  Anki

  1 april 2020

  Härliga bilder, men jag är Inte ett dugg badsugen! Jag är en badkruka numer – annat var det förr 🙂
  Fina Daniel – inte alltid lätt att hålla reda på en lång tunga … antar att han saknar en del tänder …
  Här går dagarna ungefär som vanligt … gör inte mycket, men dagarna rusar ändå!
  Haha … vilka kul bilder!
  Här står radion på från morgon till kväll – lyssnar ibland och ibland inte 🙂
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  1 april 2020

  Vilka härliga bilder! Avis på alla er som får gå ut för nöjes skull…

  Jag badade ute redan i början av februari. Det du! Fast det var i och för sig i Karibien så det kanske anses som fusk…

  Om jag har märkt av några nya rutiner eller vanor? Ja du. Det kan man verkligen säga. Trodde väl till exempel aldrig att jag som daglig rutin skulle genomföra garagepromenader… 😀

 11. Svara

  Carina Larsson

  13 april 2020

  Hos oss märker vi inte så stor skillnad nu mot förr eftersom vi är hemma mycket och sambon vill aldrig åka någonstans, annars heller, för att han inte orkar. Det är ju inte några andra än våra ungar som kommit hit och hälsat på det senaste halvåret och kommer någon/några av dem nu så går jag ut och umgås med dem ute och plockar med mig kaffe och ev fikabröd ut istället. Så mer frisk luft har det ju blivit. Vi har ju valt att inte släppa in någon för att inte riskera att bli smittade. Det vore riktigt förödande om sambon får det här viruset.
  Vi kan nu beställa varor på livsmedelsaffärn och eftersom kommunen delat ut bidrag till dem så får vi den även hemkörd utan extra kostnad. Vi får betala 20 kronor för att de plockar ihop våra varor bara. Nu är det ju faktiskt riktigt roligt att plocka upp varorna ur kassarna.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 630
 • 1 581 067
 • 4 994
 • 64 379
Sök här