Bloggen

Bland blommor och bin..

Av
den
6 juni 2014

0606b

Konstigt är det att trots att jag i år fyller 60 bast så dyker det varje år upp växter som jag inte känner igen, såsom denna vackra buske! Någon som kan namnge den?

0606g

Lika okänd är det här trädet som blommar i rödaste rött, en färg som får mig att förflyttas ner till Medelhavet.

0606c

Igår när jag skulle fota lite blommande vattenväxter så dök något annat upp på kameralinsen, en lågt simmande fögel

0606d

Men plötsligt flaxar den till och då ser jag att det är en lom

0606e

Lika hastigt som den flaxat upp sänkte den sig ner igen och fortsatte simma knappt ovan vattenytan, har aldrig sett en simfågel som ligger så lågt i vattnet..

0606h

Dagen som började grå och fuktig klarnade upp och blev till en vacker sommardag när vi besökte hembygdsgården där Lions ordnat en familjefest, en ny trevlig tradition.
Här fanns hoppborg, hästskokastning, stövelkastning och gofika.
Senare på eftermiddagen skulle kromglänsande gamla dyrgripar dyka upp på det årliga pizzarallyt men då hade Blinka och jag redan flytt fältet och sökt oss hemåt.

myggor

Både knotten och myggen trivs nu ypperligt och kvällsluften är full av nykläckta inande bitande odjur..
Det är svensk sommar det.. 😉

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Ingegerd

  6 juni 2014

  Trädet med klarröda små blommor kan vara en rosenhagtorn. Då har de taggar på kvistarna! Den gulblommande hoppas vi någon kan berätta om! Och lommen, en sådan egendomligt utseende och simsätt! Har Du hört den ropa? Rätt så kusligt läte!

 2. Svara

  Nette Cecilia

  6 juni 2014

  :yawn: Du har så rätt varför kan dom inte suga fett dom stackarna .Trött är jag fast jag bara sover ,här ute på ön är det nu otroligt vackert ,kunde önska att jaf fick vara här åtminstone en månad ,Hoppas du mår bra ,Kram nette

 3. Svara

  Astrid

  6 juni 2014

  Den heter Häckkaragan eller Sibirsk Ärtbuske. Jag har den också och har hittat den i skogen
  Har för mig att ungarnn använde ärtskidorna som blir för att blåsa med på höstarna
  Vaclra foton från vår underbara natur
  Den du fotat med röda blommor vet jag inte

 4. Svara

  Gunvor

  7 juni 2014

  Hej på dej Paula! Jag har nyss kommit hem från en snabbresa till Cypern. Vi har väntat o väntat o skulle se om jag klarade mej från sjukan och det har jag nu gjort. Det gick så bra hela veckan. Jag har känt mej pigg o kry länge nu. Ända sen februari! Men det är väl inte värt att skryta för mycket. Jag hade brev från min kära doktor när jag komhem. Jag ska fortsätta äta mina pencillintabletter tills vidare. Det är ju bara tre dagar i veckan, plus att jag inhalerar varje dag , men det går som smort.

  Jag har läst tillbaka här att du har studentfirande snart. Visst är det konstigt vad tiden går fort. Mitt äldsta barnbarn är ju redan 30 fyllda.
  Hoppas det fortsätter gå bra för dej. Det är jobbigt med alla helger det förstår jag. Jag är inte alls nån firare. Gillar inte alla dessa storhelger. Men det är väl annat för dom som jobbar o blir lediga.
  Ha det så gott du kan Paula. Du har ju dina fyrbeningar att ödsla kärlek på och så klart hela din härliga barnbarnaskara. Kram Kram på dej!

 5. Svara

  Soffie

  7 juni 2014

  Otroligt vilka vackra bilder du taget på vår vackra natur….kramen till dej

 6. Svara

  "LillaSyster"

  8 juni 2014

  Ja, fy för all ohyra som bits! Jag smörjer och smörjer med xylocain på alla bett…. lite hjälper det väl mot klådan. Kan inte hjälpa dig med träden, men vackert är det! Ha det gott! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 391
 • 450
 • 1 638 558
 • 5 097
 • 65 701
Sök här