Läst

Jag har läst..

Av
den
5 juni 2019
Regnmannen - en trädgårdsberättelse Bokomslag Regnmannen - en trädgårdsberättelse
Jonas Karlsson
roman
Wahlström & Widstrand
2019
244

Ingmar älskar sina rosor. Sedan hans fru gick bort är de det enda han lever för. Men den här sommaren är den varmaste i mannaminne och i villaträdgårdarna vissnar snart alla blommor och blad. Grannarna bevakar varandra noga så att ingen överträder bevattningsförbudet.
Plötsligt minns Ingmar den gamla kranen på baksidan, den som är kopplad till sjövattnet. Eller vad är den kopplad till? Vad är det egentligen med den där kranen?

Smakbit sid.138
"Hon hade mött honom någon gång för länge sedan när han satt med i kulturutskottet. Oerhört tråkig och träig människa. Fruktansvärt entonig. Anette mindes hur han gått på om kulturvärden och kollektiva konstformer tills han fått nästan hela församlingen att somna."

Boken har fått mycket positiv kritik.
Men, den passar inte mig.
Småputtrigt, tramsigt, andra skulle kalla det charmigt och sedelärande.
Det är så mycket feel-good att håren reser sig på armarna. Inte min genre. Men ni som gillar välskriven feel-good, ni kan skatta er lyckliga!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  5 juni 2019

  Få se om jag läser den, om jag tycker om så mycket småputtrigt, tramsigt och feel-good. Tror nog att det inte blir en bok som jag läser…men visst skulle jag vilja veta vad det är med den där kranen.

  säger Karin som är lycklig och som hoppas att du också är det:

 2. Svara

  Ditte

  6 juni 2019

  Har en del andra böcker du tipsat om som ligger före i bokläsarkön. så denna avvaktar jag med. Kändes inte så där lockande just nu. Men tack för smakprovet. Har många tips från dig på listan…
  Kram!

 3. Svara

  Ama de casa

  6 juni 2019

  Haha! När jag kom till “Smakbit” blev jag tvungen att kolla vad det var för dag, om jag tappat veckokollen helt? Men på sätt och vis är det ju söndag idag, åtminstone helgdag såhär på självaste nationaldagen 😀

  Ha en finfin nationalsöndag! 😀

 4. Svara

  "LillaSyster"

  6 juni 2019

  Hmm låter som om det är påtok för lite action och mord i den, så jag avstår nog. Känner att håren reser sig här med….

 5. Svara

  Eva-Lena

  8 juni 2019

  Feel-good är inte min genre, det ska vara stenhård realism för mig!

  Synd, jag var sugen på den här boken, men då nöjer jag mig med Jonas Karlsson som skådespelare, då är han fantastisk!!

 6. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  8 juni 2019

  Haha, tydligen nåt för mig, det tackar jag för 🙂
  Kram på’re

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 312
 • 367
 • 1 603 774
 • 4 586
 • 58 738
Sök här