Bloggen

D-vitamin-boost!

Av
den
23 november 2013

li10

En tjej med mycket spring i benen, det är Blinka det!

li5

Det är nog nu i mörkaste november jag gläds åt solen allra mest, så snart den behagar att lysa upp en stund så lättar det tunga trycket över bröstet..

li2

Plötsligt blir världen så mycket vackrare, trots avsaknad av växtlighet och färger

li6

Vita “tussar” i trädet får ersätta löv och blomster

li9

Ekorna ligger och vilar efter sommarens plaskande i sjön

li15

Det är så in i vassen vackert 😉 nere vid Lisjön

li17

Och väl hemma igen möts vi av den vackraste av himlar… :thumbsup:

Så fick vi en välbehövlig dos av D-vitamin, forskare har uppmärksammat oss på att det råder brist på detta så viktiga vitamin för oss nordbor. Jag får i mig tillräckligt genom att äta fisk och ägg och vistas ute varje dag, de som inte har möjlighet eller tid till det behöver nog fundera på ett tillskott.

Solen skiner på oss även idag, vi har startat dagen framför vinterstudion på teve, men nu bryter vi för idag och beger oss till säsongens första julmarknad.
Hoppas solen lyser på dig också! 8)

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  23 november 2013

  Vi ska också iväg på en julmarknad bara gubben tittat färdigt på sporten :yawn:
  Så vackra foton som vanligt
  Ska försöka skärpa mig och skriva ikväll

 2. Svara

  Mia

  23 november 2013

  Ja, varje liten solstråle behövs nu…annars får man köpa det på burk 😉
  Härliga bilder, Paula…och snart vänder det, ljuset kommer tillbaka om än sakta till en början, men det kommer, bara vetskapen gör att man blir lättare till sinnes! :love:
  Hoppas julmarknaden blir till glädje, här är det marknad nästa helg men jag missar den förstås 😥 Nåja, det kommer fler år…. Kram på er!

 3. Svara

  Ingegerd

  23 november 2013

  :thumbsup: Ja, det är härligt att se de små vovvarna flyga i väg med sina öron! Men vi är ju väldigt försiktiga med att släppa dem lösa. Som hundägare kommer vi ut varje dag och får dagsljus, jag äter dock tillskott året om pga cortisonintaget.

  Härligt med sjövy!

 4. Svara

  Sylvia

  23 november 2013

  Visst blir allt så mycket lättare när solen visar sig. Men en grå dag emellanåt är inget som stör mig.

 5. Svara

  Nette Cecilia

  23 november 2013

  :tear: 8) Jag tar nog D vitamintillskott nu för mina naglar blev som fnöske ifjol så prövade jag och nu har jag startat igen ,man kan inte vara utan naglar i mitt jobb .Hat prövat allt möjligt före Dvitaminerna .så vackert det är vid din sjö ,underbar promenad ,ha en fin helg ,nette

 6. Svara

  Gun Wiik Pils

  23 november 2013

  Dina foton är ju sååå fina tycker att du har en ny nisch, tjäna pengar på det tjejen…………

 7. Svara

  "LillaSyster"

  23 november 2013

  Man riktigt ser hur lycklig Blinka är när hon kommer i fullfart på den vackra skogsvägen! Jättefina bilder Paula! Kram

 8. Svara

  Ragnvi

  24 november 2013

  Morning i Pörtet! Härliga fartfyllda bilder hos dig….här tar vi det lilla lugna…Ditte har blivit så stel o trött…..Jag också!
  Kramen!
  Ragnvi

 9. Svara

  susan

  24 november 2013

  Ja sol i November är så underbart och värdefullt för att vi ska orka med de mörka dagarna!
  Kram på dig!

 10. Svara

  Anki

  24 november 2013

  Visst är det härligt när man får se solen en stund! och härliga bilder blev det! Full fart på Blinka… hon ser glad ut 🙂
  Julmarknader både här och där… jag har inte varit på någon än, men kanske nästa helg…
  Kram

 11. Svara

  Gunvor

  24 november 2013

  Tänk jag tycker november har gått så bra i år. Inte alls så mörk o tråkig. Mycket sol har vi fått och jag har kunnat vara ute o gå härliga promenader utan problem. Men visst måste det vara bra med hund..då måste man gå ut vilket väder det än är.
  Såå fina bilder här idag också.
  Hoppas det var en trevlig julmarknad och att du kanske gjorde några fina fynd. Kram på er alla i Pörtet.

 12. Svara

  Malin

  24 november 2013

  Vi hade också en riktigt fin och solig novemberdag idag, så nöjd med mig själv som tog en promenad i pausen mellan två basketmatcher.

  Laddade upp lite bilder från min promenad i min blogg för fotoutmaningar http://malkins.blogg.se/fotoutmaningar/ om du vill kika in. Självporträttsbilder faktiskt.. Inläggen är ju lite glesa hos mig.

  Förra året tog vi ngn D-vitamin då och då och jag tyckte det hjälpte. Kanske dags att leta fram den burken igen.

  Kram

 13. Svara

  Raija

  24 november 2013

  Vi hade ingen sol förrän idag och det njöt vi också av. Det gör så mycket att få se solen och ljuset i novembermörkret. Fina bilder som vanligt :thumbsup:

 14. Svara

  anki

  25 november 2013

  Vilka vackra bilder ja solen den gör verkligen underverk, vi njöt av utearbete en stor del av dagen i går. Men jag antar du väntar o längtar efter lite snö o kyla. Här är kallt idag -3,7 de är friskt. Men någon snö vill jag inte ha o hoppas jag slipper nu när jag bor så långt söder ut:)

  Kramiz

 15. Svara

  Kicki

  25 november 2013

  Vi har då vacker natur omkring oss, med eller utan D-vitaminer.
  Men det ska visst bli sol idag också, även om jag inte sett nåt av den än.
  Jag svär över min blogg som inte fungerar som den ska med Internet Explorer, trots att jag alltid haft det, så har det plötsligt slutat att fungera.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 447
 • 1 575 997
 • 4 984
 • 64 198
Sök här