Bloggen

Julmarknad

Av
den
25 november 2013

linde3

Då är julmarknadssäsongen inledd, det drällde av marknader i helgen, vi valde att göra ett besök i Lindesnäs som är lagom liten i storlek och byn är så vacker.
Vi är dock dåliga kunder på marknaden, denna gång fick vi med oss en varmrökt lax, den allra sista, men inget annat blingbling eller julbjäfs inhandlades.

linde2

Lite snö hade gett en härlig stämning men det var trots allt minusgrader och frostigt vackert.

linde4

Här ligger en trevlig campingplats vid sjön och här svängs dom lurviga på dansbanan på sommarhelgerna.

På tal om kyla, nu har mitt ständiga vinterproblem återkommit, mina rinnande ögon! :thumbsdown:
Jag har provat olika ögondroppar men verkar inte hitta några som verkligen fungerar.
Så fort temperaturen närmar sig nollstrecket börjar mina ögon rinna utomhus, oavsett om det blåser eller ej.
Fast, om det är blåsigt så är det förstås ännu värre..
Tack och lov att jag inte är fåfäng och sminkar mig för det skulle vara helt ogörligt med mascara på fransarna.
Är det någon som har någon bra salva, droppar, annat trix att ta till. Det enda jag kan tänka mig som skulle hjälpa är tättslutande skidglasögon,

skidogon

men det skulle allt se kul ut här på byn 😀
Dessa hittade jag på skidbutiken.com för det facila priset av 2.495 riksdaler :mrgreen:

Annars har helgen varit lugnare än lugn,

blinkaorambo

men ensam har jag inte behövt känna mig i soffan!
Ha en fin vecka alla glada, få se om jag fortsättningsvis klarar av min föresats att komma ut på två dagliga promenader medan dagsljus råder 😉
Det förutsätter att första promenaden börjar vid elvasnåret för att sedan efterföljas av nästa vid tretiden då skymningen börjar lägga sig.
Idag lyckades jag utmärkt, mest beroende på att tre totalstirriga katter vältrade sig i sängen och väckte oss flera timmar innan klockan skulle ringa…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  25 november 2013

  Ja du jag blev väckt halv sex i morse av en pigg hund???
  Inte var hon nödig heller bara kelsjuk
  Jobbigt med rinnande ögon och väldigt många som har det, undrar varför
  tårkanalerna borde väl vara likadan hela livet 😕

 2. Svara

  Gunnel

  25 november 2013

  Oj, vilken energi du har. Jag hade varit stolt om jag kommit ut på en promenad en gång per dag. Självdisciplinen är inte vad den borde vara. Ha det gott

 3. Svara

  Malin

  25 november 2013

  mmm fina Blinka och Rambo!!! :kiss:

  Våra grannar ett äldre par åker alltid längdskidor med slalomglasögon på sig. Antar att det har liknande problem som dig.

  Maken har också ett öga som rinner, därför slutade han att vintercykla till jobbet.

  Kram

 4. Svara

  Eva-Lena

  25 november 2013

  Så sant nu är det dags för julmarknader. Jag är inte någon större fan av dessa; alldeles för mycket geschäft och en massa saker man inte behöver. Dock finns det vissa marknader som jag gärna åker till år efter år, och det är i Korså bruk och Oslättfors bruk. I Korså har det tidigare varit “riktigt” hantverk, typ raggsockor stickade av damer i byn. I år var det mest “professionella” marknadsutövare, inte alls lika kul. Däremot har de världens godaste fika i herrgården. Saffranspannkakan och julsmörgåsarna satt fint eftersom vi inte hunnit äta frukost. Undra kan man varför de inte serverar kolbullar utan “parisare” (typ falukorv?) eller hamburgare från utegrillen. Kolbullar serveras däremot alltid i Oslättfors, och deras fik är minst lika mysigt och har goda saker till te eller kaffe. Jag är ö h t en stor älskare av bruksmiljöer, och det har vi ju gott om i både Gästrikland och Uppland. Snö såg vi årets första på väg till Ockelbo i lördags. Ha en bra vecka nu! KRAM!

 5. Svara

  Mia

  25 november 2013

  Det är bara att konstatera, jag missar ALLT vad julmarknader innebär i år (också)…det brukar ju vara populärt med After work, finns det inget After christmas???? Inte får jag köra bil på 6-8 veckor heller, snacka om att bli isolerad!!! MEN, det får lösa sig på nåt sätt, det brukar ju göra det… :thumbsup:
  Rinnande ögon ja….det låter banalt, men är ett riktigt jobbigt problem, lider av detsamma och även sommartid om det blåser så kommer tårarna som ett brev på posten. Vi har det sannerligen inte lätt…. 😉
  Kram till er alla!

 6. Svara

  Agneta

  25 november 2013

  Rinnande ögon var det här också och mig veterligen finns det ingenting som hjälper, det får rinna, ibland ser jag inte mycket och då får jag torka och ibland är det så mycket så det skvätter på glasögonen……Tänk, min mamma var likadan, men på henne började det inte förrän hon var äldre. Och jag som har lite smink, det hänger nere på kinderna efter en stund!! Snyggt! Stiligt! Charmigt! Not.
  Julmarknader, jag missar alltid precis alla. Vi har nämligen ingen lokaltidning utan bara stora stadens så jag är lyckligt ovetande om allt häromkring – inte klokt egentligen!
  Agneta kram

 7. Svara

  Raija

  25 november 2013

  Funderar också på om jag ska besöka en julmarknad i år. Vi kommer ha två i närheten här, så det vore kul.

 8. Svara

  Gun Wiik Pils

  26 november 2013

  Kan vara mysigt att känna stämningen på en julmarknad men jag är inte någon storkund, kan bli något ätbart men ” krafset” får va. Nej tyvärr har inte heller jag något knep som kan hjälpa mot rinnande ögon. 8)

 9. Svara

  leila

  26 november 2013

  😆 Oj vad ni har det frostigt :thumbsup: .

 10. Svara

  Monika

  28 november 2013

  Rinnande ögon
  För mej har det hjälpt med THERA TEARS omega 3 kapslar 3 st om dagen
  Köpes hos Optiker
  Se på WWW. theratears.com

  //Monika

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 452
 • 770
 • 1 611 120
 • 5 044
 • 65 075
Sök här