Bloggen

Dagens tema är vitt

Av
den
18 juni 2012

Allting är vitt vitt vitt…kvitter kvitter
Närå, skoja bara, ingen vinter i sikte även om det är lite svalare än vanliga somrar än så länge

Idag då jag luftade Blinka, mig själv och kameran märkte jag efteråt att det mesta jag fotat var just: vitt

Det som blommar nu är hundkäx

..missne

..hjortron

..skogsstjärna

Det här är skvattram, en ny bekantskap som jag fick leta fram i min fältflora

Min favorit, ängsull, piffar upp hela myren med sina roliga tofsar

Prästkragen har inte riktigt slagit ut ännu, det ser helt galet ut på vår gräsmatta där jag förbjudit Hasse att klippa gräset där det växer prästkragar! Nu har jag små öar av långa stjälkar lite här och där, men men, jag gillar prästkragar mer än gräs!

På tal om blommor så låg det en lapp i brevlådan idag.
På torsdag kväll förväntas man dyka upp vid byns festplats på gärdet med famnen full av blommor

Då ska nämligen midsommarstången kläs!
Jag tog fotot i slutet av april, då var den inte så vacker…men ganska originell.

Ja tänk, sen vänder det, dagarna blir åter kortare och vi som ännu inte har njutit en enda kväll ute på tomten!

Men sommaren står ännu i sin linda och det återstår månader innan hösten är här!

Premiärdoppet är ännu inte avklarat, men jag längtar…

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  18 juni 2012

  Vitt är vackert, även på sommaren! Jag väntar fortfarande på syrenerna 😛
  Men snart, snart….
  Jag håller på att kolla in blogg.se, kände inte igen mig när jag loggade in ikväll!
  Ha det gott, lilla, goa du! Kram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Svara

  BrittMarie

  18 juni 2012

  Sannerligen! Du har hittat sju vita blomster att lägga under kudden på midsommarafton 🙂 Majstången ser lite kal ut, men det blir väl ändring på det. Snart får man nog se en badande Paula på bild, så hurtig som du är. Kan det bli ett midsommardopp?
  Kram

 3. Svara

  Cina

  19 juni 2012

  Jodå,jag anmälde honom allt 😈

 4. Svara

  Ragnvi

  19 juni 2012

  Morning! Ljuvligt underbara vita foton hos dig! Tänk…hjortronblom…undrar om det är åldern eller nåt men jag har inte tokgillat hjortron tidigare, har gett bort så många burkar med sylt…nu skulle jag bra gärna vilja ha lite hjortron! Men aldrig att jag går ut på en myr för att plocka dom…jo, om jag får ha bilen med mig i närheten!
  Igår var en underbar dag här i Norrala…förutom myggeländet då! Tror inte att dom två familjerna på gatan som skaffade sig såna där stora elektriska myggjagare har satt igång dom än…och myggen frodas! Frodas gör Juniors allergi också….tack o bock att jag sluppit det eländet! Magen är lite bättre, ont gör det men behöver inte sitta på toa hela tiden…
  Idag ska vi åka till Maxen med en resesäng…härligt att få träffa honom en sväng!
  Kramen!
  Ragnvi

 5. Svara

  Ankii

  19 juni 2012

  Vitt är vackert, den allra vackraste blomman (för mig) är vit lilja. Älskar den:)
  Har du inte badat ännu? Undrar just om någon gjort de..*ler*. De e nog ganska kallt i vattnet fortfarande, kan jag gissa.

  Sista bilden – så otroligt vacker. Så vacker så man verkligen får lust med ett kvällsdopp (längre fram:)

  Kramiz

 6. Svara

  Nette Cecilia

  19 juni 2012

  😐 Vackert med vilda blommor ,Här blir det till att gå ut med vattenkannan inte kom det något regn idag ,bara moln .Nu är det så torrt att lupinerna hänger .Sol ,sol,väntas imorgon 💡 💡 Kram Nette

 7. Svara

  Mia

  19 juni 2012

  Nu är det allt synd om våra barn, tycker jag….Fibromyalgi är inte att leka med, hua!
  Vad gäller blommor nu, så tror jag minsann vår Herre behagar skoja med mig, fortfarande inga syrener utslagna…eller konvaljer!
  Kram på dig härliga Paula!

 8. Svara

  Kersti

  19 juni 2012

  Skvattram har jag färgat garn med. Det blir gult och luktar starkt så det är bäst om man kan göra det utomhus. Skvattramlukten är ganska påträngande. Här är vallmon i stort sett utblommad och prästkragarna som finast.

 9. Svara

  Cina

  20 juni 2012

  Är det snart midsmmar?Här är kallt som graven 😯
  Jag är totalt värdelos på vad blommor heter.Jag tittar på dom och tycker de är vackra,men mer än så är det inte 🙁 Jo,jag skäms.

 10. Svara

  TT

  20 juni 2012

  Sonen har badat här på badet i Sura… brrrr vad kallt det såg ut när han hoppade från hopptornet. Inte aktuellt för mej kan jag säga även om jag gillar att bada och har badat i Nordnorge där vattnet inte var varmt.

  För övrigt sov jag som en stock när han åkte och när han kom hem från tidningsrundan. 😀

 11. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Njuter av alla vackra bilder och undrar om du badat än?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 87
 • 497
 • 1 652 509
 • 5 119
 • 66 012
Sök här