Bloggen

In i dimman…

Av
den
17 juni 2012

Spöklik dimma över ån, men vad döljer sig där i vattnet?

..ledtråd..

Jovisst var det gässen som hade kvällskonferens förlagd till Björsjö-ån

Härom dagen fick jag syn på knipan och hennes gulliga ungar, det är barnkammare ute i naturen nu!

Det klagas mer än vanligt på sommarvädret ser jag i bloggar och på Facebook
Många börjar få smått panik inför utsikten att det inte ska komma sol och värme till vårt land.
Jag förstår dem som misströstar, men jag tror inte så många ännu har påbörjat sina semestrar så nog hinner värmen komma alltid.
Själv mår jag bättre än bäst i det svala sommarvädret. En ständig bris håller dessutom myggen borta, men visst blir man blöt ibland när man inte hinner undan regnskurarna.

Vi har haft en skön slapparhelg i pörtet, donat lite på tomten mellan skurarna och lyssnat till Astrids högljudda jamanden, hon är i höglöp, igen!

Önskar alla en glad början på veckan!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  AprilSus

  17 juni 2012

  Det är helt klart lite för mycket regnande och blåsande, för att jag ska känna mig nöjd, annars kräver jag inte samma värme som jag gjort förr om åren, nu är lite lagom bäst. 😉

  Ha en fin start på nya veckan , du med. 🙂
  Kramis!?

 2. Svara

  Lisa

  17 juni 2012

  Stackars Astrid. Det är synd om henne. Skall hon få en kull med ungar tror du? Jag kastrerade Sigrid när hon var 8 mån. Hon löpte 2 dagar. Det var så jobbigt för henne. Vilka häftiga bilder du hittar. Men du tar fina bilder också. Ha det så bra! Kramen Lisa.

 3. Svara

  Mia

  17 juni 2012

  Jag vill inte heller ha sån där värme så man inte kan andas, men måste det regna så förbaskat???
  Trolsk stämning är det runt dig i alla fall, så fina bilder som vanligt *L*
  Kram på dig, hoppas dimman lättat….

 4. Svara

  TT

  17 juni 2012

  Ja, jag klagar för jag hade sett framemot att få sitta på altanen under varma kvällar men logiskt vet jag ju att de kommer… men jag har inget tålamod! 😉

 5. Svara

  Nette Cecilia

  17 juni 2012

  Dimma här o dimma hos mig ,vädret kan jag inte klaga på det har varit passande för min kropp hela veckan ,en dag var det 27 grader i skuggan då blev det väl varmt,fina bilder ,kram Nete 😛

 6. Svara

  Marketta

  17 juni 2012

  Vad jag saknar mest nu är att få ta mitt första dopp. Jag försökte ju övertala maken då när det var riktigt hett några dagar. Var det i slutet av maj. Men han tyckte visst att det var viktigare och åka in till Ludvika på gym och träna med sin kompis än att följa till badstranden med mig 🙁 . Jag vill ju inte gärna gå där ensam.

  Om du är intresserad så skall den lokala teaterföreningen här i byn ha en musikal här som dom kallar från Färjan. Jag brukar ju gå och titta på deras föreställningar. Man måste ju ställa upp när det hittas på nåt här i byn. Samma sak med motionsbingon. Är jag hemma så går jag. Den där musikalen är den 7,8 och 11 juli. Jag tänkte boka biljett till mig till den åttonde. Det är ju många sommargäster här vid den tiden så därför brukar jag boka.

  Kramizzar
  Marketta

 7. Svara

  Sylvia

  17 juni 2012

  Som vanligt vackra bilder. Liten Hund som är van att springa lös och nosa efter Ältaån får nu finna sig i att gå i koppel, änderna har sina barnkammare där inne bland snåren och vassruggarna. Jag är ju lik dig som du vet, när det gäller vädret. På med en jacka och sen går det att vistas ute i timmar utan att må dåligt av värmen.

 8. Svara

  Punatukka

  18 juni 2012

  Konstigt nog gnäller jag inte alls över vädret som förr om åren när jag tog det som en personlig förolämpning om inte solen visade sig.Jag avskyr när det kommer upp i 30gr. bäst är det vid lätt bris och 22-23…gött! Här är det 17 idag moln o sol omvartannat…perfekt 🙂 Bilden är underbar och klockrent mitt i prick,tsss!
  Önskar er alla en skön början på veckan,kraaam!

 9. Svara

  messan

  18 juni 2012

  Såg lite härligt skumt ut…som i mina deckare jag älskar att läsa:). Vad synd att vi inte bor närmare varandra då kunde jag köpt din cykel. Jag använde min flitigt innan jag gav bort den till min svärmor:). Snäll var jag hihi.
  Jag blev så glad när solen kom idag för vi har haft mycket regnande här nere. Sommar sommar:)!
  Kramar du fina

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 65
 • 235
 • 1 654 710
 • 5 125
 • 66 106
Sök här