Bloggen Livets glädjeämnen!

De små liven…

Av
den
12 november 2014

Vad vore väl tillvaron utan de små fyrbenta liven?
Ett högaktuellt ämne såhär i november är små eller stora gnagare som invaderar våra hus i jakt på varmare boplatser och mat.

kattoratta

Jag läser att musen behöver en springa på 20 millimeter för att ta sig in, och vem har inte såna små springor i huset?
Under min diskbänk kommer dom små gynnarna in, sen rotar dom väl runt i sophinken och kanske hittar dom något ätbart, fast det mesta spillet ger jag ju till höns, ankor och kaniner.
Man ska helst inte mata småfåglarna i närheten av huset, för det som landar på backen drar då till sig gnagarna…
Nå, jag har precis allt som man inte ska ha, stora springor i huset, fågelstationer, buskar och slyn, inte konstigt då om dom kommer på besök.
Men igår var måttet rågat, hur fräcka kan dom bli…
Astrid smiter in i underskåpet under diskbänken, kommer ut med en dinglande mus i munnen, går in i mitt sovrum och släpper den.
Jippi, ny leksak…
Torsten joinar in i leken och oj va skoj dom har det…
Sen visar det sig att musen ligger och trycker längst in i ett hörn vid min byrå där inte katterna kommer åt. Flyttar förstås på byrån men katterna hinner inte ifatt musen som lägger sig i köket under frysen.
Och där ligger den väl än…

kattomus

Var lite orolig över att kanske ha ytterligare ett djur i sängen inatt, men i så fall har jag sovit och överlevt!

minhund

Och vad gör då min hund som ska vakta för alla inkräktare och godkänna alla gäster….istället för att hjälpa till att fånga och döda krabaten så går hon miss i nassen upp och bajsar på min badrumsmatta!
Självklart går jag sömndrucken upp för att kissa och bryr mig inte om att tända lampan utan trampar i nåt klet…suck

jyckar

Denna arbetsuppgift klarar hon med bravur dock, alltid nåt!
Livet blir sannerligen inte långtråkigt när man har husdjur.. 😀

TAGS

11 november 2014

13 november 2014

10 kommentarer
 1. Svara

  Ingegerd

  12 november 2014

  Vilka upplevelser Du får med alla djur, välkomna o ovälkomna! Man tar inte fel då man råkar trampa I en bajshög, känner igen det. Då snön lägger sig kanske mössen stannar ute, eller?

 2. Svara

  Astrid

  12 november 2014

  Förlåt men nu kom ett gapskratt
  Ja djur är underbara och det mesta händer
  Jag matar också fåglar men va sjutton grannens katter ska ju också ha jobb
  Nu finns råttfällor som bara smäller igen när ett råtthuvud sticks in i fällan
  Jag fick två när vi var i fritidshuset
  Men med åldern så tycker jag det är jobbigt att döda dom
  Men där kan dom ju husera vilt om de kommer in nu
  Så ibland får man tänka förnuftigt

 3. Svara

  Nette Cecilia

  12 november 2014

  😆 Vilka underbara bilder du hittat ,jaa du dom små liven är nog platta ibland tror jag ,har också sett när dom farit mer i en springa mellan golv och vägg man tror inte det är sant ,kramen Nette 🙂

 4. Svara

  Mia

  12 november 2014

  Åh kära nån, vilket djurliv!!! 😉 Jag nöjer mig med flugorna sommartid det räcker!!!
  Ang asylboendet, så kan vi få besked ett dygn i förväg, så tight kan det vara. Men det får vi väl lösa då, vd värre är, är att vi har förfrågningar och bokningar liggande som vi inte vet om vi kan ta….Ingen verkar vara anträffbar på Migrationsverket heller….just nu står vi med en fot i luften…
  :love: :love:

 5. Svara

  ejmis

  12 november 2014

  Låter som hemma hos mig det där!! 😉

 6. Svara

  TT

  12 november 2014

  Var hos kompisar i lördags som berättade att det började lukta konstigt i deras vardagsrum och till slut drog dom fram soffan…. bakom den kröp maggots för en av katterna hade lämnat en mus att ruttna där, yeeeeakkk!!

 7. Svara

  Gunnel

  12 november 2014

  Jag skrattade när jag läste för du skriver så kul, men jag var väldigt glad att jag inte var i dina kläder. Möss kan ge mig ett nervöst sammanbrott. Kram

 8. Svara

  Anne Okko

  12 november 2014

  Va roligt ! Vilken rolig historia. Vi har detsamma fenomen på sommarstugan. Jag har sett när musen springer in genom en öppen dörr på hösten. :grr: Men det finns en fantastik uppfynning, en liten dos som man laddar i elpistolen och musen försvinner! Fråga Biltema eller GlasOlsson, de vet. 🙂

 9. Svara

  Malin

  13 november 2014

  nä men!!!! 😯

  Nu måste du ta ett allvarssnack med dina pälsklingar :ehum:

  Många kramar

 10. Svara

  Anki

  13 november 2014

  Hmm… ja sån´t är livet på landet… här finns också stora springor och in till diskbänksskåpet behöver de inte ens dra in magen… Men som sagt… jag har Sixten! Han gör processen kort och oftast fångar han dem innan de kommer in och det är jag förstås tacksam för. För säkerhets skull har jag två musfällor under diskbänken också… men sällan någon fastnar där.
  Stackars Bianca… inte lätt att hålla sig alla gånger…
  Ha det gott!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 189
 • 1 654 999
 • 5 128
 • 66 118
Sök här