Bloggen

Deprimerande mörker och regn

Av
den
27 oktober 2020

Vi är inne i ett flow! Av livgivande vattendroppar, en del dagar i form av ihållande regn, andra dagar en skur var och varannan timme…

En selfie visar både klädsel och väder när vi traskar omkring, för ut måste man ju som hundägare..

Lillpojken är duktig på att traska på!

Här får man välja att kliva, vada eller hoppa…

Okej då, strömmande vatten är ganska läckert, i alla fall på bild!

Belöningen! Vovven är nöjd och trött, då är matte också belåten!

Idag fick Daniel följa med när vi tog en åktur till staden… Mediciner skulle hämtas, fågelfrö i mängder skulle inhandlas..fast inte på samma ställe..

Det blev en tur in till stora mataffären också, jag som äter pizza kanske två gånger per år passade på att plocka hem en fryst nyhet…

Den var riktigt god, testade också mitt nya silikonunderlag som jag köpt främst för att få frasiga pommes frites, pizzabotten blev spröd och frasig. En riktigt prisvärd stor pizza för knappt 40,-
Kan rekommenderas om man väljer frys-pizza!

Klockan var halv fem när vi styrde kosan hemåt i ett kompakt mörker där torkarbladen fick jobba frenetiskt, fy bubblan för denna tid på året!

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  kajsalisasblogg

  28 oktober 2020

  Riktigt höstrusk, men hunden ser ut att trivas i hundvädret.

 2. Svara

  bpz3

  28 oktober 2020

  Vad gäller dina tanker om årstiden så håller jag helt med dig. Men var det inte du som proklamerade det där med “hög, fin och klar luft” – hahaha:-) Ungefär som när alla säger att “det blir ju så mycket ljusare med snö” – nej, det blir det inte, åtminstone inte i en storstad.
  Har faktiskt inte riktigt följt vädret idag. Var ju på 13:e och sedan på 4:e våningen på DS mest hela dagen. Men det var relativt torrt ute när jag väl kom ut. Å ikväll har det då inte regnat, inte än alltså.
  Tycker et ser så roligt ut med lilla Daniel som har en så stor tunga att den alltid hänger utanför när han sover – hahaha:-)

  Har aldrig ätit djupfryst pizza, men tack för tipset i fall jag ändrar mig. Vår lokala pizzabagare levererar. Hans pizzor är så stora att de räcker för minst två måltider;-)

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Daniel ja den lilla godingen, han har ju inga tänder vilket leder till att tungan inte har något stopp inne i munnen så den hänger ut konstant. Men söt är han ändå…Aldrig ätit fryst pizza, då är man bortskämd! Bor man som jag i glesbygd, då är det nog bäst att ha en i frysen hemma ifall man blir sugen när enda pizzerian i byn har stängt…nä, jag tycker inte särskilt mycket om deras pizzor, väldigt dyra och dåligt med fyllning,. så jag bojkottar dem 340 dagar om året…

 3. Svara

  Minton

  28 oktober 2020

  Håller med om att mörkret och regnet är deprimerande. Daniel traskar på trots regnet det gör inte Minton. Han kissar och bajsar snabbt sen skall han hem. Har aldrig smakat fryst pizza men skall jag testa.
  Har hängt ut fågel frön och de kom direkt.
  Daniel är så go när han sover med tungan utanför.
  Ha en fin dag
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Fryst pizza är väl inte första valet, färsk är alltid godast, men vi har bara en pizzeria här, och hur sjutton ska jag transportera hem en pizza en halv kilometer utan bil? Den ska ju bäras rakt annars ramlar ju allt i en enda hög, haha. Inte praktiskt alls om man inte har bil…
   Visst är lusten för promenader mindre vid dåligt väder för vovvarna, men när väl Daniel kommit ut så bryr han sig inte.,, Kram

 4. Svara

  Herr Nilssons Fru

  28 oktober 2020

  Nja bättre årstider finns ju 🙂 men jag njuter verkligen av våra tidiga långpromenader i ur och skur. De finns inget dåligt väder…..bara. Vi bryr oss aldrig om vad de är för väder. Men visst är de trevligare med sommar och sol än höst med regn och rusk, mest ogillar jag mörkret, vore de inte för de skulle årstiden vara så mycket bättre.
  Jag är ingen fan av pizza, så den där kommer jag säkerligen aldrig att smaka, har aldrig köp pizza mer än på pizzeria o de är så sällan som nästan aldrig.
  Kan tänka mig du längtar till jul då du ska få träffa småflickorna o ja de stora med, jag ser också fram mot jul i år, ljus, lite tomtar o så själva julafton med alla de mina.
  Kramiz o go onsdag

 5. Svara

  Karin Eklund

  28 oktober 2020

  Vi måste förmodligen ta det här mörkret för att ha ljuset att se framemot :). Det är fördelen, man vet att det blir ljusare så småningom men inte än på ett tag. November först och lite december med innan det vänder.
  Jag är så glad för din skull att du har Daniel, den sötklimpen. Som sover med tungan ute, en söt liten tunga också. Härligt för honom att få komma med matte till stan och upphandlingsresa. Behändigt sällskap som du säkert lägger i en väska om så vore.
  Ha en fin onsdag Paula, här vaknade vi till solsken, kan du tänka dig! <3

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Tack Karin, jag är också så lycklig över den lilla vovven som jag först bestämt tackade nej till att ta hand om. Jag var ju så ledsen över förlusten av Blinka så jag inte ville utsätta mig för något liknande igen. Tack o lov gick känslan över, för det är värt det alla dar i veckan. Med tanke på pandemin blev det än mer lyckat, jag har hela tiden kunnat pussa och kramas med både hunden och katterna, vilken lycka!

 6. Svara

  Karin

  28 oktober 2020

  Ja, mörkt och dystert är det. Blött och ruggigt. Och hala höstlöv dessutom. Halvmultna höstlöv på asfalt är halare än is, kunde jag konstatera häromdagen.

  Dina bilder är dock underbara när man får sitta inne i köksvärmen och njuta av dem. Och den på Daniel som ligger och sover visar ju verkligen att det kan vara väldigt skönt efteråt.

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Hala höstlöv är inte att leka med! Jag brukar vanka som en pingvin innan jag fått på mig broddarna. Hoppas du läker bra, o klarar vardagen med ena handen!”

 7. Svara

  tanthuset

  28 oktober 2020

  Mörker, grått och eländigt. Jag var faktiskt glad när snön kom, även om den kom tidigt, det blev ljusare, jag kunde sparka med Artemis….nu har allt regnat bort och gråvädret är tillbaka….*suck*
  Den där pizzan ser riktigt god ut så den ska jag hålla utkik efter. Det är smidigt att ha såna där frysvaror hemma, det brukar jag ha om det skulle behövas snabb mat!
  Daniel har fått så många kommentarer om sin söta tunga, så det hoppar jag över men jag håller med 😀
  Stor, varm kram till dig Paula!

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Daniels tunga är en ständig orsak till både skratt och leenden. För ingen fattar ju vad det beror på att tungan hänger utanför. Oftast bryr jag mig inte, ler bara tillbaka, ibland förklarar jag varför…Det är en del av hans charm som jag ser det, alla har vi våra personligheter. Tack o lov hänger inte min tunga utanför för jag fick en bra brygga härom året…Kram

 8. Svara

  Tove Olberg

  28 oktober 2020

  Flow verkligen flow – vilket flow! Jag stormtrivs ju – som en kärringmotströmmentyp – och ut ska jag i rusket – utan hund – men det blir senare i dag.
  Käck modell selfie där.
  När du igår skrev att du hade en bok om kaskelot nu som dasslittertur hos mig så fick jag mig ett skratt – – undrar om du ser kopplingen också i den humorvarianten?

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Nja, vet inte om jag hänger med där….angående dasslitteraturen…men om du tycker det är kul så gärna för mig! Jag kan tycka rusk är skönt ibland, man känner sig så duktig när man kommer in och får torka av sig, men, fjärde dagen i rad är det inte lika skoj…

 9. Svara

  Ama de casa

  28 oktober 2020

  Trist med allt regnande… Men pizzan såg verkligen jättegod ut! 🙂

  Ha en fin liten lördag!

 10. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  28 oktober 2020

  Gillar han regnväder!? Alla våra tre hundar hatade regn och gick omvägar runt vattenpussar och badade aldrig ute – jo av misstag hände det men aldrig med vilje! KRAM/Susie

 11. Svara

  LillaSyster

  28 oktober 2020

  ja, fy bubblan….väck mig till våren!

 12. Svara

  Kicki

  28 oktober 2020

  Hösten skulle vara fin, om vi bara slapp regn och rusk. Det regnar som attan har just nu, så vi får se om skogsturen blir inställd idag.
  Kram

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 oktober 2020

  Mörkret har jag inget emot men jag gillar inte regn och leriga, vattensjuka stigar. Men jag har större tur än du med vädret för här skiner solen en stund varje dag. I alla fall de tre senaste dagarna. Att det regnar lite emellanåt gör inte så mycket då. Häftig bild där du speglas i vattenpölen 😀 Lilla Daniel är så duktig att pinna på i regnet och han är väldigt söt där han sover med tungan hängande utanför. Men blir inte tungan väldigt torr? Jag fick vara med när Kasper väcktes efter att ha blivit kastrerad och då var hans tunga som en köttklump på väg att torka. Men så länge sover förmodligen inte Daniel.
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Jo i början tyckte jag att jag skulle trycka in tungan i munnen på honom stup i ett, men nu har jag förstått att han sköter det själv, blir tungan torr så drar han in den i munnen för att fuktas

 14. Svara

  Ditte

  28 oktober 2020

  Visst är det höst. Ibland med mer väta och ibland med mindre. Men fina bilder blev det. Trevligt med ett besök i stora staden och med lyckade inköp. Tack för tipset om pizza. Jag brukar köpa “libanröd” ett tunt arabiskt bröd och sedan lägga fyllning som känns bra. Dessa bröd är så tunna att de alltid blir frasiga. Inte heller feta. (Beror ju på vad män lägger på förstås)
  Lät spännande med silikonindrlägg i ugnen för att få frasighet.Absolut något för rmig.
  Ha det gott! Och hoppas på mindre regn.
  kram

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Många av mina vänner använder libabröd till pizza, de dök upp i min affär när flyktingarna kom 2015, men jag köpte dem aldrig. Mina eriteranska vänner bakade sitt eget bröd som jag inte minns namnet på. Men jag vill gärna testa libabröd till pizza så jag ska kolla om de fortfarande säljs här. Uppehåll idag, glad är jag!

 15. Svara

  Anki

  29 oktober 2020

  Jag är väl kärringen mot strömmen, men jag gillar vädret som råder. Nu har vi haft tur med att regnen oftast passerat nattetid, men här i våra trakter är grundvattennivåerna fortfarande så låga att varje droppe gör mig glad!
  Vi köper sällan pizza – brukar göra egen med färdigköpt pizzabotten, men den där ser smaskig ut!
  Skönt att både matte och hund är nöjda i alla fall!
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2020

   Syndafloden har nog passerat här känns det som, jag är inte så kräsen angående vädret, men nu har det varit sanslöst blött. Pizza är inget förstaval här heller, men denna var helt klart den godaste frysta jag testat.

 16. Svara

  byblixtra

  30 oktober 2020

  Regn är inte roligt när det har mörknat och man ska köra bil. Då är det bättre med snö som reflekterar ljuset. Jag blev nyfiken på ditt silikonunderlag. Har du det i ugnen? Du får gärna visa en bild på bloggen.

 17. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  31 oktober 2020

  Jag älskar den här tiden på året. Mörkret som gör att man får mysa med tända ljus, skön musik på skivspelaren, jo jag spelar vinylskivor. Lite gott i glaset och nått smarrigt att äta.
  Härliga bilder hos dig.
  Säger som någon annan här sa… nyfiken på ditt siliconunderlag. Ha en skön alla helgonahelg nu. Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 70
 • 235
 • 1 654 715
 • 5 125
 • 66 106
Sök här