Bloggen

Det går upp och det går ner…

Av
den
23 november 2010

Två rökfria dagar har passerat.
Inte visste vi att det var en “Tobaksfri vecka” denna vecka! Vilket sammanträffande!
Det betyder att medierna uppmärksammar rökning extra mycket denna vecka och vi kan konstatera att fler ungdomar än tidigare röker.
Ja det kan jag själv se i min omgivning, harkel harkel…
Inte vet jag vad som är bästa sättet för att få dem att aldrig börja röka!
När dom är i tioårsåldern tycker dom cigaretter är det värsta som finns och två år senare börjar dom själva smygröka…
Att tjata om hälsoriskerna tror jag inte biter särskilt bra, i den åldern är man ju odödlig!
Skillnaden är ju stor i tillgänglighet mot när jag var ung och började, då fick vem som helst handla cigaretter, redan som sjuåring handlade jag till mormor och mamma!
Överallt fick man röka, på tåg, kafeer arbetsplatser och självklart på krogen!
Trots att det numera är rökförbud nästan överallt fortsätter alltså ungdomar att röka, och inte är det billigt heller!
Moralkakor är jag inte mycket för, jag har själv alltid blivit obstinat av förbud, så man får hoppas förnuftet växer ikapp revolten snabbt!

Vi har inte råkat i luven på varandra ännu här hemma, däremot upplever vi nog världen ganska färglös och trist!
Min stubin med våra kära djur är lite kortare än vanligt och jag skulle gärna morra lite ibland precis som dom gör!
Det konstiga är att de situationer vi målade upp som rena skräckscenarion, dvs. när vi skulle morgonfika eller ta en eftermiddagsfika inte utgör några större problem!
Blir jag röksugen på dagarna så kilar jag upp till datarummet och spelar en omgång Mahjong!
Har aldrig spelat det tidigare och jag är en uselt dålig spelare, men, syftet är ju mest att få tiden att gå så röksuget släpper och det tycker jag fungerar bra!

Kvällarna framför teven är rena tortyren, med en massa reklamavbrott då vi är vana att lyfta på rumpan och gå o röka…
Hasse handlar hem saltlakrits och det är inte så tokigt, jag tar också en bit ibland, för kombinationen saltlakrits och cigaretter går inte ihop!

Visar som avslutning några bilder på våra små illbattingar som inte på några villkor vill vara utomhus i detta vinterväder vi har! Snålblåst, snöfall och minusgrader, nej bevare mig väl!

En trasmatta duger gott som lekkompis

“Får jag vara med o leka?”

En uppfriskande brottningsmatch

Torsten tänker bli lika stor o stark som Loppan och det blir han väl när han äter hennes käk?

Med ny energi orkar man slita ner både torkställning och krukor…

Det går också bra att gå en boxningsmatch på fönsterbrädan där matte har lagt upp gardinen som användes som lian av Tarzan, förlåt Torsten…

Men oavsett alla hyss så kan man inte motstå de små liven!

Om det tar lite längre tid än vanligt innan jag hälsar på så beror det på att jag är lite världsfrånvänd för tillfället. Ikväll ska jag fasta och tidigt i morgon bitti ska jag till vårdcentralen för provtagning. Ska bli spännande att höra om mina värden förändrats under den månad jag nu ätit medicin för kolesterolet.

Ha det gott alla vänner, hoppas ni inte blåst bort i snöstormar, hos oss har det bara snöat måttligt men en iskall vind innebär att det känns som rena vargavintern!

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  Leena

  23 november 2010

  Tack för din hälsning på min blogg…

  Om du frågade min läkare hade hon sagt till dig att det är inte klokt med LCHF, min totalkolesterolvärde har gått upp och det goda ökat. enl. läkare som tror på LCHF är mina värden dock kanon, men min läkare ville att jag skall börja med blodfettssänkande. Det gör jag inte, jag känner mig friskare än någonsin.
  Min syster hade högt blodtryck, hjärtflimmer, övervikt och hög totalkolesterolvärde innan LCHF och har nu slängt alla mediciner. Är frisk, smal men har högre totalkolesterol…och ändå är blodkärlen i hjärtat kanonfina. Så läkaren i Finland tror att det inte har något med höga kolesterolvärden att göra att man får förkalkade blodkärl.

  Kramar och lycka till din kamp mot rökfrihet <3

 2. Svara

  Kersti

  23 november 2010

  Heja på. Jag vet hur det känns och jag vet också att det går och att livet långsamt återgår till att bli i färg och faktiskt precis lika rolig som innan om inte roligare. Så hav tålamod. Kram

 3. Svara

  TT

  23 november 2010

  Vad skönt att ni inte gått upp i atomer av abstinens!!
  Och vad skönt att se att också din torkställning far all världens väg när två små huliganer härjar.
  Dessa två är märkligt tysta om nätterna och jag tror faktiskt de sover!

  Hoppas proverna är bra imorgon, kram!

 4. Svara

  Nilla

  23 november 2010

  Heja Paula, du sköter dig bra. Ja gubben också ;o) Och så har ni ju fullt upp med att hålla reda på de nya små familjemedlemmarna ser jag. Men det är väl kärt besvär…eller?
  Kram på dig

 5. Svara

  Kajsa

  23 november 2010

  Jag bara älskar den sista bilden i inlägget, den på Blinka och Torsten. Den är helt underbar 😛
  Kram

 6. Svara

  worxx

  24 november 2010

  Jag märker att rökstoppet tar på dina nerver – i normala fall brukar du inte använda så många utropstecken i texten! (eller kanske “!”)

  Hoppas det fixar sig med anti-rökandet.

  /sign. nikotintuggummi i sex år nu.

 7. Svara

  Menageriet

  24 november 2010

  GRATTIS! GRATTIS!
  Första veckan är värst! Har Du provat att äta råa morötter? Jag tyckte det tog bort röksuget för mig.
  Tänk vilka olika bud det är om kolesterolet. Jag hade 8,5 och måste äta Simvastatin och andra har jag hört har haft 10 – 13 och bara behövt ändra matvanorna. Ser att Du skall kollas efter 1 månad. Själv fick jag vänta mycket längre innan dom tog prover igen. Nu går jag på kontroll vartannat år.
  Vilka härliga bilder! Brottningsmatchen är ju för skön.
  Ni kommer att få kul när och om Ni skall ha julgran. 😆
  Ha en skön och rökfri vecka! 😛

 8. Svara

  Snigel

  24 november 2010

  Ni är så duktiga! Varje timme utan en cigg är en liten delseger!

  Njut av de små liven medan de är busiga. Tids nog blir de två soffkuddar som inte rör sig mer än nödvändigt 23,5 timmar/dygn.

 9. Svara

  Doris/doje

  24 november 2010

  Härliga bilder som vanligt 😉
  Ni är jätteduktiga som kämpar på, helt rätt av dig att ha någon ny sysselsätning som Mahjong men satlkrits är ju inte bra för blodtrycket !!!
  Lycka till bägge två !
  Kram

 10. Svara

  catja

  24 november 2010

  Så ni är igång! Det kommer att gå fint. Jag har också slutat en gång och jag hade röksug till och från under sju åt. Förvisso blev det mer och mer sällan dvs inte så frekvent med åren. Jag kunde konstatera att ett riktigt röksug håller i sig MAX tio min. Så få de tio minutrarna, det sk. anfallet att gå genom, som du redan gör, sysselsätta dig med något annat. Ha en plan. Röksug= Mahjong. Röksug= promenad osv. Tänk hela tiden; det är över om 10 min sedan känns det bättre. Jag är förvånad över hur enkelt det trots allt var att sluta. Iaf när jag ser tillbaka i backspegeln…
  Kämpa på. Jag hejar på er!

  kram

 11. Svara

  Christina

  24 november 2010

  Moralkakor ger jag heller inte mycket för.Uppenbarligen så biter det inte.Jag tror att om man informerar de lite mer om pengarna som bara går upp i rök kanske har lite mer effekt.Jag vet inte.
  Här hemma är det inte hellr någon ordning påmaten i bland djuren.Bea ska ju äta specialfoder eftersom hon ska ner lite i vikt,men vipps så fort jag vänder ryggen till så har Adam o Bea bytt matskålar med varandra.Katterna äter hundmat.Hundarna kattmat….osv…
  Men så länge de är friska och lyckliga så får de väl hålla på.
  Lite bitter är det ju att Beas foder kostar 700 kr säcken och Adam bara gluffsar i sig.Inte ser han ut att njuta av maten heller.

 12. Svara

  Anki N

  24 november 2010

  Grattis vad duktiga ni är!!! Klart Ni inte kommer att slå ihjäl varandra, gör som katterna slå ner en kruka i golvet om ilskan o irritationen gör sig hörd..Kattungar är verkligen söta – men jag kan aldrig få några…nåväl ungarna är allt viktigare för mig än kisseungar, som för övrigt blir stora, men är bra musjagare. Men de där kommer vildkatterna och grannarnas katter o sköter bra.
  Ja här är blåsigt o snöigt värre, men de e bättre än de förb”””” regnet vi haft varjedag nästan i en vecka. Snö är torrare, ljusare o trevligare.

  Ha de gott i gott.
  Kramiz Anki

 13. Svara

  Kicki

  24 november 2010

  Jag håller tummarna för er båda att ni ska klara er genom alla abstinenser.
  Tyvärr var storvinnarna inga vi känner. Idag bjöds på tårta i affären. Jag hörde det på radion, men har inte varit dit.
  Kramen!

 14. Svara

  Mia

  24 november 2010

  Heja!!! Vad duktiga ni är!!!!
  Lycka till med provtagningen också, kram!!

 15. Svara

  åsa

  24 november 2010

  Va duktiga ni är båda två!
  Håller med dig om att tillvaron var ganska “tråkig” utan cigaretterna i början, men man vänjer sig, fast man kanske aldrig trodde att man skulle göra det..
  Klappa er på axeln båda två, det är ni värda, varje dag som går är ett framsteg! Men vet du, jag har inte slutat röka, jag gör bara ett uppehåll (6 år sista januari) och nu är det väldigt sällan jag överhuvudtaget tänker på cigaretter fast jag kör ju med mitt “fejksnus”….
  Mysigt med kattungarna, kul att de har sällskap av varandra när de ska göra en massa bus.
  Ha dé!/Kram

 16. Svara

  Malin

  24 november 2010

  Härligt med ett livstecken och en positiv rapport!! Ni är så duktiga o jag hejar på här hemifrån skall du veta. 😮

  Härligt oxå att få se de små söta krabaterna busa o fara fram 😛

  Hoppas dina värden är bättre imorgon.

  Kramar till er alla.

 17. Svara

  Christina

  24 november 2010

  Hej!
  Jag har bytt adress.

 18. Svara

  Lena

  24 november 2010

  Go kväll vännen,
  Heja heja vad ni är duktiga.
  Här yr snön och det blåser kallt. Brr inte min melodi precis. Nä hit med värme och sol istället. 😆
  Kramis

 19. Svara

  Tette Merio

  25 november 2010

  Fan vad duktiga ni är!!!!! 🙂
  PUSS!/Lillsyrran Tette.

 20. Svara

  Punatukka

  25 november 2010

  Tjingeling i pörtet 🙂 Skrattar gott åt dina busiga katter och undrar om du också snart gör dom sällskap i gardinerna,tssss! Skämt åsido,du tycks ju klara det här jättebra och jag är djuuuupt imponerad! Saltlakrits var ett bra tips värt att testa,hmmm! Annars tror inte jag heller på varken förbud eller moralkakor. Uppmuntran och MYCKET prat är min melodi plus att jag “skrämt” barnabarnen med att ta ut extratänderna,hehehehe! Säger att så kommer dom också att se ut om de börjar röka! Om det räcker får framtiden utvisa 😉
  Hastar vidare…..jag ska ut i snön och njuta så länge den ligger kvar *L*
  Kramar till er alla och lycka till i fortsättningen Paula! Du om någon fixar det 🙂

 21. Svara

  Ninni

  25 november 2010

  Vad duktiga ni är!!! Och vad bra att du hittat nåt att göra när röksuget sätter in. Du ska se att du blir grym på Mahjong innan röksuget gått över. 😉

  Härliga bilder på vildbasarna. Bäst är brottningsmatchen i fönstret. 🙂
  Känner igen det där så väl. De far fram så fort att man inte hinner med att ta reda på efter dem innan de gjort nåt annat bus.
  Blir ingen julgran hos er i år va? 🙂 Vi hade faktiskt julgran ifjol trots tre busiga kattungar och de var ju där och donade lite men lyckades inte välta den iaf. Blir nog lite lugnare i år när det är bara Kajsa och Snoozen som ska leka med kulor och smällkarameller.

  Gick det bra med provtagningen?

  Styrkekramar!

 22. Svara

  Malin

  25 november 2010

  Hej

  Jodu Paula, nu kanske man blir allmänbildad så småningom m allt pluggande, jag hade samma taktik som dig när jag gick i skolan 😉

  Vi har oxå rätt bra med vargavinter här -17 grader.

  Om jag skulle vara du så skulle jag satsa på julmarknaden i helg!
  Jag är så stolt över dig, keep up the good work nu
  Styrkekramar

 23. Svara

  BrittMarie

  25 november 2010

  Ha, ha! Jag ser att det går livat till i pörtet nu för tiden. Ordningen på mattorna känner jag igen. Lennon får fortfarande sina ryck trots att han är 7,5 år. Han ryter då som ett lejon (tror han) och så sätter han iväg. Jag förstår att ni HINNER inte röka längre. Ha det så bra

 24. Svara

  messan

  25 november 2010

  Oj, vad det var länge sen…men nu är jag här igen:).
  Vad du är duktig som slutat röka…inte helt lätt…jag vet. Ibörjan gick det bra men sen efter par veckor så slog suget till. Du kommer fixa det här!!

  Har ni mycket snö? Vi badar i snö här….gör inte annat än skottar och skottar. Vackert är det i alla fall:) Och nu väntar advent:) mysigt.
  Kramar messan

 25. Svara

  jette

  25 november 2010

  mahjong! Visst är det kul!

  kram kram!

 26. Svara

  Ragnvi

  27 november 2010

  Morning i stökpörtet! Jag skrattar så tårarna rinner! Vilka härliga foton missungarna ställde upp på!! Aldrig långtråkigt där inte!
  Du är himlans duktig med rökningen! Jag har varit ledig denna veckan och rökt som en galning…suck!
  Kramen!
  Ragnvi

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 345
 • 552
 • 1 609 693
 • 5 043
 • 65 049
Sök här