Bloggen

Det rör på sig!

Av
den
4 maj 2017

Nu är det slut på det slumrande vinteride-livet….
Naturen rycker upp sig, fåglarna friar, sädesärlan har landat, första flugan surrar på köksfönstret och katterna har fått fnatt

Varje morgon möts jag av ett kadaver eller två på dörrmattan, det är tarmar som inte smakar smaskens om katten själv får välja!
Men hur många gnagare finns det?
Vid tretiden på natten börjar katterna härja, hänger i spetsgardinerna och jamar: Släpp fångarna loss, det är vår!
Jag kan lova att de inte går att ignorera, de ger sig inte innan jag öppnat ytterdörren. Det ska bli skönt när fönstret kan stå öppet och katterna kan hoppa ut när lusten faller på.

Det ser allt lite ödsligt ut på gården ännu, men när solen skiner går det utmärkt att äta lunch utomhus, och lusten till sallader har åter vaknat till liv

Äntligen har också nya grannens Valter och Blinka fått lära känna varandra..

..och där var det som synes glada miner…

O så luktar hon ju så gott….

Följa John är populäraste leken, men faktiskt så leker dom också Tafatt, eller Ta mig om du kan! Otroligt hur en liten kompis kan få gamkäringen att kuta runt runt…fast bara en liten stund.
Idag tog granntjejen o jag hundarna och gick en promenad, jag visade vägen ner till badsjön, för visst är det snart badväder? :mrgreen:

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  4 maj 2017

  Badväder??? Du är då rolig du 😉
  Åh, härliga vovvar!! Det liknar Artemis och Viktor, dom beter sig precis likadant 😀 Det är så kul med kompisar :kiss:
  Kram och nospussar till er :love: :love:

 2. Svara

  "LillaSyster"

  4 maj 2017

  Ja, snart är det badväder 😛
  Kul för Blinka att få en hundkompis , och lite promenadsällskap till dig (ja, tvåbent sällskap)
  Jo, hur många möss finns det…… obegränsat, jag har också kadaver. Det är lustigt då går det bra att tugga i sig stora bitar :ohno:
  Njut av kvällen, för det ska jag! Kram min fina bloggvän

 3. Svara

  Anki

  4 maj 2017

  Haha … badväder – njae, vet inte om jag håller med precis! Kul för Blinka med en lekkompis/ kavaljer – de ser ut att trivas tillsammans i alla fall.
  Sixten har varit försvunnen några dagar – känns tomt, men han gör ju så ibland, så det är bara att vänta och hoppas att han kommer tillbaka den här gången också. Han är för övrigt en konstig katt – han lämnar aldrig några rester efter gnagarmiddagarna – t.o.m. gallan äter han upp.
  Ha det gott!
  Kram

 4. Svara

  Kersti

  4 maj 2017

  Ja du själva badet får nog vänta men det kan vara fint vid sjön ändå. Trevligt att du också fått lite vår. Här blommar körsbärsträden för fullt i alla fall i Kungsträdgården det vi har vid huset är en lite långsammare av sig. Men det är bra då räcker det vackra lite längre.
  Kram

 5. Svara

  Ninni

  4 maj 2017

  Ja visst är det härligt ute nu! 😀 Jag som inte skulle göra något ute idag kunde förstås inte hålla mig. Jag hamnade ute med sekatören i näven även idag. Pionerna och spirean behövde bli av med sina gamla blomställningar. 😉 I morgon ska jag göra ren möblerna på altanen medan C och kompisen N krattar och kör undan trädgårdsskräpet för sen ska vi grilla för första gången i år och äta ute naturligtvis. 🙂
  Bada… nä det lär dröja. Voxnan är kall länge och den värkande kroppen gillar inte när det är för kallt i vattnet. 😉
  Kul med promenadkompisar! Både två- och fyr-benta.
  Ha det gött i solskenet.
  Kram.

 6. Svara

  Pernilla

  5 maj 2017

  Som vanligt är det härliga vårbilder. Så roligt att Blinka fått en kompis i grannhuset.
  /P

 7. Svara

  "LillaSyster"

  5 maj 2017

  Svar: Här kryllar det av fästingar, ibland om kvällarna kan jag plocka 10 – 15 på honom både sådana som kryper löst i pälsen men även de som sitter fast. Han är en riktig fästingmagnet, för Busan får bara typ 5 på en hel sommar. Jag har använt Frontline spot on på honom, men det är knappt jag märker någon skillnad mer än att de dör då de bitit sig fast. Det jag skulle få på recept minns jag inte vad det hette och jag har inte hämtat det ännu då det skulle ta fyra dagar innan receptet var inne. Men det är en spot on lösning det också men doserat efter kattensvikt. Ja, det är värt att prova på honom. Själv har jag varit och tagit mina tre Tbe- sprutor, så nu har jag fullgottskydd mot det värsta man kan drabbas utav i fästingsjukdom, däremot kan jag ju fortfarande få borrelia, så det vill till att kolla sig varje dag. Och idag har jag varit i min lilla skog och röjt, sågat och dragit ris, så ikväll blir det extra noga koll. Njut av de sköna våren/sommaren som är idag! Kram

 8. Svara

  Titti Melender

  8 maj 2017

  Men så liten man kan vara då, den lille Valter! 🙂 Jättesöt, kul för Blinka att få vara störst!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 227
 • 438
 • 1 719 661
 • 4 913
 • 63 211
Sök här