Bloggen

Det surrar i skallen…

Av
den
29 juni 2006

Det surrar o surrar o surrar, så fort jag sätter foten utanför dörren.
Miljoners miljoner bin, humlor, getingar och bromsar har hittat hit till just min trädgård!
Dom måste ha fått en nytändning efter det regniga vädret?
Idag har jag verkligen försökt…
– att sitta ute o njuta med min nya bok
– att plantera om midsommarens margeritor
– att rycka lite nässlor bland växtligheten
– att inte bry mig om surret kring huvudet!
Allt utom det sistnämnda har lyckats åtminstone delvis…

Kommer någon ihåg att jag i maj visade foton från Ulriksberg där någon kreativ person gjort om både toalettstol och handfat till blomkrukor?
Nåväl, jag knyckte förstås den kuliga idén!

bidé
Visst blev det fint med min bidé? Jag är himla nöjd, nu vill jag också hänga lite amplar i det döda trädet bakom rabatten.

Jag tänkte denna inspirationslösa dag passa på att visa bilder från Tyfors tagna under KulTur-dagarna i maj.


Forsen brusar


Vet inte hur det blev med fiskelyckan


En rolig nymålad och inredd rastkoja


Vi fikar i blåsten

Vill du se fler bilder, klicka nedan!


Längs en trevlig promenadstig runt byn visade man hur livet tog sig ut här förr i tiden.


Stabila doningar detta.


Och gubbens långkalsonger hänger på tork!


Här går en romantisk bro till Kärleksudden


Och här nere syns kärleksudden, inte svårt att förstå varför den kallas så

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Anne-Lie

  29 juni 2006

  Toakruka… varför inte…man sätter ju blommor i gamla pottor.
  Farbror doktorn sa att aw skulle vara halvtidsjukskriven ännu längre… tills sista september… å nu undrar aw vad försäkringskassan säger om det… bara vänta å se. Mina handleder har aldrig blivit bra å jobbar jag mer än några timmar om dan så får jag värk, speciellt när jag gör vridrörelser…
  Har jobbat mer än åtta timmar idag, för att kunna vara ledig i morron å helgen… om jag kan hålla mig… för det är ju så kul att sy. Men jag lyder doktorns order, nåt annat törs jag inte. Ska praktisera de ergonomiska råden vi fick på kursen… tror det kan hjälpa i längden.
  Här har vi inte så mycket insekter… eller är det jag som inte är ute… hursomhelst så har jag inte använt tjärsalva, vi kör med MyggA som funkar bäst… fast inte mot knott å bromsar. Vi köpte en sån där elflugsmälla som jag sprungit runt med, sadist som man är… Ville fånga en fluga å se den grillas.. men det var bara jag som fick motion å blev grymmt irriterad.. inte en enda fluga i grillen.
  Jag forskar fortfarande i gåtan “vad det är för blomma”… tror jag får skriva ut bilden å åka till handelsträdgårn.
  Ops vad mycket jag skrivit… nu får det vara nog… Kram å hej leverpastej.

 2. Svara

  Nilla

  29 juni 2006

  Hej!
  Snygg plantering i bidén. Du verkar ha haft en kreativ dag. Och en massa fina bilder som vanligt. Det är alltid lika roligt att kika in hos dig. Vi ska försöka fixa så att vi kan vara ute på nätet under semestern också, väntar bara på nåt slags kort/kod från Telia. Databeroende, eller? 🙂 Så jag kanske tittar in en sväng från Österlen också. Annars så önskar jag dig en skön sommar.
  Kram kram Nilla

 3. Svara

  Pia

  29 juni 2006

  Ja men varför inte kul grej. Nu för tiden planterar man ju blommor i allt.. Jag gillar en gammal skottkärra eller rullebör som vi skåningar säjer, med massor av blommor och kryddväxter.
  Uch ja nu börjas det med de däringa otäckingarna, flygfäna som inte allt är roligt att få besök av. Vi har inte så mycket ännu, men jagade en konstig flygande bagge i badkaret igårkväll, då jag stod och vaskade mej inför natten.. De kommer in och så virrar de och sen plötsligt dimper de ner på golvet och sakta dör. Vad är det för några.. vet du??
  De är ljusbruna till färgen och kanonäckliga.
  Vi fick täta vår öppna spis en sommar, då de damp ner uppigrån skorstenen eller så..
  Nu ska jag gå till Skåne igen… trampelitramp.. Haj o awaj från ett snart hettigt Skåne.. i morgon kommer värmen som ett skott sen ska det bli 30 grader här framöver… usch usch usch..
  kram

 4. Svara

  mariannE

  30 juni 2006

  Tjärdoft !!! luktar gott ju men fattar vad du menar kanske inte på en människa. Hoppas det hjälper i alla fall. Här har inte otygen kommit ännu förutom en och annan spindel och flugor men mygg och knott får gärna hålla sej någon annan stans. Så himla snyggt det blev med Bidèn. Du har fantasi och ork för 10 personer verkar det som. Bra jobbat!/
  M

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 497
 • 1 652 575
 • 5 119
 • 66 012
Sök här