Djurliv

Tidigare i vinter var jag så glad åt mina två stjärtmesar vid fågelbordet, nu är dom plötsligt fyra! De verkar föredra talg framför fågelfrö

När jag fått mitt månatliga bidrag kände jag mig stadd på kassa och inhandlade en kokosnöt. Den föll talgoxarna i smaken

Men vad skådar jag nu, vilken konstig lurvig fågel???

..och den långa ludna svansen..

Idag var det bara en klurig kurre framme och stal fågelmat , annars har jag tre stycken här. Jag läste nyligen att kalla vintrar sover flera ej besläktade ekorrar tillsammans i ett bo för att hålla värmen. Smart en vinter som denna.

Om jag hade träd här i närheten av fågelbordet skulle ekorren kunna lukta sig till kottar flera decimeter under snön!

Den söta ekorren gillar också svamp och bär ofta upp svampar i träd där de hängs på tork i en grenklyka!

Nu har jag delat med mig av mina ekorrkunskaper, och nu undrar jag:

Vad är vad på trasselsudden, var är huvud och var är svans?

0

10 Comments:

 1. En tass ser jag men du det var inte lätt att se bak eller fram.
  Men hoppas att du får lika mycket vilda fina vänner dit du flyttar
  De här kommer att sakna dig

 2. Helt underbara bilder både på fåglarna och Kurre. Å inte visste jag att fåglar äter kokosnöt. Tänk vad man lär sig.
  Bilderna på Kurre är ju sååååå fina. Älskar ekorrar. Vi har några här utanför köksfönstret under sommartid. Men då vi inte får hänga ut mat, försvinner dom under vintern. Förstår dom.

 3. Men Blinka då…hon är ju för go’ :) Gissa om jag är avundsjuk på dina stjärtmesar!!! Här tror jag att alla småfåglar har dissat mig totalt….ledsen över det :(
  Kram på’re

 4. Vilken häftig bild på stjärtmesarna!!! :-D Du är då en riktig djurvän du Paula. Tur för fåglarna och ekorrarna att du finns. Och delikatesser som kokosnöt… det var inte illa. Jag har sett någonstans att de sålt det som fågelmat men det har jag aldrig gett våra fåglar nån gång men ska tänka på det när vi ska köpa fågelfrön nästa gång.
  Vi har också en ekorre på baksidan av huset. Men den håller sig nära våra höga granar och tallar och det är väl tur det så kanske han klarar sig ifrån att bli kattmat.
  Blinka ser ut som Snoozen gör ibland. Man brukar få klia sig i skallen och titta ett par gånger extra för att komma på vad som är fram och bak på honom. :-)
  Kramen.

 5. Men så mörk hen är? Kurra, eller Kurre? Våra här, är mer bruna, även på vintern. Vi ser dem ofta i grannens fågelbord och våra hundar tycker det är lite frustrerande att de är ”fel” sida om staketet.
  /P

 6. Du får väl dela med dig av din torkade svampkollektion om det blir kallare till den söta ekorren1 Hade inte en aning om att den gillad det. Trasselsudden, tja inte lätt att veta vad som är fram och bak….. underbar sovställning -påminner om mitt lilla Bus. Ha en fin söndag! Kram

 7. Så kul med stjärtmesarna … har bara haft dem här ett par gånger och det är nog flera år sedan. Sötare mesar får man leta efter :)
  Kurre Smack låter sig väl smaka … vi har ekorrar här, men sällan vid fågelbordet, De tjattrar över huvudet på mig och tappar/ kastar (?) grankottar på mig :)
  Härliga Blinka … vad är fram och vad är bak? Hon ser ut att ligga skönt i alla fall :)
  Kram

 8. Jag tror att dina fåglar har svallrat för sina vänner om ditt”matbord”. Ryktet går på byn. Och även ekorren har uppfattat budskapet.
  Jättefina bilder på både fåglarna och ekorren.

  Och så den lurviga varelsen. Så fin! Men bra på att gömma sig.

 9. Du är snäll som delar med dig till fåglarna :) Men du får ju också massor av underhållning i gengäld och inte bara från småfåglarna. Ekorrar också och de ställer snällt upp som fotomodeller. Fina bilder och en härlig trasselsudd på slutet. Jag kan inte klura ut vad som är vad i det trasslet ;)

 10. Tänk att jag inte har stjärtmesar här. Det är så fina fåglar. Idag såg jag dock EN domherre…. Är ett bra tag sen de var på besök. Nu kommer kylan igen. Så då kan det hända de dyker varje dag. Nu visar min termoter 18 minus.
  Näe din trasselsudd var inte enkel….Men, ena sidan är huvudet och den andra rumpan, hihi.
  Ha det gott vännen.

Kommentera