Bloggen

En bajspåse kan innehålla mycket!

Av
den
14 juli 2009

Igår kom gubben hem när jag stod o förberedde middagen.
Utan ett ord slängde han en bajspåse på diskbänken!
Hmmm tänkte jag, det var väl ändå lite ofint, sopkorgen står ju precis bredvid!
Men sen såg jag leendet på hans läppar och jag förstod….tog tag i påsen och vände den upp och ner.
Ner ramlar ett tiotal små söta gulingar!
Årets första kantareller, vad gör det att det inte var så många!
Vips blev dom stekta och hamnade som fyllning i köttfärslimpan tillsammans med Bonjour-ost kantarell, gissa om det smakade bra!

Hur är det, har du drabbats av översvämningarna?
Vår riksväg mellan Grängesberg och Ludvika är avstängd sedan ett par dagar tillbaka, oss gör det inget, om vi vill till stan så åker vi helt enkelt över Blötberget, där vi bodde förr!
Det är värre för dem som får källare och hus vattenfyllda…

Annars har vi tagit det lugnt här hemma, i helgen skulle tavlor upp på väggarna, men riktigt så blev det inte…
Hittade nämligen inga som passade!
Eller passade och passade, jag har helt enkelt tröttnat på mina gamla tavlor!
Det får bli några turer på loppis, kanske på Dollar Store som också säljer tavlor så får vi se om jag kan förnya hemmet med nya fynd istället.
Både Hasse och jag har ont i ryggen, det är dock värre för Hasse som har svårt att kliva i och ur bilen, så imorgon ska han göra ett besök hos min chiropraktiker i stan. Hoppas det kan hjälpa!
Även bilen drabbades av sjukdom, bromsarna började gnissla och man konstaterade hos bildoktorn att bromsklossarna måste bytas ut.
Hasse ställde bilen vid verkstan på söndagkväll och igår förmiddag tog vi oss en tur ner på stan.
Promenaden är ca 3 km, och fram till riksvägen går det utmärkt att gå på gång- och cykelvägar, men sen!
Med två virriga hundar i koppel skulle vi igenom en tunnel där det dånade av långtradare som gjorde jyckarna livrädda! Sen fick vi traska längs riksvägskanten flera hundra meter bort till macken.
Det var ingen mysig promenad precis.

Tack för hjälpen med blomman jag inte kände igen! Jag förstod väl att mina duktiga kompisar skulle fixa det!
Blåeld heter den, fick även namnet på finska. neidonkieli, som betyder “mötunga”, hmmm det lät märkligt, hihi
Tydligen är den vanlig i Sydsverige och jag har aldrig förut sett den här i Dalarna.

För att inte mitt inlägg ska bli alltför trist så slänger jag väl med ett par bilder också

Vi har varit och spanat in Svanskogens golfbana som ligger här i området

Det är en välskött liten 9-hålsbana, där jag tror Hasse drömmer om att slå¨några bollar…..undrar just hur många bollar som ligger i den här pölen, haha!

Det känns som om många av er bloggvänner nu är ute och far land och rike runt. Jag hoppas ni får det väder ni förtjänar och blir många nya upplevelser rikare!
Vi har just nu ett väder som passar mig perfekt, växlande molnighet, en lagom vind och cirka 20 grader.
Ha det gott, wherever You are!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Ingegerd

  14 juli 2009

  😉 Hejsan Paula! Låter som om ni börjat komma igång nu på nya stället. Jag läste det sorgliga om katten, kunde inte alls skriva något till Dig, det var ju bara för svårt. Känner så starkt för er.
  Det är samma sak här med tavlorna, har inte hängt upp ngn än efter tapetseringen. Har flera ärvda tavlor, men vill inte ha upp alla nu. Känns så rent och skönt med lite luft på väggarna. Prova med blöta, frysta handdukar mot ryggvärken, Kicki tipsade om det. Ofarlig metod i alla fall.
  Även här är behagligt väder, lite mulet, ngn skur men mest uppehåll.

 2. Svara

  Famos/Menageriet

  14 juli 2009

  Här skiner solen idag! 8)
  Det är inte så dumt att ha med sig bajspåsar. Själv är jag inte så intresserad av svamp, så jag har koll på tillgången.
  Stackars Er som har fått ryggont, men det är väl inte så konstigt efter flytten. Aktiv vila och värktabletter är väl den bästa medicinen. Chiropraktorer har jag inte så mycket till övers för, eftersom det bara hjälper för stunden och sen blir det 7 resor värre!
  Idag har jag lämnat bilen på verksta´n, så jag hoppas det inte händer så mycket mer sen.
  Ha det gott! 🙂

 3. Svara

  Nilla

  14 juli 2009

  Oj börjar kantarellerna komma nu. Ja då är det bra att ha bajspåsar i fickan. Tänk så ofta de svarta små påsarna har fått agera svampkorg 🙂
  I dag har vi legat vid havet en stund, och jag tog mig faktiskt ett dopp. Men det var ruggigt kallt, så jag kom snabbt upp igen.
  Ha det gott Kram

 4. Svara

  Saija

  14 juli 2009

  Tack snälla för lånet! Nu är sängen på plats och hela rummet röjt och städat och dottern är sååå nöjd! Jag med för den delen. Nu vill jag bara fixa klart resten. Vi får ta det till hösten…

  Puss! :kiss:

 5. Svara

  Marketta

  14 juli 2009

  Nu börjar jag lite smått komma ner på jorden efter våran kennelträff. Men jösses vad trött jag är, det kommer nog inte att gå över förräns på fredag. Då skall jag inte jobba så jag får sova så länge jag vill. Jag vann förresten en bok om kantarellsök på kennelträffen. Funderar på om vi skall träna en hund i det.

  Det är tur att jag inte kör åt det hållet nu, slipper hålla på och krångla. För tillfället är jag i Söderbärke och kör. Så jag åker bara mellan Ludvika och Fagersta, ja och imorgon skall jag till Borlänge och Falun från Smedjebacken.

 6. Svara

  annette

  14 juli 2009

  Fler sådana bajspåsar tar Du väl gärna emot, måste nog ut och spana i helgen borde finnas en del nu, tror Ni har drabbats värt i hela landet i Ert område vad gäller regnet, såg några bilder i helgen från någon översvämmad väg, nu verkar Ni ha samma väder som vi har och det är alldeles utmärkt det.
  Nu har jag bara resten av veckan plus en begravning på fredag sedan är det äntligen semester, skall bli underbart!

  Ha det gott så länge!

  Kram //annette

 7. Svara

  Inger Maryissa

  15 juli 2009

  Vad skönt att det var kantareller i påsen 😉
  Och tänk att de kommit redan.
  Det låter så gott det du använde dem i fyllning i köttfärslimpan.
  Ja, jag har hört att det varit besvärliga översvenämmingar på en del platser i vårt avlånga land.
  Det måste vara jätte-besvärligt.
  Jobbigt med ont i ryggarna, och hoppas besöket hos chiropraktorn hjälper.
  Mysiga bilder du visar oss här.
  Ha det så gott och kramar

 8. Svara

  BrittMarie

  15 juli 2009

  Aj, aj värkande ryggar är inget roligt. Jag har samma problem. Promenera kunde jag dock idag. Jag tog sällskap med min arbetkamrat och hennes två hundar. Då kunde jag berätta historien om bajspåsen med kantareller, och fick ett gott skratt 🙂
  Kram

 9. Svara

  Lena

  15 juli 2009

  Go kvällen eller snarare natten gumman,
  ja bajspåsar är bra till allt. Själv lyckades jag fylla en sådan med blåbär vilket gav mig och sonen en riktigt god efterrätt, nyplockade, solvarma blåbär med kall mjölk. hehe Nu trodde du bergis att jag skulle säga blåbärspaj…. hehe
  Översvämningarna har jag inte sett till men hört talas om. Här sken solen från en klarblå himmel till ungefär 19-tiden. Under dagen har vi haft 27 grader varmt. Men om vi tycker det är varmt är inget vad vi får i Turkiet. Såg på tempen ikväll att det hade varit 40 där idag. Jisses undrar och man klarar den värmen. Men skitsamma. Får väl ligga under fläkten i värsta fall hehe.
  Kramis

 10. Svara

  Doris/doje

  16 juli 2009

  20 grader är ju högsommarväder här, tyvärr har vi bara 10 nu och efter vämeböljan häromdagen känns det liiite kallt … Men vi ska ju snart till Sverige och då beställer jag badväder 😉 .
  SKöt om dig !
  Kramar, Doris

 11. Svara

  Kicki

  16 juli 2009

  Det där med tavlor känner jag igen. Men jag har fler tavlor som jag vill ha upp än vad jag har väggar till. Övre våningens snedtak går ner så långt att det inte blir några väggar kvar att sätta tavlor på. Jag vill också hitta kantareller, men hitills har det varit tji. Men de borde väl komma med tanke på regnet som vräkt ner över dem.
  Rackarn med Hasses rygg, din också för den delen.
  Tipset som jag gett till Ingegerd om en frusen handduk på ryggen, brukar fungera när det är akut inflammation. Det ska vara kyla på, inte värme som många tror.
  Blir man hjälpt hos kotknackaren, så brukar det vanligaste felet vara att man tror att man är bra och “glömmer” vilan som behövs efteråt. Mer värktabletter än vanligt för att inte gå och spänna sig för mycket, brukar också fungera skapligt.
  Kramen!

 12. Svara

  Paula Boman

  16 juli 2009

  Kantareller kan man ha i allt från bajspåsar till keps som jag använder i nödfall. Har ju ingen egen hund utan lånar ibland bara.
  Här kommer kantarellerna med fart, plockade 4 liter i förrgår och ca 1½ l idag.
  Lycka till på nya stället!
  /Boman

 13. Svara

  Malin

  18 juli 2009

  Men Paula, du som har så mycket fina foton, förstora och gör tavlor! Tips Svartvita foton är också jättefina.

 14. Svara

  TT

  20 juli 2009

  Visst blir man glad när man får de små svarta eller gröna påsarna med gult innehåll! 🙂
  Vi är hemma igen efter lapplandstrippen och nu packar jag om för färd mot Dalarna.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 197
 • 363
 • 1 626 591
 • 5 069
 • 65 363
Sök här