Bloggen

Ny badplats och fågelskådning

Av
den
12 juli 2009

Idag var det då äntligen lite väder! Ja alltså icke-regnigt-väder!
Och efter senaste dagarnas sorg över vår förlust behövde jag verkligen lite luftombyte.
Vi satte oss i bilen för att åka ner till Hötjärn för att ta en promenad. Den ligger bara ett par tre kilometer hemifrån men vi har inte varit där tidigare.

När jag tyckte att vi redan åkt för långt enligt kartan slutade plötsligt vägen nere vid en sjö!

Fast det såg då rakt inte ut som en fågelsjö….vi såg inte ens slutet på sjön och det låg sommarstugor på andra sidan.

Vackra blommor växte vid stranden, jag tror aldrig jag sett något liknande, är det någon som känner igen den?
I alla fall så konstaterade jag att om jag har badtofflorna på mig så kan jag definitivt gå o simma här. Stenigt är bättre än lerigt alla gånger!

Efter en skön promenad längs sjön åkte vi hemåt i sakta mak, och plötsligt fick vi syn på en skylt! Det var ju hit vi skulle!

Vi hade helt enkelt åkt för långt, och eftersom kommungränsen går här så tog kartan slut! Vi hade åkte ända ner till Norra Hörkens ena hörn.
Och nog ser ju detta mer ut som en fågeltjärn!

Blinka blev alldeles förtvivlad när jag lämnade henne och klättrade upp i fågelskådningstornet. Men i området råder koppeltvång under sommaren och jag ville inte gärna bära upp henne…

Och vad tror ni jag såg? Jo några måsjävlar, haha
Men enligt uppgifter uppe i tornet så har man i år räknat in 227 olika fågelarter här!

Ett grynigt foto på några fjäderfän långt borta, tycker själv det ser ut som änder men vad vet jag, någon ornitolog blir jag aldrig!

Inte en endaste svamp i sikte, men väl sommarens första smultron!
Jo man tackar, vad goda dom var!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  annette

  12 juli 2009

  Härligt område så nära inpå, och visst är det bättre med sten än lera, smultron är så gott och många pratar om att det är gott om blåbär, svamp har jag inte sett en enda, inte ens en sommarkantarell som brukar ha kommit vid den här tiden, förstår att Ni behöver lite miljöombyte nu efter det tråkiga, bra att Ni tar Er ut i naturen, bästa läkningskällan enligt mej!

  KRAMAR!

  annette

 2. Svara

  catja

  13 juli 2009

  Har sjælv ngt i trædgården som kallas smulgubbar och ær en korsning mellan jordgubbe och smultron. Mmm så gott!

  Hur många mil från Karlstad bor du Paula?

  kram /catja

 3. Svara

  TT

  13 juli 2009

  Vad mycket fina omgivningar det finns i Dalarna!
  Jag har nog inte kikat runt så mycket för man är ju mest i stugan eller åker och fiskar.
  Men det blir nog annat nu när man har husbilen.

  Nu far jag till hemlandet för en vecka men jag hör av mej när shoppingsuget sätter in sen! 😉
  Ha de bra, kram!

 4. Svara

  Kicki

  13 juli 2009

  Visst var det skönt att slippa regnet några timmar, men än är det tydligen inte över. Vi tog fikakorgen och drog till skogs idag, men fick inta fikat vid köksbordet när vi kom hem eftersom det började regna, igen!!Tittade efter svamp, men såg bara en aspsopp och några alldeles för små kantareller. 🙁
  Kramen

 5. Svara

  Nilla

  13 juli 2009

  Så det kan gå, men nu fick ni ju se två vackra platser i stället för en. Här är vi fortfarande förskonade från större regnmängder. Jag vaknade visserligen till regnväder i morse, men det var över innan jag hade fixat frukosten. Och sen har det varit växlande molnighet. Nu är grillmästaren i full gång därute. Och vi äter naturligtvis i trädgården. Och inte en mygga i sikte, så skönt.
  Kram

 6. Svara

  Famos/Menageriet

  13 juli 2009

  Vilka fina platser Ni hittar! :thumbsup:
  Blomman tror jag heter “Blåeld=Echium vulgare”. Sök på namnet så hittar Du beskrivning på den. Det står att den är vanlig söderut, men jag har då aldrig sett den i dom här trakterna i alla fall.
  Nu tycker jag att det börjar räcka med regn här! Blommorna börjar se ut som disktrasor.
  Förut kunde jag inte klippa gräset för att det var för torrt och nu för att det är för blött. :thumbsdown:
  Solen tittar fram ibland, så man kommer ihåg hur det ser ut.
  Ha en fin vecka! 8)

 7. Svara

  messan

  13 juli 2009

  Smultron som är så gott. Synd att ni inte hittade någon svamp, Jag har inte varit ute än men det sägs att det ska finnas mycket kantareller nu. Kanske jag hinner ta en sväng imorrn:)
  Jag ska vandra med min dotter så det är bara vi två. Vi kommer sova i församlingshem på vägen och just nu har vi inte spikat ett datum beror lite på henne och hennes jobb.
  Fina bilder du tagit!
  Kram

 8. Svara

  Doris/doje

  14 juli 2009

  Här är visst värmeböljan förbi … Lagom tills att min svägerska och hennes kusin ska komma och hälsa på …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris
  PS
  Tro mig, du hade INTE hellre viljat se MIG i baddräkt !!
  DS

 9. Svara

  Lena

  14 juli 2009

  Alltså inte för att jag är avundsjuk eller så. NÄ då. Men nedrans vilka vackra omgivningar ni har omkring er.
  Förstår att du behövde miljöombytte efter förlusten. Hoppas att det känns lite bättre nu.
  Kramis

 10. Svara

  Ragnvi

  14 juli 2009

  Morning Paula i nya Pörtet! Så ledsen jag blir när jag läser om Lyran…men ni gjorde vad ni kunde för henne! Min Fia har också blivit otroligt mager i sommar, men hon är pigg o rask! Igår kämpade vi i henne lite flytande maskmedel…fast vi har inte sett till nån mask…
  Hoppas ni kommer att trivas i nya lägenheten, trots spisen, hi, hi!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  Turkulainen

  14 juli 2009

  Hej Paula!
  Du har hittat en “neidonkieli”, en mycket vacker blomma.
  På webben och förstås i lexikon får du reda på vad den heter på svenska.
  Ha det bra!

 12. Svara

  Malin

  18 juli 2009

  Ja var oxå på spontan fågelskådning här i stugan i Tornedalen en kväll, hörde ett fågelläte jag aldrig hört förut, det visade sig vara en kornknarr, de skall inte finnas här hos oss. Fick även se den när den lyfte fr ängen när vi kom för nära. Själva artbestämn gjorde dock vår gäster söderifrån som kände till fågeln.

  Jag ÄR fascinerad av fåglar!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 373
Sök här