En blommande pingsthelg

Jag har väl aldrig varit med om en så prunkande pingsthelg i strålande sol!

Två små sötrumpor har varit i mitt blickfång hela helgen, en med svansen käckt på svaj, den andra med svansen ner, hon som inte vill berätta för världen var hon är..

Candies husse reste bort så vi har hållit ställningarna..

Det är ju inte som hemma, så man måste bädda med mattan så man får som man vill ha det..
Den försynta fröken har legat två nätter under min säng, jag trodde det var för att hon var osäker men husse berättade att så gör hon hemma också när det är varmt!
Inatt hade hon dock bestämt sig för ett bekvämare liggunderlag för jag hittade henne på mina kuddar när jag gick och lade mig och där låg hon kvar! Blinka fick vackert maka på sig och ligga i knävecken…

Jag kunde förstås inte låta bli att knycka några knoppande liljekonvaljer, mest för att få lite god doft där hemma..

Granarna har också börjat blomma, nu finns det gott om granskott för dem som vill och orkar plocka. Jag har gjort saft något år, inte dumt alls, men i år ids jag inte..

Nere vid sjökanten blommar tranbär? Tänk, vilket minne jag har, förra året lärde jag mig, i år har jag tappat det, rätta mig någon om jag har fel..

Inte vet jag vad den vita blomman heter heller…men jag är ju i alla fall lite observant på vad som växer..

Pörtets mest berömda bakdelar..

pingstpyntat köksfönster: chiliplantorna lever och frodas, hämtade gräslök till matjesillen, och liljekonvaljerna som inte doftade ett dugg!

0

14 Comments:

 1. Så grönt och vackert! Och liljekomvaljer! men trist att de inte doftar något. Kanske får du prova med någon sorts doftspray. Tror det finns med liljekonvalj. Härliga promenader som du och dina hundvänner gjort och de ser verkligen ut att trivas med tillvaron. Ja, du också förstås. Blommor, övriga växter och fåglar är en av mina svaga sidor men jag tränar. Sen ska man ju minnas det också. Knepigt.
  Stort tack för en ljuvlig promenad och den härliga doften känner jag genom bilderna.

 2. Härliga bilder!
  Här blommar det också. Även våra granar på tomten har så fina ljusgröna skott. Syrenerna börjar slå ut också. Liljekonvaljer har vi i vår slänt och de börjar knoppas och vi har massor med gullvivor. Snart har ju allt blommat över… det går för fort.
  Kramen.

 3. Så otroligt vackertt det är hos dig när det är grönt. Ljuvliga bilder helt enkelt. Det lilla jag kan om hundar är att de är glada med svansen uppe och ledsen/arga med svansen nära;-)
  Å som du vet skulle jag inte vilja ha ett pälsdjur varken under och definitivt inte i sängen;-)

 4. Ljuvlig pingstpromenad du gjorde med dina pälsklingar, även en tillfällig inneboende sådan. Det är inte tranbär du visar på bild utan knopparna tillhör en växt som heter Blomris ( Andrómeda polifólia), den vita blommans namn är Vattenklöver ( Menyántbes trifoliáta). Jag skrev de latinska namnen så kan du googla på växterna om du vill kolla upp.
  Tack för vackert inlägg Paula!

 5. Så vackra vår/försommarbilder du bjuder på efter en skön pingsthelg. Nu är vi tillbaka i vardagen igen.
  Kram till er i pörtet från mig i nabolandet.

 6. Tack för underbara försommarbilder.

 7. Verkligen underbara bilder från din närmiljö! Blomris heter rosling på svenska … vacker blomma som jag inte tror jag sett någon gång.
  Hur är det med foten?
  Kram

 8. Hade kanaljen hunnit slå ut då ?
  Vilken vacker grönska du bjuder på
  Vi har också det nu
  Det är overkligt hur fort allt gått
  Sedan hur snabbt du kommit igång

 9. Så fint du har omkring dig!!! Ja, det verkar som om du alltid hamnar i nån form av paradis…
  Kram på’re

 10. Så himla fint det är där i grönskan :-)

 11. Fina bilder igen! Kudde delar jag inte med nån – inte ens med barnbarn…

 12. Visst är det en härlig tid nu, om det inte vore så förbaskat varmt!
  Just nu är det skönt och jag sitter och lyssnar till Koltrastens sång.
  Besök på kudden har jag inte, men den brukar ligga antingen på golvet eller nere i fotändan är jag skall gå och lägga mig. Två bäddgalna hundar rumsterar om ibland.
  Just där jag bor finns inte så mycket blommor att titta på eller plocka och det är ju synd. Då får jag fixa till det på balkongen istället.
  Har aldrig sett Tranbär och den vita blomman har jag inget namn på, så där kan jag inte hjälpa Dig.
  Ha det så gott och kram!

 13. Det är verkligen fint hos dig nu. Kul att se annorlunda blommor än de jag har runt min egen knut :) Tranbär har jag ingen aning om hur de ser ut och den vita blomman är helt okänd för mig. Man behöver inte veta allt. Det är ändå kul att se allt som blommar :D
  De båda lurviga bakdelarna är så söta så de tittar vi gärna på många gånger ;) Men jag vill gärna se de andra sidorna av dem också och det får jag ju. Jättemysigt att sova med två små varma, mjuka vovvar. Men jag kan inte låta bli att tänka på fästingar. Men de håller sig förhoppningsvis borta.

 14. Så härligt att vara ute i naturen! Supersöta hundar :D

Kommentera